دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با سخنرانی سیمون آیوازیان؛

مروری بر تاریخچه گیتار کلاسیک در سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی فجر

موسیقیدان و نوازنده گیتار کلاسیک در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در برنامه «آنچه درباره گیتار کلاسیک می‌دانید»، درباره گیتار سخنرانی می‌کند.
کد خبر : 351473
ao00.jpg

به گزارش حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، سیمون آیوازیان موسیقی‌دان و نوازنده گیتار، درباره گیتار کلاسیک سخنرانی می‌کند، او درباره برنامه «آنچه درباره گیتار کلاسیک می‌دانید» که با همکاری و همراهی یکی از شاگردان قدیمی‌اش اجرا خواهد شد، گفت: قرار بر این است در جشنواره موسیقی فجر درباره گیتار کلاسیک سخنرانی کنم. سخنرانی، حول محور تاریخچه این ساز قدیمی خواهد بود. بر اساس این صحبت‌ها نیز یکی از شاگردان قدیمی‌ام به نام بابک ولی‌پور اجراهایی از دوره‌های رنسانس، باروک و کلاسیک خواهد داشت. 


 آیوازیان با تأکید بر اینکه خود نیز بعد از سخنرانی به اجرای تکنوازی گیتار کلاسیک می‌پردازد، ادامه داد: بعد از اجرای شاگردم خودم نیز اجراهای کوتاهی به‌عنوان نمونه کار و تحلیل موسیقی که درباره‌اش صحبت کرده‌ام خواهم داشت. این قطعات هر کدام به مدت دو تا سه دقیقه است که آن‌ها را آماده کرده‌ام و به اجرا می‌گذارم.


این استاد دانشگاه در زمینه قابلیت نوازنده‌های ایرانی در حوزه گیتار کلاسیک افزود: شخصاََ در زمینه گیتار کلاسیک با آهنگسازهای ایرانی در ارتباط نبوده‌ام، برای همین متأسفانه در بخش سخنرانی‌ام به نوازنده‌های قوی ایرانی در این زمینه نپرداخته‌ام. با این حال نمی‌توان وجود چنین هنرمندانی را در عرصه موسیقی ایرانی دست‌کم گرفت و قدردان آنها نبود.


وی درباره توجه به آهنگسازهای ایرانی که در جشنواره موسیقی فجر به‌طور ویژه‌ای به آن پرداخته شده است، گفت: در کنار آهنگسازهای ایرانی لازم است تا آهنگسازهای بزرگ اروپایی و آمریکایی نیز حضور داشته باشد تا در مقایسه با یکدیگر جذابیت جشنواره موسیقی افزایش پیدا کند.


آیوازیان همچنین تأکید کرد: در حال حاضر نوازنده‌های اروپایی و آمریکایی زیادی هستند که می‌توانند در کنار نوازنده‌های ایرانی قرار گیرند و به جذابیت یک جشنواره بیفزایند، اما در این چند سال بیشتر به نوازنده‌های کشورهای همسایه توجه شده و همین باعث شده تا نوازنده‌های ایرانی و البته اروپایی به حاشیه رانده شوند. 


وی ادامه داد: در جشنواره‌های اینچنینی که می‌تواند بُعد جهانی داشته باشد، همراهی آهنگسازان ایرانی با دیگر آهنگسازان دنیا رمز موفقیتی خواهد بود که نباید آن را از قلم انداخت.


گفتنی است؛ سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از 24 تا 30 بهمن ماه سال جاری با دبیری شاهین فرهت در تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/4100/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته