تولید زباله در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از نُرم کشوری است
محسن جعفرینژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص وضعیت مدیریت پسماند در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: متأسفانه با توجه به اینکه کهگیلویه و بویراحمد از نظر شهری و استانی تازه تأسیس است در بحث مدیریت پسماند فعالیتهای شاخصی صورت نگرفته و این موضوع استان را با چالشهایی مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه شهرستانهایی همچون بویراحمد و دنا بهخاطر توپوگرافی منطقه، کوهستانی بودن، جنگلها و بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی حتی از لحاظ پیدا کردن مکان مناسب برای دفن پسماند دچار مشکل است بخشی از چالشهای استان را در این حوزه عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سایر مناطق ما مشکلی برای دفن زباله نداریم، افزود: با توجه به اینکه مدیریت پسماند در کشور امری خدماتی محسوب میشود، بسیاری از متولیان امر بهواسطه کمبود بودجه در این حوزه چندان رغبتی برای ایفای نقش در این حوزه ندارند.
جعفرینژاد ضمن اشاره به این مطلب که دفع پسماند در استان بهخوبی انجام نمیشود، اظهار کرد: متأسفانه دفع پسماندها بهطور سنتی از طریق خاکپاشی و خاکپوشانی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه هر آنچه که مطرح شد واقعیت موجود است و هماهنگیها و برنامهریزیهای خوبی در بحث مدیریت پسماند انجام گرفته است، گفت: بهعنوان نمونه آتشزدن زبالهها در سطح استان با پیگیریهایی که صورت گرفته است تا حد زیادی کاهش یافته و اقدامات خوبی برای پیدا کردن سایتهای پسماند انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه از میزان تولید زباله در استان سخن به میان آورد و افزود: متأسفانه سرانه تولید پسماند در استان بالاتر از نُرم کشوری است و با توجه به نبود فضاهای مناسب برای دفع زباله، این موضوع استان را با مشکلات جدی مواجه کرده که باید اقدامات جدی نسبت به کاهش تولید زباله در استان صورت گیرد.
جعفرینژاد در خصوص وضعیت پسماندهای بیمارستانی استان نیز گفت: خوشبختانه اکثر بیمارستانهای استان دارای سیستمهای اتوکلاو هستند که از بابت بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی ما را چندان دچار مشکل نمیکند، اما نگرانیهای ما در خصوص یافتن مکانهای مناسب برای دفن بهداشتی آنهاست و نبود سایتهای مناسب، خطر ترکیب پسماندهای عادی و بیماستانی و همچنین آلایندگی منابع آبی و خاکی ما را بهدنبال دارد.
وی در پایان در ارتباط با وضعیت پسماندهای بیمارستانی مراکز درمانی خرد نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه مطبها و مراکز درمانی خرد در کهگیلویه و بویراحمد مانند شهرهای بزرگ نبوده و جراحی در آنها صورت نمیگیرد دغدغه چندانی در این خصوص احساس نمیشود ولی هماهنگیهایی صورت گرفته تا این مطبها و درمانگاهها هم زبالههای خود را برای بیخطرسازی به بیمارستانهایی که ظرفیت اتوکلاوهایشان بالا است منتقل کرده و شهرداری از آنجا این پسماندها را جمعآوری میکند.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/