راهاندازی 3 آزمایشگاه تحقیقاتی و آموزشی در دانشگاه تفرش
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه تفرش، نفیسه آقابابایی اظهار کرد: بهمنظور ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات آزمایشگاهی به محققان دانشگاهی سه آزمایشگاه آب، محیطزیست و فیزیک حالتجامد در دانشگاه تفرش راهاندازی شد.
وی گفت: با توجه به اینکه رویکرد سازمانها به مقوله محیطزیست، رویکردی کاربردی است، در همین راستا و در جهت کمک به گسترش آن در کشور، دانشگاه تفرش آزمایشگاه کاربردی محیطزیست را با هدف جهتدهی و تعامل میان تیمهای دانشگاهی در استان مرکزی و کشور با همت محمودرضا شاهوردی عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی عمران این دانشگاه راهاندازی کرد و در ایامالله دهه مبارک فجر رسماً افتتاح میشود.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تفرش افزود: این آزمایشگاه درصدد است با کسب استاندارهای لازم بهعنوان آزمایشگاه مرجع و معتمد در سطح کشور شناخته و فعالیت کند.
آقابابایی افزود: این آزمایشگاه مجهز به دستگاهها و تجهیزات پیشرفته ازجمله دستگاه یون کروماتوگرافی (IC) است و میتواند آماده ارائه خدمات به بخش صنعت از جمله آب و فاضلاب و سایر متقاضیان باشد.
وی ادامه داد: با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی، راهاندازی این آزمایشگاه در دانشگاه تفرش ضرورت داشت و امید است با افزوده شدن این آزمایشگاه به جمع آزمایشگاههای دانشگاه تفرش، در زمینه عرضه خدمات پایش آلایندههای زیستمحیطی و تسهیل امور متقاضیان بهویژه بخش صنعت، گامهای مؤثری برداشته شود.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تفرش تصریح کرد: یکی از برنامههای اصلی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، بهروزرسانی دستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهها است که با اضافه شدن دستگاه کروماتوگرافی یونی به مجموعه دانشگاه تفرش قابلیت اندازهگیری تمامی آنیونها و کاتیونهای موجود در نمونههای آب و فاضلاب با تشخیص کمتر از ۱۰ مایکرو گرم بر لیتر امکانپذیر شد.
آقابابایی با برشمردن مزایای دستگاه یون کروماتوگرافی تصریح کرد: بالا بودن میزان صحت، دقت و سرعتبالای آنالیز از مزایای این دستگاه است.
به گفته آقابابایی با توجه به کمبود منابع آب و لزوم مدیریت و برنامهریزی جامع منابع آبوخاک و با هدف حفظ و ارتقای محیطزیست، آزمایشگاه پژوهشی آب از مجموعه آزمایشگاههای علوم و مهندسی آب، به همت محمدرضا برومند عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تفرش نصب و راهاندازی شد.
وی درخصوص راهاندازی آزمایشگاه پژوهشی آب اظهار کرد: ازآنجاییکه مدیریت یکپارچه منابع آب یکی از چالشهای پیچیده است که بهعنوان یک اولویت در سیاستگذاریها در سطح جهانی موردتوجه قرارگرفته و تغییرات در حال وقوع در اقتصاد، تکنولوژی و حتی اقلیم، نیازمند نسل جدیدی از افراد متخصص است، امید است با انجام پژوهشهای علمی در راستای پایاننامههای کارشناسی ارشد، رسالههای دکتری و طرحهای پژوهشی مرتبط در این راستا دانشگاه تفرش بتواند خدمات ارزندهای را در سطح آزمایشگاههای منطقه و کشور پوشش دهد.
آقابابایی در ادامه گفت: علاوه براین دو آزمایشگاه، آزمایشگاه فیزیک حالتجامد با کاربری آموزشی به همت بهرام بهرامی، عضو هیئتعلمی گروه فیزیک دانشگاه تفرش راهاندازی شد.
وی با اشاره به اینکه این آزمایشگاه قابلیت انجام آزمایشهای مختلف در گرایش حالتجامد را دارد، راهاندازی این آزمایشگاه را بهمنظور آمادهسازی دانشجویان برای تحقیق در زمینه فیزیک حالتجامد عنوان کرد.
انتهای پیام/4107/4118/
انتهای پیام/