دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1397 - 12:36
پورحسین‌ در سؤال از وزیر نیرو:

سند جامع آب کشور هنوز تدوین نشده است

نماینده سؤال کننده از وزیر نیرو گفت: برخلاف ادعای وزیر، سند جامع آب کشور هنوز تدوین نشده است.
کد خبر : 355694

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، شکور پورحسین در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان سؤال از رضا اردکانیان وزیر نیرو اظهار کرد: امروز در کشور با وضعیتی در موضوع آب مواجه هستیم که آماده‌ترین زمینه برای تشدید تنازع وجود دارد. این موضوع نشان دهنده عدم مدیریت صحیح و بهینه بر منابع آب و رعایت حقوق حق‌آبه‌داران در حوزه‌های مختلف کشور است.


وی افزود: آمار و ارقام حوزه نظارت مجلس در پایان اجلاسیه دوم نشان می‌دهد وزارت نیرو سومین وزارتخانه‌ای است که بیشترین تذکرات و سؤال نمایندگان را دریافت کرده است. 


نماینده مردم پارس‌آباد اضافه کرد: تغییر اقلیم و کاهش آب بر کسی پوشیده نیست اما مدیریت صحیح و بهینه برمنابع آب موجود باید مورد توجه باشد. اتخاذ سیاست‌ها و مدیریت نامطلوب باعث تشدید بحران آب شده است که این موضوع بارها توسط مراکز تحقیقاتی و کارشناسان مطرح شده است.


پورحسین‌شقلان اضافه کرد: ادامه این سیاست‌ها و مدیریت نامطلوب آینده بخش آب را با چالش‌های جدی‌تر مواجه خواهد کرد که دراین رابطه می‌توان به وضعیت وخیم دریاچه‌ها، تالاب‌ها و بحران منابع آب زیرزمینی اشاره کرد. برای مقابله با بحران آب و تخفیف عواقب آن تغییر رویکرد اساسی در مدیریت این بخش در سطح سیاست‌گذاری، قانونگذاری و اجرایی لازم است.


وی با بیان اینکه آقای اردکانیان در زمان دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی وزارت موضوعاتی را مطرح کردند که تاکنون بخشی از آن عملیاتی نشده است، گفت: توجه به جامع‌نگری مدیریت منابع آب و ضرورت مدیریت در مقیاس حوزه آبریز از برنامه‌هایی بود که وزیر عنوان کرد. ایشان کارشناس بین‌المللی در حوزه آب است و در ارائه برنامه خود به مجلس به موضوع آب پرداختند که باید ساختار مدیریت آب کشور را متناسب با اصول و ضرورت‌های مدیریت عرضه و تقاضا طراحی کنیم.


نماینده سؤال‌کننده از وزیر نیرو گفت: وزیر گفته بود سند جامع آب کشور را با مشارکت همه ذی‌نفعان تدوین و تصویب می‌کنیم که تا امروز سند جامع آب کشور هنوز تدوین نشده است.


پورحسین‌‌شقلان تصریح کرد: تدوین چارچوب‌های نظام تخصیص بر اساس مصالح کشور را چندین بار در جلسات متعدد بیان کردند که برای ما، هم نظام تخصیص سؤال است و هم مصالح کلی کشور. وزیر باید بگوید که این مصالح چیست و مرجع تشخیص آن چه کسی است؟


وی خطاب به وزیر گفت: گفتید اصول تخصیص آب براساس مصلحت‌های کل کشور باشد، بایستی چارچوب‌های نظام تخصیص را بر اساس مسائل کل کشور تدوین کنیم و به یک مفاهمه مشترک در خصوص مسائل آب در ایران که در بسیاری از مناطق تنش‌زا شده است برسیم.


نماینده مردم پارس‌آباد تصریح کرد: فقدان برنامه‌های جامع در مورد امنیت کیفی آب و برنامه برای حفظ و ارتقای این امر و جلوگیری از انتشار آلاینده زیست محیطی از جمله چالش‌های استان‌های کشور است و در استان اردبیل تأمین آب شرب سالم هنوز با مشکل مواجه است.


وی گفت: درباره با بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب که دولت‌ها از آن درآمد کسب می‌کنند هنوز اقدامی صورت نگرفته است. در این ارتباط کدام عوامل در تعیین و لزوم اجرایی‌سازی این بخش از پروژه‌ها دخیل است.


پورحسین‌‌شقلان با تأکید براینکه برای مهار آب‌های مرزی در استان‌های شمال غربی از منابع صندوق توسعه ملی، اعتباری در حدود 1.5 میلیارد دلار تخصیص داده شده که حدود 62 هزار هکتار مربوط به منطقه دشت مغان است، خاطرنشان کرد: این موضوع با چالش‌های زیادی مواجه است، لذا اگر وزارت نیرو حق‌آبه و حقوق قانونی منطقه دشت مغان را رعایت نکند، قطعاً چالش‌های زیست محیطی در این منطقه رخ می‌دهد که متأسفانه در مصوبه مربوطه حق‌آبه دشت مغان از رودخانه ارس حدود 50 درصد بدون در نظر گرفتن ملاحظات فنی و مسائل دیگر کاهش یافته است و ضروری است وزارت نیرو براساس قوانین و با نگاه کارشناسی این مصوبه را بازنگری کند.


انتهای پیام/4034/ن


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب