دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اختصاص قطعه مشاهیر در امامزاده عبدالله شهرری

به‌زودی قطعه‌ای ویژه مشاهیر هنری و فرهنگی فقید کشور در آستان امامزاده عبدالله تهران شکل می‌گیرد.
کد خبر : 353640
20a0e692-51b7-4773-abfc-d87e43176979.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اوقاف و امور خیریه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری در نظر دارند بر اساس طرح ساماندهی امامزاده عبدالله که با همکاری متولیان آن و مسئولان میراث فرهنگی از چندی پیش در حال انجام است، قطعه‌ای را ویژه دفن مشاهیر کشور در عرصه فرهنگ، ادب و هنر اختصاص دهند.


بر این اساس هنرمندان سرشناس درگذشته با انجام هماهنگی‌هایی در این قطعه خاک‌سپاری خواهند شد.


در طرح مذکور، نواقص مشهود بستر صحن ورودی امامزاده عبدالله ضمن حفظ احترام قبور، این روزها توسط چند گروه در حال رفع، زیرسازی و مسطح سازی است تا عبور و مرور زائران راحت‌تر انجام شود. تاکنون بخش عمده‌ای از پروسه سنگفرش کردن محوطه انجام‌شده و درختان مجموعه هم بعد از 50 سال به‌درستی هرس شده‌اند. همچنین در این طرح، با مرمت و رسیدگی به مقبره‌های متروکه، بازسازی دیوارهای حرم و پاک‌سازی حیاط از تجمع افراد معتاد، تلاش شده است تا مکانی شایسته جایگاه حضرت امامزاده عبدالله و زائران آن حضرت طراحی و در نظر گرفته شود.


همچنین حیاط‌های 37- 36 گانه این آستان که بالغ‌بر 18 هزار هکتار می‌شود و بیش از 800 آرامگاه قدیمی که در این مساحت قرارگرفته، نیاز به بازسازی و ساماندهی داشته و این اقدامات به‌صورت شبانه‌روزی و با سرعت توسط متولیان امامزاده و کارگران تا حد زیادی انجام‌شده است.


به گفته حجت‌الاسلام منصوری مديريت آستان امامزاده عبدالله در قدم دوم بعد از ایجاد امنیت و انجام نظافت، باید صاحبان این مقبره‌ها با هماهنگی میراث فرهنگی و کمک شهرداری تهران کاستی‌های دیگر آن‌ها را برطرف کنند تا معماری محوطه آستان چشم‌نوازتر شود و سایه برخی آسیب‌های اجتماعی فعلی از آن‌ها کنار رود.


امامزاده عبداللهدر ادامه این مراحل، قرار است با توجه به دفن بودن بسیاری از چهره‌های مذهبي، علمي، سياسي، فرهنگی و هنری در آستان امامزاده عبدالله شهرری، برنامه‌هایی برای شناخت هرچه بهتر این مشاهیر طرح‌ریزی‌شده و به مرحله اجرا برسد.


لازم به ذکر است، آیت‌الله سیدعلی آقای مفسر، علی‌اکبر شهنازی، عمادالکتاب، علی دشتی، حسین امیرفضلی، ادیب پیشاوری، عباس مهرپویا، جعفر شهیدی، نظام‌السلطنه مافی و ابوالحسن ورزی ازجمله چهره‌های حوزه‌های مختلف مذهبی، سياسی، فرهنگی و هنری هستند که در این محوطه به خاک سپرده‌شده‌اند.


گفتنی است، امامزاده عبدالله در شهرری ازجمله گورستان‌های معروف و قدیمی است که پیش‌بینی می‌شود قدمت تاریخی بقعه داخلی آن مربوط به دوره صفوی باشد.


انتهای پیام/4090/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب