مهندس کشاورزی،زمین پدری را گلستان کرد/وقتی علم عامل ثروت میشود
گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ بازار محصولات کشاورزی همواره رونق داشته و رشد جمعیت به همراه اقبال عمومی برای استفاده از محصولات کشاورزی بر این رونق افزوده است.
اما این روزها بحران کمآبی، این حرفه را با مخاطرات جدی روبهرو ساخته، تا جایی که کشاورزی از یک شغل با درآمد مطمئن تبدیل به شغلی با خطر ریسک بالا تبدیل شده است. در این شرایط تغییر رویکرد کشاورزی سنتی به کشت گلخانهای میتواند از ریسک آن کم کند.
عباس سالاری که متولد 1368 است، موفق شده بهعنوان یک تحصیلکرده رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه آزاد اسلامی در بخش جغین از استان هرمزگان، گلخانه فلفل دلمه رنگی خود را راهاندازی کند. او که کار خود را در زمین پدری و به کمک دو تن از برادرانش آغاز کرده است، معتقد است با خودباوری و تکیه به دانش آکادمیک میتوان مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را تسهیل کرد. آنچه در پی میآید حاصل گفتگوی خبرگزاری آنا با این کارآفرین موفق است.
آنا: ایده اصلی که موجب شروع فعالیت شما شده چه بود؟
سالاری: کمآبی و مشکلات ناشی از آن مدتهاست گریبانگیر کشاورزان کشور شده است و بر فعالیت کشاورزان استان خوزستان نیز سایه افکنده؛ تا جایی که امروز چهره سرسبز دشت رودان که زمانی قطب کشاورزی خوزستان بوده را تغییر داده و از آنجا که مهارت کشاورزان محلی نیز به اندازهای نیست که قادر به مدیریت شرایط سخت موجود باشند، ایده اولیه این طرح برای مقابله با مشکلات کشاورزی در ذهنم بهوجود آمد.
آنا: چه چیز موجب شد شجاعت لازم برای اجرای ایدهتان را پیدا کنید؟
سالاری: من مهندس کشاورزی هستم و یکی از برادرانم به نام علی مدرک کارشناسی مدیریت اجرایی دارد و برادر دیگرم حسن، کارشناس ارشد حسابداری است، برای همین مؤلفههای تخصصی و دانش لازم برای پیاده کردن این ایده در خانواده ما وجود داشت و توانستیم در کنار هم هسته اولیه برای شروع کار را تشکیل دهیم و از آنجا که دست خدا با جمع است، شجاعت اجرای ایده را پیدا کردیم.
آنا: هرکدام از شما سه برادر چه نقشی در این کار بر عهده گرفتید؟
سالاری: برادرم علی که کارشناس مدیریت اجرایی بود مسائل مربوط به برآوردهای اقتصادی و طرح کلان کار و برآورد ریسک آن را دنبال کرد و برادر دیگرم حسن که سالها در عسلویه کار کرده بود بهعنوان سرمایهگذار اصلی پروژه به مدیریت تأمین سرمایه و پیادهسازی سامانههای مالی مورد نیاز این طرح پرداخت و من هم بهعنوان مهندس کشاورزی مجری آن شدم.
آنا: آیا برای انجام کار از بانک تسهیلات دریافت کردید؟
سالاری: ما زمین پدری را از قدیمالایام با کاشت درخت و کشت روباز در اختیار داشتیم و آب لازم نیز در دسترسمان بود و نیاز به تأمین زمین و آب نبود؛ لذا هزینه آن که حدود 650 میلیون تومان شده است را بدون استفاده از تسهیلاتی بانکی، خودمان به مرور تأمین کردیم.
اکنون با تکمیل پرونده تسهیلاتی در صندوق کارآفرینی امید ریاست جمهوری در صف انتظار هستیم تا به فعالیتمان توسعه بدهیم.
آنا : آینده کار را چگونه میبینید؟
سالاری: ما با علم به اینکه برای هر محصول جدید باید از دوره تولدش در بازار تا رسیدن به بلوغش برنامهریزی کرد کار را شروع کردیم و از آنجا که میدانستیم این تجربه تازه برای بازار مصرف است به آینده آن امیدواریم، مصرف فلفل دلمه رنگی در ابتدا زیاد نبود و بیشتر جنبه تفریحی و زینتی سفره مردم داشت؛ ولی امروزه بازار 80 میلیونی داخلی در انتظار آن است و ما به آینده آن خوشبین هستیم.
آنا: از اضافه شدن گلخانههای دیگر کنار گلخانه شما استقبال میکنید؟
سالاری: البته استقبال میکنیم زیرا درصورت اضافه شدن تولیدکنندگان بیشتر، امکان تشکیل خوشه تولیدی را به ما میدهد و این به خودی خود باعث ورود صنایع وابسته مانند سورتینگ و بستهبندی به منطقه ما میشود و صادرکنندگان نیز اینجا را بهعنوان قطب این محصول، وارد لیست تجاری خود خواهند کرد و همه اینها ارزش افزودهای را برای ما و سایر تولیدکنندگان منطقه در پی خواهد داشت.
آنا : چرا نام "تکا" را برای گلخانهتان انتخاب کردید؟
سالاری: تکا مخفف "تحولکاران الگو" است، اعتقاد ما بر این است که با توجه به کمبود آب، بنبستی را در آینده خواهیم داشت که مانع از رونق کشاورزی ایران خواهد شد و الگوی کاری ما میتواند دستکم در تغییر رویه سنتی کشاورزان منطقه تأثیر داشته باشد. آنها به مرور متوجه خواهند شد ما با یک دهم آب مصرفی گذشته توانستهایم 100 تن محصول تولید کنیم و تمام محصول ما مرغوبیت لازم برای صادرات را نیز دارد.
آنا: فرآیند انجام کار در گلخانه چگونه است؟
سالاری: کود و بذر را از تأمینکنندگان داخلی تهیه میکنیم، بذر را در اختیار نشاکاران قرار میدهیم و بعد از آماده شدن نشاء، آن را در اول مهر وارد گلخانه میکنیم و بعد از صد روز اولین محصول آماده برداشت خواهد بود که میزان آن 5 تن در هر هکتار است و بعد از اولین برداشت، هر هفته 5 تن محصول میتوانیم برداشت کنیم و این برداشت تا خرداد ماه که هوا خیلی گرم میشود ادامه خواهد داشت.
آنا: آیا به دنبال گسترش کارتان هستید؟
سالاری: بله ما سال جاری در حدود 4000 مترمربع به زمین زیرکشت خود افزودیم که مبلغ این خرید زمین را نیز با استفاده از درآمد حاصل از سال قبل گلخانه تأمین کردیم و در حال حاضر یکی از مشکلات گسترش کارمان تأمین زمین برای کشت است و قطعاً هر چقدر بتوانیم به کارمان گسترش خواهیم داد.
آنا: مشکلات فنی خودتان را چگونه حل میکنید؟
سالاری: مشکلات فنی وکاری خودمان را در تعامل با گلخانههای دیگر و منابعی که بذر را میگیریم برطرف میکنیم. در حال حاضر سازمانهای دولتی در حوزه فعالیت ما توان علمی و عملی لازم را ندارند و جا دارد به موفقیتی که کسب کردیم اشاره کنم که در حال حاضر بهنوعی بذر جدید دست یافتهایم که در اقلیم ما سازگاری بیشتری دارد و محصول بیشتر نیز میدهد.
به گزارش آنا، از مهمترین دلایل اقتصادی برای کشت گلخانه میتوان به افزایش تعداد برداشتها در سال، افزایش برداشت محصول نسبت به سطح زیر کشت، تعیین زمان بهرهبرداری محصول و کاهش تعداد کارگران اشاره کرد و همه این ویژگیها بدان معناست که میتوان محصول با کیفیت بالا را درست در زمان تقاضای بالای وارد بازار کرد و با این کار تا حد زیادی جلوی خروج ارز از کشور را گرفت و محصولات وطنی فرنگی را با اتکا به تولید داخلی کشور به بازار عرضه کرد.
انتهای پیام/۴۰۸۳/ن
انتهای پیام/