دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
چرخ دانشگاه/19

لزوم توجه مسئولان دانشگاه آزاد به پژوهشگران حوزه علوم انسانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان خواستار توجه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به پژوهشگران علوم انسانی شد.
کد خبر : 354150

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تحقیق در حوزه علوم انسانی دشواری‌های خاص خود را دارد، چراکه برای مطالعه موضوعی باید وسعت دید زیادی داشت و همه ابعاد آشکار و پنهان جوامع را در نظر گرفت.


خبرگزاری آنا در پرونده چرخ دانشگاه سعی دارد با معرفی دستاوردهای پژوهشی در همه زمینه‌ها به‌خصوص حوزه علوم انسانی تلاش پژوهشگران را منعکس کند.


علیرضا اسفندیاری مقدم،‌ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان یک پژوهشگر برتر حوزه علوم انسانی است که در موضوعات مختلفی نظیر علم‌ اطلاعات پژوهش می‌کند.


این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: موضوع کتاب و مطالعه و بهره‌گیری از فناوری اطلاعات به‌عنوان یک فرصت نه چالش مهمترین اولویت تحقیقاتی بنده بوده و هست.


وی ادامه داد: با دستاوردهایی که در این زمینه‌ کسب کردم توانسته‌ام در دو جشنواره فرهیختگان پژوهشگر اول حوزه علوم انسانی و در چهار جشنواره فرهیختگان جزء پژوهشگر برتر انتخاب شوم.


اسفندیاری در توضیح بیشتر موضوعات تحقیقاتی خود گفت: چگونگی استفاده بهینه از فناوری اطلاعات، اطلاع‌یابی کاربران اعم از متخصص تا زن خانه‌دار و اخلاق اطلاعات برای جلوگیری از سرقت علمی از جمله حوزه‌هایی است که بنده به آنها ورود کرده‌ام.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان رمز موفقیت خود را لطف خدا، دعای خیر پدر و مادر و معلمان عنوان کرد و ادامه داد: بهره‌گیری از مهارت‌های زیادی نظیر فناورانه، مدیریت زمان خیرخواهی باعث شده به موفقیت‌های کنونی دست یابم.


وی اعلام کرد: از مطالعات بنده در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه‌ آزاد اسلامی در معاونت پژوهشی و ایجاد سامانه ساها استفاده شده است. خوشبختانه تحقیقات بنده در هر یک از سازمان‌های مرتبط استفاده شده است.


اسفندیاری ادامه داد: موضوعی که بسیار مهم است و مسئولان دانشگاه باید به آن توجه کنند این است که پژوهش‌های پژوهشگران گنج رهاشده است. اخیرا طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شده است که می‌تواند به نمایه‌سازی و موضوع‌بندی تحقیقات کمک کند. دانشگاه باید بداند که دیگر فرصت آزمون و خطا نیست و اکنون زمان عمل است. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه پیشرو حرکت می‌کند.


معاونت علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی راهگشاست


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان از ایجاد معاونت علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی استقبال کرد و گفت: خوشبختانه فردی متخصص و باتجربه در حوزه علوم انسانی مدیریت این معاونت را برعهده گرفته که می‌تواند بسیار راهگشا باشد. باید پژوهشگران حوزه علوم انسانی به این معاونت بیشتر معرفی شوند تا این معاونت بتواند باموفقیت به کار خود ادامه دهد و حتی در دانشگاه‌های دیگر هم ایجاد شود.


وی درباره چالش‌های تحقیق در حوزه علوم انسانی اعلام کرد: پژوهشگران حوزه علوم انسانی رها هستند، لازم است معاونت علمی ریاست جمهوری حوزۀ جداگانه‌ای برای علوم انسانی ایجاد کند و بانک اطلاعاتی برای پژوهشگران علوم انسانی راه‌اندازی شود.


اسفندیاری ادامه داد: باید کارگاه‌های مهارتی برای پژوهشگران علوم انسانی برگزار شود. سطح رقابت در حوزه علوم انسانی در کشور پایین است باید مهارت‌های لازم برای رقابت در حوزه علوم انسانی به پژوهشگران ارائه شود تا سطح رقابت در این حیطه رشد کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان  تأکید کرد: پژوهشگر برای تحقیق باید احساس امنیت روحی و اقتصادی داشته باشد. پژوهشگر نباید نگران حقوق، پرکردن ساعت کلاس و  بوروکراسی اداری برای دریافت ارتقا باشد. پژوهشگری که می‌خواهد مدیر شود باید فضای مناسبی داشته باشد تا بتواند از علم خود در جاهای مختلف استفاده کند.


وی بیان کرد: پژوهشگران زودرنج هستند و اگر دلشان بشکند به عالمی که سکوت پیشه کرده تبدیل می‌شود. فرار مغزها الزاماً رفتن از یک جغرافیا به جغرافیای دیگر نیست، بلکه سکوت هم فرار مغزهاست.


اسفندیاری خواستار توجه بیشتر مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به پژوهشگران علوم انسانی شد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه بتواند به موفقیت‌های مورد انتظار خود برسد باید از نظرات پژوهشگران استفاده کند و با آنها نشست‌های تخصصی بگذارد.


انتهای پیام/4040/ 4007/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب