دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 بهمن 1397 - 13:12
جعفر‌پور:

برجام اروپایی محقق نمی‌شود

نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی گفت: برجام اروپایی محقق نخواهد شد، مگر قرار نبود در 13 آبان و بعد در ژانویه محقق شود تا امروز که محقق نشده است.
کد خبر : 356028
جعفرپور+فارس.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمشید جعفرپور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان سؤال از محمدجواد ظریف مبنی براینکه علت بی‌توجهی به حقوق بازرگانان و صرافان ایرانی شاغل در امارات متحده عربی و عدم دفاع مؤثر از حق شهروندی آنان که در حال اخراج هستند چیست؟ گفت: همه می‌دانیم دشمن طراحی کرده تا با فشار اقتصادی و روانی، مردم را به استیصال بکشاند و حاصل آن هم کشاندن مردم به خیابان‌هاست. لذا جا دارد ارکان نظام برای مدیریت شرایط تلاش کنیم.


وی افزود: اگر یک‌سال این شرایط سخت را تحمل کنیم، می‌توانیم در22 بهمن سال آینده این شکست دشمن را جشن بگیریم، لذا مهم است چگونه جامعه را مدیریت و فشارها را از سر مردم کم می‌کنیم.


نماینده مردم لارستان در مجلس تصریح کرد: برای تحمل این دوران نباید به بیرون نگاه داشته باشیم لذا تأکید می‌کنم برجام اروپایی محقق نخواهد شد، مگر قرار نبود در 13 آبان و بعد در ژانویه محقق شود تا امروز که  محقق نشده است. قرار بود امروز فرانسه SPV خود را رونمایی کند، اگر هم کند مطمئن باشید به جایی نخواهد رسید، لذا حرف این است که دست روی زانوی خود داشته باشیم.


وی با بیان اینکه ما در دیپلماسی اقتصادی ضعف شدیدی داریم، گفت: از وزارت خارجه درخواست کرده بودم اطلاعات اقتصادی را به بنده بدهند، اما چه کنیم که علی‌رغم درخواست چندین باره از معاون آقای ظریف به جایی نرسیدیم.


نماینده مردم لارستان تصریح کرد: البته معتقدم همه مشکلات اقتصادی به وزارت خارجه باز نمی‌گردد و بسیاری از این فرآیندها مربوط به قوانین اقتصادی و مجریان قانون است و بخشی از آن ضعف در دیپلماسی است.


جمشیدپور با تأکید براینکه وزارت خارجه بنا به اسناد بالادستی و شرح وظایف خود مأمور به دیپلماسی اقتصادی در دوران صلح و جنگ است، گفت: راه عبور از تحریم و ورود کالا و ارز  با وجود تحریم‌ها دیپلماسی اقتصادی است به‌ویژه با کشورهایی که با ما مرز مشترک دارند.


وی تصریح کرد: در بند 11 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی آمده است که دیپلماسی جهت حمایت از اهداف و منافع اقتصادی و استفاده از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی است. ماده سه وظایف وزارت امور خارجه، وزارت خارجه را دستگاه هرگونه ارتباط و مجری هر هماهنگی دانسته، بنابراین وزیر خارجه در دیپلماسی اقتصادی موظف است.


نماینده لارستان گفت: دو دسته ایراد به رفتار وزارت امور خارجه وارد است، یکی بخش ساختاری است. ظریف بعد از رأی اعتماد خود از مجلس اعلام کرد معاونت اقتصادی در وزارت خارجه احیا می‌شود و هدف آن را نقش‌آفرینی در حوزه اقتصاد بین‌الملل و معرفی توانمندیهای داخلی به خارج عنوان کرد.


جمشیدپور تأکید کرد: امیدواریم در مجلس، ارائه عملکرد و گزارش برای وزارت خارجه معذوریتی نداشته باشد. معاون اقتصادی ظریف سال گذشته معرفی شد و اما در آن شرایط حاد و حساسی که ترامپ کشور را تهدید به اخراج از برجام می‌کرد آقای انصاری به‌عنوان معاون حاضر نمی‌شد وظیفه سفیر بودن خود را در هند رها کند و بعد از دو ماه به کشور آمد. آیا  این فرصت سوزی نبود؟


وی با بیان اینکه از زمان شروع به کار آقای انصاری هیچ گزارشی درباره عملکرد ایشان داده نشده است، گفت: اگر سری به سایت معاونت اقتصادی وزارت خارجه بزنید می‌بینید فقط اخبار اقتصادی در این سایت به‌روزرسانی می شود و نشانی از برنامه و سیاست در آن نیست.


نماینده مردم لارستان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد احیای این معاونت بیش از آنکه ناشی از دغدغه‌های اقتصادی باشد، در اثر فشارهایی است که وزارت خارجه را مجبور به این کار کرده است.


جعفرپور در ادامه از پاسخ‌های ظریف قانع شد.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب