باید انقلاب اقتصادی در کشور ایجاد شود
به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید صبح امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، به مسائل روز اشاره کرد و گفت: کسی که اقتصاد و میانهروی داشته باشد، هرگز فقیر نمیشود.
وی افزود: اقتصاد بهمعنای میانهروی است یعنی نه افراط و نه تفریط داشته باشیم. انسان مؤمن باید تعادل را همیشه در نظر بگیرد و متناسب با درآمد و هزینههای خود برنامهریزی کند. اگر افراد این رویکرد را در پیش بگیرند هرگز با مشکلی روبهرو نمیشوند. مشکل اساسی این است که درآمدها پایین اما مخارج بالا است و این توازن رعایت نمیشود.
این مرجع تقلید تصریح کرد: این همان شیوهای است که رهبر معظم انقلاب از آن بهعنوان اقتصاد مقاومتی نام برده است و مکرراً به این موضوع اشاره دارند اما متأسفانه گوشی بدهکار آن نیست. البته برخی در ظاهر میپذیرند ولی در عمل به آن پایبند نیستند.
وی با بیان این سؤال که چرا اقتصاد ما این همه پیچیده افزود: زیرا هر چه بودجه در دولت وجود دارد، خرج حقوقبگیران میشود. یعنی سهم تولید کاهش مییابد و کشوری که تولیدش کاهش پیدا بکند و حقوقبگیران آن زیاد باشند، گرفتار مشکلات میشود.
آیتالله مکارم شیرازی به مقایسه کشور ژاپن و ایران اسلامی درخصوص بهکارگیری کارمندان اشاره کرد و حقوقبگیران ایران را 10 برابر کشور ژاپن دانست و گفت: وقتی اکثر درآمد خرج حقوق میشود، اقتصاد به پیچیدگی میافتد. این درحالی است که باید افراد را بهسمت تولید ببریم. تولید است که میتواند چرخ اقتصاد را بچرخاند.
وی یادآور شد: تولید هم تا به بخش خصوصی سپرده نشود، به نتیجه واقعی نمیرسد. متأسفانه خصوصیسازی هم به یک شعار تبدیل شده است. وقتی خصوصیسازی میگوییم، یکعدهای دولتی شرکتهایی میزنند و خصوصی به خصولتی تبدیل میشود.
این مرجع تقلید در پایان تأکید کرد: مشکل تولید این است که سرمایه کافی نداریم. باید همانگونه که انقلاب سیاسی و تا اندازهای انقلاب فرهنگی کردیم، از این پس نیز باید انقلاب اقتصادی در کشور ایجاد شود.
انتهای پیام/4072/4090/
انتهای پیام/