دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1394 - 09:40
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به آنا خبر داد

اجبار خانواده‌ها به پرداخت پول توسط برخی مدارس را تایید می‌کنم/ مدیران از روش‌های پسندیده برای دریافت کمک‌های اختیاری استفاده کنند

مدیرکل پاسخگویی به شکایات آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه کمک‌ مالی خانواده‌ها به مدرسه باید به حساب مدرسه واریز شود، گفت: این پول نباید ‌به صورت نقد و چک در وجه حامل باشد؛ همچنین دریافت کمک‌های مالی اجباری ممنوع است.
کد خبر : 35734

سید رحیم میرشاهولد در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با نظارت بر مدارس در فصل ثبت‌نام و همچنین تخلفات صورت گرفته به ویژه اخذ وجه اجباری در هنگام ثبت‌نام اظهار کرد:‌ در شرایط فعلی کار در مدارس دشوار است چرا که آموزش و پرورش چند سالی است که با مشکل کمبود اعتبار مواجه است و این مساله آثاری بر مدارس داشته و برخی از مدارس توانایی تامین‌ هزینه‌های جاری مثل آب، برق، گاز و تلفن را ندارند.


وی با بیان اینکه مدیران مدارس برای خدمات آموزشی و پرورشی اعتبار کافی در اختیار ندارند و ناچارند برای تعلیم و تربیت بهتر دانش‌آموزان دست کمک به سوی خانواده‌ها دراز کنند، افزود: اینکه اعلام می‌شود، مدارس دولتی به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت می‌کنند را تایید نمی‌کنم اما اینکه برخی مدارس به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت می‌کنند را تایید می‌کنم.








اینکه اعلام می‌شود، مدارس دولتی به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت می‌کنند را تایید نمی‌کنم اما اینکه برخی مدارس به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت می‌کنند را تایید می‌کنم

میرشاهولد با اشاره به اینکه روال در آموزش و پرورش برای برخورد با این مساله این است که شرایط مدرسه را در نظر گرفته و واقعیت‌ها را مشاهده می‌کنیم و سپس نحوه رفتار مدیر را در مدرسه ارزیابی کرده و متناسب با آن تصمیم‌گیری می‌کنیم، اضافه کرد: به مدیران مدارس توصیه می‌کنیم برای دریافت کمک‌های اختیاری از روش‌های پسندیده استفاده کنند یعنی مردم را در جریان مسائل واقعی مدرسه قرار دهند؛ ما از مردم چیز پنهانی نداریم. وقتی مدرسه توانایی پرداخت پول قبض گاز را ندارد، مدیر مدرسه آن را از خانواده‌ها پنهان نکند.


مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ‌مردم به راحتی از کنار این ماجرا نمی‌گذرند. مدیران مدرسه به خانواده‌ها بگویند که اگر پول برق را پرداخت نکنیم، برق مدرسه قطع می‌‌‌شود در چنین شرایطی حتما خانواده‌ها با مدارس همکاری می‌کنند.


میرشاهولد تاکید کرد: البته این کمک مالی کاملا اختیاری است یعنی مدیر مدرسه مشکلات را طرح می‌کند و در مدرسه‌ای که 200 دانش‌آموز دارد ممکن است خانواده 20 نفر از دانش‌آموزان همراهی کرده و برای حل مشکلات مدرسه اقدام به کمک مالی کنند. آن چیزی که تأیید نمی‌شود، این است که مدیر مدرسه حق ندارد بگوید در مدرسه دولتی هر خانواده‌ای باید رقمی را که او اعلام کرده،‌ پرداخت کنند.


وی توضیح داد: در بازرسی‌ها به شدت دنبال این هستیم که مردم در فضای شفاف به مدارس کمک مالی کنند و مدیران مدارس موظفند گزارش هزینه‌های مدرسه را به اطلاع خانواده‌ها برسانند و هر پولی که از خانواده‌ها دریافت می‌شود باید مشخص شود که چگونه هزینه می‌شود.








مدرسه دولتی طبق قانون اساسی نمی‌تواند پول دریافت کند اما تعلیم و تربیت کاری است که اگر می‌خواهیم با کیفیت انجام شود با اعتبارات دولتی امکان پذیر نیست. مدیر مدرسه وقتی مسئولیت می‌پذیرد تمایل دارد تا تعلیم و تربیت باکیفیت به دانش‌آموزان ارائه کند و اگر خانواده‌ها به مدرسه کمک مالی کنند،‌ مدیر مدرسه می‌تواند فعالیت‌های آموزشی و تربیتی با کیفیتی ارائه کند

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر این موضوع که کمک‌های مالی خانواده‌ها به مدرسه باید به حساب مدرسه واریز شود، اظهار کرد: کمک‌های مالی خانواده‌ها به مدرسه نباید ‌به صورت نقد و چک در وجه حامل باشد، پول به حساب دیگری غیر از حساب مدرسه واریز نشود و دریافت کمک‌های مردمی به هیچ عنوان اجباری نیست.


به گفته میرشاهولد بسیاری از مدارس این موضوعات را رعایت می‌کنند؛ ‌بیش از 105 هزار مدرسه در کشور داریم و درصد مدیرانی که به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت می‌کنند به نسبت کل مدارس کشور اندک است.


وی ادامه داد:‌ مدرسه دولتی طبق قانون اساسی نمی‌تواند پول دریافت کند اما تعلیم و تربیت کاری است که اگر می‌خواهیم با کیفیت انجام شود با اعتبارات دولتی امکانپذیر نیست. مدیر مدرسه وقتی مسئولیت می‌پذیرد تمایل دارد تا تعلیم و تربیت باکیفیت به دانش‌آموزان ارائه کند و اگر خانواده‌ها به مدرسه کمک مالی کنند،‌ مدیر مدرسه می‌تواند فعالیت‌های آموزشی و تربیتی با کیفیتی ارائه کند.


مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: مدیر مدرسه دولتی تمایل دارد با مدارس خاص و غیردولتی که از مردم شهریه دریافت می‌کنند رقابت آموزشی داشته باشد و دانش آموزانش در کنکور رتبه خوبی بیاورند اما با شرایط موجود بسیار دشوار است که مدرسه دولتی با مدارس خاص و غیردولتی رقابت آموزشی داشته باشد.








در بازرسی‌ها به شدت دنبال این هستیم که مردم در فضای شفاف به مدارس کمک مالی کنند و مدیران مدارس موظفند گزارش هزینه‌های مدرسه را به اطلاع خانواده‌ها برسانند هر پولی که از خانواده‌ها دریافت می‌شود باید مشخص شود که چگونه هزینه می‌شود

میرشاهولد افزود: زمانی که مأمور آب یا برق برای چندمین بار به مدرسه مراجعه کرده و تهدید به قطع آب یا برق می‌کند مسلم است که آرامش مدیر مدرسه به هم می‌ریزد و ناچار است که از خانواده‌ها درخواست کمک مالی کند. توصیه من به مدیران مدارس این است که خانواده‌ها را در جریان این مشکلات قرار داده و از نظر صرف هزینه‌های مالی نیز با آنها شفاف باشند.


مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در خصوص برگزاری کلاس‌های تابستانی توسط مدارس دولتی و دریافت هزینه از خانواده‌ها نیز توضیح داد: مدارس با تصمیم انجمن اولیا و مربیان در طول سال تحصیلی و ایام تابستان می‌توانند برنامه‌های آموزشی مختلفی داشته باشند. سال تحصیلی از مهر ماه شروع شده و تا پایان شهریور ادامه دارد و تابستان نیز جزئی از سال تحصیلی است اما کلاس‌های تابستانی و دریافت پول از خانواده‌ها باید با مصوبه انجمن اولیا و مربیان باشد.


وی با بیان اینکه انجمن اولیا و مربیان از طرف خانواده‌ها انتخاب شده‌‌اند تا به نمایندگی آنها و با همکاری مدیر مدرسه برنامه‌های مختلف آموزشی و پرورشی را در مدرسه طراحی کنند، اظهار کرد: مدیریت و رهبری آموزشی مدرسه با مدیر است و طرح‌ها را به انجمن اولیا و مربیان ارائه می‌کند و انجمن‌ مجبور نیست طرح‌ها را بپذیرد بلکه می‌تواند آنها را رد کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب