ایران زمینه گفتگوی میان ادیان را فراهم کرده است
به گزارش خبرنگار آمریکا و اروپای گروه بینالملل خبرگزاری آنا، همایش «ظرفیت انقلاب٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام با حضور مهمانان داخلی و خارجی بهمنظور تشریح پیشرفتهای علمی کشورمان برگزار شد.
لانوت سی بارو، کشیش رومانیایی که پیشتر نیز سابقه سفر به ایران را دارد ازجمله شرکتکنندگان این همایش بود. آنچه در ادامه تقدیم میشود، ماحصل گفتگوی اختصاصی خبرگزاری آنا با وی است.
آنا: شما یک کشیش مسیحی هستید. کمی از نگاهتان به انقلاب اسلامی ایران که یک حرکت دینی و مبتنی بر اسلام بود برایمان بگویید.
بارو: باید بگویم که این اولین سفر من به ایران نیست ولی خوشحالم که به این اجلاس دعوت شدم تا اطلاعات بیشتری درباره ایران کسب کنم. من قبل از سفر اولم، در مورد ایران مدرن چیزی نمیدانستم و هر آنچه اطلاعات داشتم در زمینه امپراتوری پارس و تاریخ ارزشمند ایران بود. بعد از سفر اولم بود که درباره ایران مطالعات بیشتری کردم و در مورد انقلاب ایران نیز خواندم. انقلابها در بنمایه خود طالب یکچیز هستند و آنهم تغییر به نفع مردم است. ما هم چند سال بعد از انقلاب در ایران، یک انقلاب کردیم و به همین خاطر بهخوبی با فضای انقلاب آشنا هستیم. جالب است که انقلاب رومانی در 25 دسامبر 1989 (4 دی ۱۳۶۸) و همزمان با زادروز عیسی مسیح (ع) رخ داد. البته انقلاب ما انقلابی مبتنی بر دین نبود ولی آنچه در ایران شاهدیم یک انقلاب مبتنی بر دین است. انقلابها برای تغییر دادن و رسیدن به اهدافی است که مردم خواهان آنند و در زمان انقلاب ایران، مردم دین و آزادی را با هم خواستند و به آن رسیدند.
آنا: ما در ایران اقلیتهای مذهبی ازجمله مسیحی، زرتشتی و یهودی داریم؛ انقلاب اسلامی در ایران به همه آنها در قانون اساسی حقوقی داده است که شاید بتوان گفت در هیچ کجای جهان نظیرش وجود ندارد. نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟
بارو: من متأسفانه اطلاعات دقیقی درباره حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران ندارم. ولی باید بگویم بهعنوان یک کشیش مسیحی، شهر قم را بسیار دوست دارم و مشتاق هستم در روزهای آتی به این شهر سفر کنم. بهنظرم با اینکه کشور شما اسلامی است و یک حکومت دینی مبتنی بر اسلام در آن حاکم است ولی بهتمامی ادیان احترام میگذارد و زمینه گفتگوی میان ادیان را فراهم کرده است. تمامی ادیان برای اعتلای بشر آمدهاند. چه اسلام و چه مسیحیت در هدف خود یکی هستند و همه میخواهند انسان را به خدا متصل کنند. ایران بهعنوان کشوری مسلمان و حکومتی اسلامی تلاش کرده است به مردم خدمت کند و خدمت به دین نیز یکی از همین اهداف است، چون دین خواسته فطری انسانهاست.
آنا: نظر شما درباره اجلاس برگزارشده چیست؟
بارو: بسیار اجلاس جالبی است. اطلاعاتی که در آن درباره پیشرفت ایران داده شد بسیار برای من جالب بود. به نظر من باید از ظرفیت چنین نشستهایی برای حل مشکلات موجود نیز استفاده کرد ولی در کل اجلاس بسیار خوبی بود و اطلاعاتی در آن داده شد که در هیچ کجا نمیتوانستیم آن را بیابیم.
انتهای پیام/4106/4093/
انتهای پیام/