دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
صالحی در گفتگو با آنا(2):

مدیریت دانشگاه آزاد مانع امنیتی‌شدن فضا پس از سانحه اتوبوس شد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بیم آن می‌رفت که سانحه اتوبوس واحد علوم و تحقیقات به یک واقعه امنیتی تبدیل شود اما مدیریت خوب دانشگاه آزاد اسلامی مانع این مسئله شد.
کد خبر : 354168
BQ4K3287.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی‌اکبر صالحی با حضور در مجموعه رسانه‌‌های دانشگاه آزاد اسلامی، در نشستی به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت، مشروح این مصاحبه به شرح ذیل است.


یکی از بزرگ‌ترین اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی استفاده نکردن از منابع دولتی است/دانشگاه آزاد به اندازه یک وزارتخانه است


آنا: وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی به‌ویژه پس از انتصاب دکتر ولایتی به سمت رئیس هیئت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


صالحی: دانشگاه با وجود اینکه عنوان دانشگاه دارد، اما در حقیقت به‌ اندازه یک وزارتخانه است و به‌ اندازه وزارت علوم دانشجو دارد، اداره چنین دانشگاهی به وسعت وزارت کار آسانی نیست؛ یکی از بزرگ‌ترین اقدامات دانشگاه آزاد استفاده نکردن از منابع دولتی است؛ این سیستم که از منابع مردم ارائه خدمت شود بسیار جالب توجه است.


اگر دانشگاه آزاد تشکیل نمی‌شد دولت نمی‌توانست این بار را به‌ دوش بکشد، دو بار وظیفه معاونت آموزشی را در کشور برعهده داشتم و با علم بر سنگینی اداره دانشگاه‌ها می‌دانم که دانشگاه آزاد در تربیت نیروی انسانی بار سنگینی را از دوش دولت برداشته است.  به‌عنوان یک ایرانی از کسانی‌ که ایده تأسیس دانشگاه آزاد را ارائه و این دانشگاه را تأسیس کردند و خشت‌‌ روی خشت گذاشتند و این بنای عظیم را ساختند که نه فقط در داخل ایران که در جهان شناخته شده است، تشکر می‌کنم.


آنا: تغییرات مدیریتی به وجود آمده در دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


صالحی: تغییر مدیریتی یک موضوع طبیعی است و هیچ‌جا هیچ مدیریتی مادام‌العمر نیست و دانشگاه آزاد نیز از این رویه مستثنا نیست، در دانشگاه آزاد می‌بایست این تغییرات انجام می‌شد، اما باید دید این تغییرات ناشی از چه عواملی هست، هر کدام از موضوعات از عناصر و عوامل خود است؛ دانشگاه آزاد با یک اختلاف نظر درونی از منظرهای گوناگون مواجه شده بود؛ این اختلاف نظرها، مقداری طبیعی است که در دوره حیات یک مؤسسه به‌وجود می‌آید و باید راه‌ حلی برای آن پیدا کرد. در آن مقطع تاریخی مسئولان به این جمع‌بندی رسیدند که راه برون‌رفت از مشکلات دانشگاه آزاد تغییر مدیریت است و با این تغییر مدیریت راه برای ایجاد تغییرات هموار شد.


کوتاه بودن عمر مدیریت در یک دانشگاه مضر است، اما طولانی بودن مدیریت در یک دانشگاه ابتکار عمل را از مدیر کم می‌کند. الان دانشگاه آزاد اسلامی دوباره خود را پیدا کرده و مستقر شده است و امیدواریم مدیریت کنونی زمان معقولی برای مدیریت داشته باشد و این فرصت را به مدیر بدهند که بتواند برنامه‌ها، اهداف و نقشه راه خود را پیاده کند و اگر فرصت نداشته باشد نمی‌تواند برنامه‌های خود را پیاده کند.


دکتر طهرانچی علم و عمل را درهم آمیخته است/مدیریت خوب دانشگاه آزاد اسلامی مانع از امنیتی‌شدن حادثه سقوط اتوبوس شد


آنا: آیا انتصاب دکتر محمدمهدی طهرانچی به سمت ریاست دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در پیشبرد اهداف این دانشگاه مؤثر باشد؟


صالحی: ویژگی دکتر طهرانچی این است که علم و عمل را با هم درآمیخت. بسیاری از اساتید، اساتید نظری هستند و به‌ دنبال آن نبودند که علم خود را به عمل تبدیل کنند و این جنس اساتید در کشور کم هستند؛ دکتر طهرانچی هم عالمی است که فرهیخته بوده و کار عملی و آزمایشگاهی نیز انجام داده است. وی گوشه‌های اداره یک دانشگاه بزرگ را دیده و ریاست دانشگاه بزرگی چون دانشگاه شهید بهشتی را برعهده داشته است و در عرصه مدیریت تازه‌وارد نیست. در مباحث سیاسی نیز مسئولیت‌هایی داشته است. حادثه ناگوار واژگونی اتوبوس دانشجویان واحد علوم و تحقیقات ضربه به افکار عمومی و جزو اتفاقاتی بود که ممکن است در هر زمانی و هر مدیریتی رخ دهد. در این حادثه نیز مدیریت دکتر طهرانچی خوب و در صحنه بود و در میان دانشجویان، مجلس و سایر عرصه‌ها بدون اینکه کنترل را از دست دهند ظاهر شدند که نشان از مدیریت و تجریه وی دارد؛ این بیم می‌رفت که این حادثه به یک واقعه امنیتی تبدیل شود که مدیریت خوب دانشگاه آزاد اسلامی مانع از این کار شد.


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب