دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غریب‌پور:

اولویت ایمیدرو، اتمام طرح‌های نیمه‌تمام است

رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: پیگیری و اجرای طرح‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های این سازمان است.
کد خبر : 353695
IMG_20181214_145756_418.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، خداداد غریب‌پور که در نخستین نشست با مدیران شرکت‌ها و مجریان طرح‌های ایمیدرو سخن می‌گفت، تصریح کرد: باید ابتدا اولویت‌ها شناسایی شوند و اولویت امروز ما به سرانجام رساندن طرح‌هایی است که در دست اجرا داریم.


رئیس هیئت عامل ایمیدرو پس از استماع گزارش عملکرد این مجموعه‌ها، تأکید کرد: با توجه به اختیاراتی که وجود دارد،‌ هرکدام از مدیران شرکت‌ها و مجریان طرح‌ها، مسئول حل‌وفصل مسائل موجود هستند و باید پیگیری‌ها تا حصول نتیجه ادامه یابد اما در جایی که نیاز باشد ایمیدرو وارد عمل خواهد شد.


وی با اشاره اینکه در شرایط فعلی، در تنگنای مالی قرار داریم،‌ اظهار کرد: به ظرفیت رساندن طرح‌هایی که افتتاح شده‌اند، یکی از مهم‌ترین اقدامات ما خواهد بود. وی یادآور شد: به‌رغم اینکه تحریم‌ها فشارهایی بر تأمین مالی، خرید تجهیزات و ... وارد کرده است، اما همچنان می‌توان با تنوع‌بخشی در مدل‌های خرید، مانع از بالا رفتن هزینه در امور فوق شد.


رئیس هیئت عامل ایمیدرو تأکید کرد: کمیته تأمین مالی در این سازمان سازمان‌دهی کرده‌ایم که در بخش داخلی و خارجی، بتوان نیاز طرح‌ها و همچنین کارخانه‌های تولیدی را برطرف ساخت.


وی به همکاری‌های وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: طبق جلسه‌ای که با وزیر اقتصاد برگزار کردیم، بخش معدن و صنایع معدنی توانایی جذب بخشی از 1600 تریلیون تومان نقدینگی کشور را دارد. مذاکرات با بانک مرکزی هم در راستای انجام تعهدات طرح‌های فولاد استانی انجام شده و همکاری‌های نزدیکی با این نهاد داریم.


رئیس هیئت عامل ایمیدرو ادامه داد: جلساتی نیز با نمایندگان مجلس داشته‌ایم و مقرر شده در بودجه 98 بخشی از طلب‌های ایمیدرو با بدهی‌های سازمان تهاتر شود.


غریب‌پور خاطرنشان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی به دلیل اینکه در بخش دانش و تولید تجهیزات به داخل کشور وابسته است، تأثیر کمتری از تحریم‌ها می‌پذیرد. شرکت‌ها و طرح‌ها روی تأمین مالی از داخل کشور تمرکز داشته باشند و در این مسیر از توانمندی‌های بخش خصوصی حداکثر بهره را ببرند. توسعه و توانمندی حوزه معدن و صنایع معدنی، با اتکا به بخش خصوصی پیش می‌رود و باید فضای لازم نیز برای شرکت‌های خصوصی ایجاد شود.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایمیدرو سازمانی توسعه‌ای است که وظیفه اخذ مجوزهای لازم و ایجاد زیرساخت‌ها را دارد اما مدیران باید پس از این مرحله و با رعایت مصالح کشور و دولت، زمینه را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنند.


وی به جایگاه مناطق ویژه صنایع انرژی بر اشاره کرد و اظهار کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌ها بخشی از وظایف این مناطق است؛ با این‌حال گام مهم، جلب و جذب سرمایه‌گذار است. در این میان سرمایه‌گذاران داخلی و حتی کشورهای همسایه آمادگی سرمایه‌گذاری در این مناطق را دارند. انرژی فراوان و ارزان، شرایط صادرات و واردات،‌ معافیت مالیاتی و ... سبب کاهش هزینه‌های تولید در این مناطق می‌شود و این امر شرکت‌های خارجی را علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در مناطق ویژه کرده است.


وی در عین‌حال خواستار دریافت بودجه لازم برای توسعه زیرساخت‌ها شد و گفت:‌ در زیرساخت‌هایی همچون آب،‌ برق، گاز، حمل ریلی و ... قرار بود 1500 میلیارد تومان به ایمیدرو تخصیص یابد اما مبلغ ناچیزی از این رقم پرداخت شده است.


غریب‌پور با اشاره به اهمیت بخش اکتشاف گفت: به‌رغم اینکه این امر از اولویت‌ها و نیازهای توسعه حوزه معدن است اما شاهد نوعی پراکندگی در این روند هستیم در صورتی که باید با ایجاد هم‌افزایی، به‌صورت منسجم‌تری اهداف اکتشاف پیگیری شود.


وی درباره امور محیط‌زیست اظهار کرد: طبق مذاکراتی که با رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شده به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای با این سازمان با هدف توسعه فعالیت‌های معدن و صنایع معدنی خواهیم داشت. غریب‌پور افزود: پیگیر تفاهم‌نامه مشابهی نیز با سازمان جنگل‌ها و مراتع هستیم.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب