سیره امام خمینی(ره) باعث ایجاد بیداری در عراق شد
گروه بینالملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی: همایش «ظرفیت انقلاب٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» ظرف دو روز گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهرری با حضور مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
این همایش که با چهلمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی همزمان بود، به محلی برای تبادل نظر اندیشمندان خارجی بهویژه پژوهشگران و تحلیلگران منطقهای درباره اوضاع عراق، سوریه، فلسطین و اتخاذ مواضع مشترک درباره تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه محور مقاومت و ایران، بهعنوان پرچمدار این محور تبدیل شد.
جمهوری اسلامی ایران عامل اتحاد شیعه و اهل سنت
سلام الفتلاوی، استاد دانشکده حقوق دانشگاه بابل عراق در حاشیه این همایش در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا درباره ویژگیهای برجسته انقلاب اسلامی ایران گفت: «انقلاب اسلامی ایران اتحادی میان مسلمانان و غیرمسلمانان و میان شیعه و سنی ایجاد کرده و همه مفاهیم و موازین موجود منطقه را تغییر داده است. من معتقدم که مواضع جمهوری اسلامی ایران مواضعی مستحکم است که توانسته با آن از ملت عراق، با مال، سلاح و مستشاران خود حمایت کند و حتی در راه این حمایت شهید داده است».
وی افزود: «من شهید حمید تقوی را که از مستشاران ایرانی در عراق بود میشناختم. وی از جمله افرادی بود که مجاهدتهایش را در راه حفظ عراق از نزدیک مشاهده کردم».
به گزارش آنا، سردار شهید حمید تقوی با آغاز نبرد رزمندگان عراقی با عمال سعودی و صهیونیستی داعش برای آموزش برادران مسلمان به کشور عراق رفت و در آنجا به ابومریم معروف شده بود. شانزدهم دی ۱۳۹۳ پس از اقامه نماز ظهر عملیاتی به نام «محمد رسول الله» آغاز شد. ابومریم با تعدادی از رزمندگان برای یاری همرزمانش پیشروی کرد و بعد از رشادت بسیار، از سوی یک تکتیرانداز داعشی مورد اصابت گلوله قرار گرفت. او بعد از اینکه به همرزمانش توصیه کرد عقبنشینی نکنند و نگذارند زحمات دیگر نظامیان هدر برود و بعد از طلبیدن حلالیت به شهادت رسید.
ملت عراق یاریگر ایران در مواجهه با تحریم آمریکا هستند
این پژوهشگر عراقی درباره رویکرد جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت و ملت عراق، گفت: «موضع جمهوری اسلامی ایران موضعی ثابت بوده و همواره از ملت و دولت عراق حمایت کرده است و با این حمایتها بود که ارتش عراق توانست بر گروه تروریستی داعش فائق آید و به پیروزی دست یابد. محال است که ملت عراق حمایتهای دولت و ملت ایران را از خود فراموش کنند. ایرانیها حجم زیادی از کمک به دولت عراق اعطا کردند، آنهم در زمانی که ملت عراق نیازمند کمک بودند و زیر سایه ترس و وحشت از حضور داعشیها و استکبار جهانی شب را به صبح میرساندند».
فتلاوی تصریح کرد: «آمریکا و استکبار جهانی در تلاش بودند تا با سیاست خفقان و ترس و وحشت، مردم عراق را به اصطلاح رام خود کنند ولی حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم عراق بود که باعث شد از زیر یوغ استعمار خارج شویم. جمهوری اسلامی ایران و عراق اکنون روابط گسترده سیاسی، علمی و اقتصادی با یکدیگر دارند و طبعاً قاعده بر این است که ما نیز باید در مواجهه با تحریمهایی که بهصورت یکجانبه از سوی دولت آمریکا اعمال شده، حامی دولت و ملت ایران باشیم».
عصبانیت آمریکا از سفر ظریف به بغداد
وی تأکید کرد: «من معتقدم تهران بهخوبی به استحکام روابط میان ایران و عراق واقف است و در این راستا بود که محمدجواد ظریف قریب یک ماه پیش به بغداد سفر و در آنجا با شخصیتهای مختلف و گروههایی از مردم عراق دیدار کرد؛ سفری که باعث خشم و ناراحتی آمریکا شد و این را میتوان از لابهلای اظهارات مقامهای آمریکایی دریافت».
استاد دانشکده حقوق دانشگاه بابل عراق گفت: «مردم عراق بههیچعنوان ایران را مسلط بر نظام و حکومت خود نمیدانند و باور دارند که تهران در نقش یک حامی از بغداد و مردم این کشور حمایت میکند. من بهعنوان یک عراقی دوست دارم از امام خمینی(ره) یاد کنم که سیره و خط مشی ایشان در عراق باعث شد موجی از بیداری علیه استکبار شکل بگیرد. رهبر کبیر انقلاب اسلامی سنگی را بنا نهادند که بعد از 40 سال که از پیروزی انقلاب ایران میگذرد، شاهدیم دهها هزار عراقی در سفر خود به تهران به زیارت مرقد ایشان میروند و از ایرانیها به نیکی یاد میکنند».
انقلاب اسلامی ایران، انقلاب ماست
وی تأکید کرد: «انقلاب اسلامی ایران، انقلاب ماست و ما عراقیها خود را شریک انقلاب ایران میدانیم. امام خمینی(ره) نمونه یک رهبر صالح بودند و در عراق میان شخصیتهای دانشگاهی کسی را نخواهید یافت که وقتی از ایران سخن به میان میآید از امام خمینی(ره) سخنی نگوید و از وی یاد نکند. اگر در تاریخ از زهد علی(ع) میگوییم و در حکومتداری و سیاست از ایشان بهعنوان یک الگو یاد میکنیم، در کنار آن باید از سلوک و خط مشی امام خمینی(ره) بهعنوان یک سیاست زنده و برگرفته از سیاست و راه و منش امام علی(ع) یاد کرد. کسانی که حرف مرا قبول ندارند، کافی است در سیره عالمان دینی و رهبران سیاسی جهان نظاره کنند و تنها یک نمونه از فردی را نشان دهند که الگو، خط مشی سیاسی و حکومتداری و ویژگیهای شخصیاش شبیه امیرالمؤمنین(ع) باشد».
فتلاوی گفت: «شکی وجود ندارد که قدرت اسلام در رهبران زنده آن است و نمیتوان سیاستمداری را یافت که بدون درک فلسفه حیات و زندگی توانسته باشد حکومتی را از لحاظ سیاسی تدبیر و مدیریت کند. امام خمینی (ره) رهبری بودند که به این رؤیا و فرض آرمانی رنگ حقیقت دادند و نمونهای واقعی از یک جمهوری اسلامی ارائه کردند. حقیقت این است که جمهوری اسلامی ایران یک برچسب (الگوی) خوب برای جوانان سراسر جهان است تا بتوانند قدرت اسلام را به رخ دیگر کشورها بکشانند».
در عراق دو رهبر داریم؛ امام خامنهای و آیتالله سیستانی
وی افزود: «اکنون در نظام جمهوری اسلامی ایران، رهبری صالح همچون آیتالله خامنهای زعامت را برعهده دارند و در عراق از حضور ارزشمند آیتالله العظمی سیدعلی سیستانی برخورداریم که واقعاً به عراق اعتبار ویژهای بخشیدند و با فتوای جهاد خود که ناشی از حکمت و بصیرت بود جنبشی را به راه انداختند و باعث نجات این کشور از چنگال سازمانهای تروریستی و افراطگرا شدند».
فتلاوی تصریح کرد: «پیش از فتوای آیتالله سیستانی، همه میگفتند علما در برابر هجمه افراطیون سکوت پیشه کردهاند و کاری انجام نمیدهند ولی آیتالله سیستانی با فتوای جهاد خود اثبات کردند اسلام و علما در برابر خشونت و تکفیر ساکت نمینشینند. ما اکنون در عراق دو رهبر و پیشوای زنده داریم که یکی حضرت امام خامنهای و دیگری آیتالله سیستانی است».
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/