نکته قابل تأمل امام خمینی(ره) در حکم نخستوزیری بازرگان
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بازگشت امام خمینی(ره) در 12 بهمن سال 57 به ایران، همه مردم منتظر اعلام حکومت جدید بودند. ایشان بعد از چهار روز و با مشورت شورای انقلاب که ریاست آن را آیتالله شهید مطهری برعهده داشت، مهندس مهدی بازرگان از مبارزان نهضت آزادی علیه شاه را بهعنوان نخستوزیر دولت جدید انقلابی معرفی کردند.
امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در حکمی که در مدرسه رفاه برای مردم قرائت شد، نوشتند: « بنا به پيشنهاد شورای انقلاب، برحَسَب حقّ شرعی و حقّ قانونی ناشی از آرای اكثريت قاطع قريب به اتفاق ملت ايران كه طی اجتماعات عظيم و تظاهرات وسيع و متعدد در سراسر ايران نسبت به رهبری جنبش ابراز شده است و بهموجب اعتمادی كه به ايمان راسخ شما به مكتب مقدس اسلام و اطلاعی كه از سوابقتان در مبارزات اسلامی و ملی دارم، جنابعالی را بدون در نظر گرفتن روابط حزبی و بستگی به گروهی خاص مأمور تشكيل دولت موقت مینمايم تا ترتيب اداره امور مملكت و خصوصاً انجام رفراندوم و رجوع به آرای عمومی ملت درباره تغيير نظام سياسی كشور به جمهوری اسلامی و تشكيل مجلس مؤسسان از منتخبين مردم جهت تصويب قانون اساسی نظام جديد و انتخاب مجلس نمايندگان ملّت بر طبق قانون اساسی جديد را بدهيد.
امام خمینی(ره) اضافه کردند: مقتضی است كه اعضای دولت موقت را هر چه زودتر با توجه به شرايطی كه مشخص نمودهام تعيين و معرفی نماييد. كارمندان دولت و ارتش و افراد ملت با دولت موقت شما همكاری كامل نموده و رعايت انضباط را برای وصول به اهداف مقدس انقلاب و سامان يافتن اموركشور خواهند نمود.
بازرگان بر خلاف رهنمودهای امام خمینی(ره)، تمام دولت خود را از جناج جبهه ملی و نهضت آزادی چینش کرد و در آخر بر اثر ناکامیهای زیادی از مسئولیت خود استعفا داد.
انتهای پیام/