دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1397 - 13:40
کارشناس تصادفات:

بیش از 30 درصد تصادفات براثر خواب‌آلودگی رخ می‌دهد

یک کارشناس تصادفات گفت:‌ بیش از 30 درصد از تصادفات بر اثر خواب آلودگی رخ می دهد و بیش از 50 درصد از آنها نیز میانگین سنی بین 25 تا 30 سال را دارند.
کد خبر : 351334
خستگی-و-خواب-آلودگی-هنگام-رانندگی-1080x720.jpg

محمود مصلحی در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: یکی از عواملی که آمار تصادفات جاده‌ای را بالا می‌برد خستگی و خواب‌آلودگی راننده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از 30 درصد از تصادفات به دلیل خستگی و خواب‌آلودگی راننده رخ می‌دهد.


این کارشناس رسمی تصادفات در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی راننده خواب‌آلود است ناخودآگاه توانایی کنترل خودرو را نخواهد داشت و به همین دلیل درزمانی که خواب‌آلودگی بر او مستولی می‌شود مغز نمی‌تواند فرمان درست را به او بدهد و به همین دلیل در هنگام خطر ترمز توسط راننده با تأخیر صورت می‌گیرد.


وی در ادامه تصریح کرد: به همین دلیل احتمال مرگ‌ومیر در چنین مواقعی بیش از 50 درصد افزایش پیدا می‌کند.


مصلحی در ادامه با اشاره به اینکه برخی از افراد باوجود خواب‌آلودگی اصرار دارند که به رانندگی خود ادامه دهند، افزود: وقتی راننده‌ای باوجودآنکه احساس خواب‌آلودگی می‌کند تصمیم می‌گیرد راه خود را ادامه دهد این به این معنا است که خطر چنین کار را نادیده گرفته است.


وی در ادامه تشریح کرد: بیشترین تصادفات بین ساعت 3 تا 6 صبح و 2 تا 4 بعدازظهر رخ می‌دهد یعنی بعد از خوردن غذا و سنگین شدن، پلک‌ها احساس خستگی می‌کند و فرد دچار خواب‌آلودگی می‌شود. افرادی که مشروبات الکلی مصرف و یا اگر داروهایی می‌خورند که آن‌ها را گیج می‌کند هم آمار تصادفاتشان بیشتر از سایرین است.


این کارشناس در ادامه تصریح کرد: مردان جوان بیشترین قربانیان تصادفاتی هستند که براثر خواب‌آلودگی به وقوع می‌پیوندد. البته باید کارگران شیفتی را نیز به این آمار اضافه کرد. هرچند یک بررسی ساده در آمار تصادفات نشان می‌دهد رانندگانی که حرفه‌ای هستند و به‌قول‌معروف گواهی‌نامه پایه‌یک دارند نیز آمار بالایی از تصادفات را به خود اختصاص می‌دهند. زیرا این گروه از رانندگان اعتماد زیادی به خوددارند و همین اعتمادبه‌نفس زیاد در زمان خواب‌آلودگی آن‌ها را گرفتار تصادفات می‌کند.


وی خاطرنشان کرد: موضوع تلخ در خصوص این تصادفات در حین رانندگی این است که میانگین سنی بیش از 50 درصد افرادی که در این تصادفات فوت می‌کنند،  بین 25 تا 30 سال است.


مصلحی در خصوص آنکه چه کنیم که خواب‌آلوده نشویم ادامه داد:‌ وقتی کسی هدایت خود را به دست می‌گیرد باید اطمینان داشته باشد که آمادگی رانندگی کردن را دارد. در هر نقطه از سفر که احساس کردید خسته هستید و خواب به سراغتان آمده است توقف کنید و استراحت کنید. بسیاری از کارشناسان می‌گویند بعد از هر دو ساعت رانندگی 15 دقیقه استراحت داشته باشید. اما باید این را در نظر گرفت که توقف‌ها باید در توقف‌ها در پارکینگ‌های جاده‌ای باشد نه وسط بزرگراه‌ها.


این کارشناس در ادامه عنوان کرد: یک چرت کوتاه و یا خوردن یک فنجان قهوه می‌تواند بهترین راه مقابله با خواب‌آلودگی در جاده باشد.


مصلحی با اشاره به آنکه در هنگام رانندگی نباید از داروهای که سبب خواب‌آلودگی می‌شود استفاده کرد ادامه داد:‌ عجله و سرعت زیاد باید جزء خط قرمزهای هر راننده به‌حساب بیاید و باید سفرهای شبانه را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که استراحت‌های 15 دقیقه‌ای را در میزان سفر خود بگنجانید و تلاش کنید برای سفر در شب چای و یا قهوه همراه خود داشته و برای رفع خواب‌آلودگی آن را بخورید.


این کارشناس حوزه تصادفات در ادامه اضافه کرد:‌ برخی از داروها که برای سرماخوردگی و آنفولانزا و سرفه استفاده می‌شود باعث گیجی ناخواسته شما می‌شود به همین دلیل اگر باید رانندگی کنید خوردن این داروها را به تعویق بیندازید.


انتهای پیام/4087


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب