استفاده از دیپلماسی حج برای رابطه مجدد ایران و عربستان
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی حج، هیئتی چهل نفره از اساتید و شخصیتهای دانشگاهی 21 کشور جهان که به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی به ایران سفر کردهاند با حجتالاسلام والمسلمین سید علی قاضیعسکر نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در محل بعثه مقام معظم رهبری در تهران دیدار و گفتگو کردند.
قاضی عسکر در این دیدار بهتفصیل وضعیت کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح کرد و پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران را در چهار دهه گذشته برای رهایی از وابستگی به بیگانگان چشمگیر و شگفتانگیز دانست.
وی با اشاره به اینکه با ورود امام خمینی (ره) به کشور رژیم 2 هزار و 500 ساله شاهنشاهی ظرف 10 روز فروپاشید، اظهار کرد: امام امت با توکل به خداوند و برخورداری از نفوذ معنوی در میان مردم با قدرت و شهامت در برابر نیروهای تا دندانمسلح رژیم شاه و همه قدرتهایی که از او حمایت میکردند؛ ایستاد و کشور را از چنگ قدرتهای استعمارگر نجات داد.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران مستقلترین کشور دنیاست و هیچ قدرتی نمیتواند در امور داخلی ایران دخالت کند.
وی همچنین پیشرفتهای صورت گرفته در مناطق سنینشین ایران را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار زیاد دانست و با اشاره به اینکه در ایران اسلامی زنان دوش بدوش مردان در عرصههای مختلف بهویژه مراکز علمی حضور دارند، افزود: برخورداری از انتخابات و مطبوعات و رسانههای آزاد، خودکفایی در تولید گندم و بسیاری دیگر از محصولات کشاورزی و صنعتی و دست یافتن به تکنولوژی هستهای نمونهای از دستاوردهای و پیشرفتهای کشور است؛ البته ماهیت برنامه هستهای کشورمان صلحآمیز است و جمهوری اسلامی ایران از نظر شرعی تولید سلاحهای کشتارجمعی را جایز نمیداند.
قاضی عسکر با تأکید بااینکه هدف انقلاب اسلامی، کشورگشایی و سلطه بر دیگر کشورها نیست، تصریح کرد: امام امت و امروز رهبر معظم انقلاب، زندگی سادهای داشته و دارند و همیشه فرمودهاند: مردم بهعنوان صاحبان اصلی انقلاب باید از نعمتهای آن بهرهمند شوند.
وی با اشاره به نقش ایران در شکست گروهک داعش، تصریح کرد: ایران بزرگترین خدمت را به کشورهای جهان کرد و اگر با کمک برخی کشورهای دیگر داعش را در عراق و سوریه شکست نمیداد امروز خیابانهای کشورهای اروپایی جولانگاه این گروهک جنایتکار بود.
سرپرست حجاج ایرانی با تأکید با اینکه جمهوری اسلامی ایران یک وجب از خاک هیچ کشوری را تصرف نکرده است، افزود: امروز آمریکا احساس میکند ایران روزبهروز در منطقه قدرتمندتر میشود لذا با استفاده از حربه تحریم میخواهد جلوی نفوذ و پیشرفت ایران را بگیرد.
وی از اقدام برخی کشورهای اروپایی در پذیرفتن تروریستهایی که دستشان به خون هزاران نفر از مردم ایران آلوده است بهشدت انتقاد و خاطرنشان کرد: باوجود تحریمهایی که علیه کشور و ملت ما اعمال میشود در بسیاری از زمینهها پیشرفتهای چشمگیر و شگفتانگیزی داشتهایم.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت، متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تروریسم را یک دروغ بزرگ خواند و تأکید کرد: صنایع موشکی جمهوری اسلامی ایران جنبه دفاعی دارد و ما قصد نداریم به هیچ کشوری حمله کنیم.
وی به حمایت کشورمان از مظلومان و مسلمانانی که مورد ظلم و ستم واقع میشوند اشاره کرد و گفت: ما خواهان زندگی مسالمتآمیز با پیروان همه ادیان هستیم و به پیروان ادیان دیگر احترام میگذاریم و معتقدیم باید دست در دست یکدیگر از ارزشهای اخلاقی در دنیا دفاع کنیم.
قاضیعسکر همچنین با ارائه آماری از سفرهای ایرانیان به اماکن زیارتی در دیگر کشورها، اظهار کرد: هدف از این سفرها ایجاد تحول روحی و اخلاقی در مردم و آشنایی هرچه بیشتر زائران با اسلام، پیامبر، ائمه معصومین و اهلبیت عصمت و طهارت است تا این بزرگواران را در زندگی خود الگو قرار دهند.
این گزارش حاکی است در ادامه این دیدار پرفسور بیاته بنگارد از دانشگاه بازل سوئیس، پرفسوراولیورشاربروت از دانشگاه بیرمنگام انگلستان، پرفسور سیدعقیل و دکتر سکندرخان از پاکستان و دکتر آنیوت کریستین بارو از رومانی بابیان دیدگاه خود درباره موضوعات مطرحشده، سؤالاتی را مطرح کردند.
نماینده ولیفقیه در پاسخ با استناد به روایات، از یادگرفتن دانش بهعنوان واجب شرعی یاد و برقراری ارتباط با کشورهای مختلف و استفاده از دانش یکدیگر را یکی از دیدگاههای نظام اسلامی برشمرد و ادامه داد: جز یکی دو کشور که با ما خصومت دارند جمهوری اسلامی ایران خواهان روابط گرم و دوستانه با تمامی کشورهای دیگر است.
وی افزود: ما معتقدیم علم مرز نمیشناسد و ما باید با دانشمندان جهان ارتباط داشته باشیم و از علوم یکدیگر استفاده کنیم.
قاضی عسکر همچنین از رژیم صهیونیستی بهعنوان رژیمی توسعهطلب و متجاوز نام برد و با اشاره به ایده مطرحشده توسط مقام معظم رهبری برای تعیین حکومت و حاکمان سرزمین فلسطین تأکید کرد: ما با یهودیان مشکل نداریم بلکه مشکل صهیونیسم است که متجاوز و توسعهطلب است و با شعار نیل تا فرات به خاک کشورهای اسلامی طمع دارد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره نحوه برگزاری حج زائران ایرانی با وجود نبود روابط سیاسی بین ایران و عربستان توضیحاتی بیان کرد و گفت: حج یک فریضه دینی است و مسئولان سعودی پذیرفتهاند که حج را از روابط سیاسی دو کشور جدا کنند ایران و عربستان دو کشور بزرگ و همسایه در منطقه هستند و امیدواریم دیپلماسی حج کمک کند تا روابط دو کشور مجدداً برقرار شود.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در پایان این نشست به سؤال یکی از حاضران درباره نقش مذهب در تعیین مقامات حکومتی پاسخ داد و تأکید کرد: در جمهوری اسلامی ایران در تعیین رئیسجمهور نظر اکثریت حاکم است و اقلیتهای دینی هم متناسب با جمعیتشان در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری نماینده و حق رأی دارند و اهل سنت هم در ردههای مختلف مدیریتی حضور و نقش ایفاء میکنند.
وی به پیوند میان مردم و رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: مردم ما با حفظ مذهب و دین خود توانستهاند کارهای مشترک و بزرگی انجام دهند و در مقابل قدرتهای استعمارگر بایستند و توطئهها را خنثی کنند.
انتهای پیام/4072/4090/
انتهای پیام/