دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آیت‌الله مکارم شیرازی:

مسئله بدحجابی در جامعه در وضعیت هشداردهنده قرار دارد

استاد برجسته حوزه علمیه قم به مسئولان درخصوص بدحجابی در جامعه هشدار داد و کم‌رنگ شدن این موضوع را بسیار نگران‌کننده دانست.
کد خبر : 349246

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی پیش‌ازظهر امروز در درس خارج فقه خود در جمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با اشاره به روایت 173 نهج‌الفصاحه گفت: در این روایت می‌فرماید چهار گروه از ما نیستند، یکی کسانی که بزرگ‌ترها را احترام نکنند، دوم کسانی که نسبت به کوچک‌ترها مهربان نباشند، سوم کسانی که امر به معروف نمی‌کنند و چهارم کسانی که نهی از منکر نکنند.


وی افزود: احترام به بزرگ‌ترها فقط احترام ظاهری نیست. احترام به افکار آنها نیز هست. تجربیاتی دارند، عمری زندگی کرده‌اند و حتی برخی از آنها افراد باهوش هستند؛ بنابراین باید به کلمات‌شان هم احترام گذاشت.


این مرجع تقلید تصریح کرد: گاهی در میان برخی جوانان دیده می‌شود که احترام به بزرگ‌ترها را رعایت نمی‌کنند و اقدام به کارهایی می‌کنند که پشیمان‌کننده است، از جمله در امر ازدواج و مسائل اقتصادی، این موضوع را در میان این گروه از جوانان شاهد هستیم. وقتی پای‌شان به چاله می‌افتد، می‌آیند به التماس کردن بزرگ‌ترها.


وی یادآور شد: نباید فقط به افکار خام خودمان اعتماد داشته باشیم. باید از دیگران نیز مشورت بگیریم و بزرگ‌ترها را مورد احترام قرار بدهیم. بدانید شما وقتی که در سن جوانی به بزرگ‌ترها احترام نمی‌گذارید، وقتی در چنین موقعیتی قرار گرفتید، این موضوع برای شما نیز تکرار خواهد شد.


آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: اگر می‌بینیم افرادی همچون بوعلی‌سینا، شیخ انصاری و بسیاری از بزرگان دین و دیانت در جامعه تبلور پیدا کرده‌اند، حاصل رعایت همین مباحث اخلاقی بوده است. آنها نیز در همین جامعه زندگی کرده‌اند و اکنون به موفقیت‌های بزرگی دست یافته‌اند.


وی ادامه داد: اگر کودک ما از امروز محبت ببیند و آن را در میان والدین خود شاهد باشد، زمانی که بزرگ شود، خود نیز به آن عمل می‌کند. اسلام به این مباحث اخلاقی و رفتاری نگاه ویژه‌ای دارد و حتی برای بوسیدن فرزند خود ثواب ثبت می‌کند. محبت و ابراز آن باعث می‌شود جامعه از ناشایستی‌ها پاک شود.


این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و آن را از موضوعات برجسته اسلام دانست و گفت: خیر امت بودن به‌خاطر امر به معروف و نهی از منکر است. متأسفانه با اینکه اصل هشت قانون اساسی به این موضوع اشاره کرده است اما عملاً این دو واجب در بین ما کم‌رنگ شده و گاهی به فراموشی سپرده شده است.


وی یادآور شد: کلام امیرالمؤمنین را فراموش نکنیم که حضرت می‌فرمایند اگر این دو واجب را ترک کنیم، اشرار بر شما مسلط می‌شوند. حتی در این‌صورت دعاهای نیاکان هم مستجاب نخواهد شد زیرا بدان بر شما تسلط یافته‌اند. گاهی در برخی روایات داریم یکی از شرایط استجابت، عمل به امر معروف و نهی از منکر است.


استاد برجسته حوزه علمیه قم ادامه داد: متأسفانه برخی از این دو فریضه تعابیر نادرستی دارند یا آن را با خشونت و نزاع‌های خیابانی مقایسه می‌کنند، در حالی‌ که این موضوع واقعیت ندارد و امر به معروف و نهی از منکر باید با ادبیات محترمانه و مؤدبانه اجرایی شود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به نامه شماری از فضلای حوزه علمیه درخصوص حجاب اشاره کرد و گفت: اخیراً طومار طولانی به امضای افراد مختلفی رسیده است و آن را به ما ارائه کردند و درخصوص بد‌حجابی و کم‌رنگ شدن مسئله حجاب در جامعه هشدار دادند.


وی تصریح کرد: مسئله بدحجابی تنها یک تکلیف شرعی نیست، نتیجه بسیار ناشایستی بر جامعه دارد. فساد اخلاقی، متلاشی شدن خانواده‌ها، ارتباطات نامشروع، ارتکاب جنایات و بی‌سرپرست شدن کودکان از جمله آثار بد‌حجابی در جامعه است.


این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: حجاب یک مسئله اجتماعی است و از جهات مختلفی می‌توان آن را مورد توجه قرار داد. بدحجابی در جامعه به وضعیت هشداردهنده رسیده است. مسئولان باید در این خصوص اقدام جدی انجام دهند. مسئولان تنها به حجاب نگاه شرعی نداشته باشند بلکه بدانند ترویج بدحجابی در جامعه، آسیب‌های اجتماعی، قضایی و تبعات فرهنگی خواهد داشت و به همه بخش‌های جامعه مرتبط می‌شود.


عضو برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: دولت برای برجسته شدن مسئله حجاب در جامعه می‌تواند از ارگان‌ها و نهادهای دولتی شروع کند و این نگاه می‌تواند در سایر بخش‌های جامعه نیز تسری یابد.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب