دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عاصمی‌پور در گفتگو با آنا:

خروج قطر از اوپک تهدیدی بر جایگاه منطقه‌ای و فروش نفت ایران نیست

مشاور وزیر نفت در واکنش به خروج قطر از اوپک گفت: تصمیم قطر تهدیدی بر جایگاه منطقه‌ای و فروش نفت ایران نیست.
کد خبر : 350223

محمدجواد عاصمی‌پور در گفتگو با خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به اینکه قطر نفت چندانی ندارد، در خصوص تمرکز قطر بر استخراج گاز از پارس جنوبی بعد از این تصمیم نیز گفت: با توجه به ذخایر عظیم نفت و گازی کشورمان، می‌توانیم در یک تراز منطقه‌ای، برتری خود را در تولید نفت و گاز حفظ کنیم.


وی  با اشاره به خروج قطر از اوپک و رد نگرانی از تمرکز این کشور بر استحصال گاز از میادین مشترک با ایران گفت: با توجه به تعریف و اجرای یک پروژه نفتی به صورت ژنریک، می‌توان نه تنها در مورد قطر بلکه در سطح منطقه تراز تولید نفت خود را بالا نگاه داشته و این امر موجب می‌شود که تصمیم قطر تهدیدی برای صنعت نفت ایران نباشد.


طرح ژنریک روبه‌روی تحریم‌ها


وی با اشاره به توان تخصصی موجود در شرکت ملی نفت ایران، اضافه کرد: ایران به راحتی توان مقابله با تحریم‌های امریکا را دارد و این موضوعی است که مدت‌ها به اثبات رسیده است.


این کارشناس نفتی تصریح کرد: در حال حاضر تخصص لازم برای تبدیل یک پروژه عظیم نفتی به زیر پروژه‌های کوچک‌تر در وزارت نفت وجود دارد و در هر یک از آنها را با اتکای به توان تخصصی کشور در مراکز صنعتی و علمی می‌توانیم اهداف خود را طراحی و پیاده‌سازی کنیم.


وی با اشاره به طرح ژنریک افزود: ایران نیروهای متخصص برای طراحی پالایشگاه و یا یک سازه نفتی را دارد و از امکان آماده‌سازی سرزمینی برای اجرای پروژه برخوردار است. بنابراین می‌توانیم در شرایط تحریم همزمان با شروع کار، در قالب یک طرح ژنریک کالاهای  تحریمی مورد نیاز خود را از کشورهای ثالث تأمین کنیم.


استاد دانشگاه صنعت نفت یادآور شد: در قالب یک طرح ژنریک وزارت نفت می‌تواند با سرمایه و تخصص داخلی حجم قابل ملاحظه‌ای از پروژه نفتی را به اتمام برساند و از این بابت موجب رونق در بازار سرمایه و کار شود.


به گزارش آنا، قطر تصمیم گرفت از ژانویه ۲۰۱۹ از اوپک خارج شود. این کشور به مدت ۵۸ سال، یعنی از سال ۱۹۶۱ تا ۲۰۱۹ عضو اوپک بوده است. کارشناسان بر این باورند که تصمیماتی که بعضا بدون اجماع اعضا درباره موارد مختلف گرفته شد موجب شده است که قطر چنین تصمیمی گرفته و تمرکز خود را بر روی گاز قرار دهد.


این گروه بر این باورند که خروج قطر از  اوپک در قیمت جهانی نفت تأثیر چندانی ندارد، چرا که قطر بیشتر به منابع گازی دسترسی و سهم کمتری از استخراج نفت دارد. در این میان بسیاری بر این باورند که این تصمیم قطر موجب تمرکز بیشتر این کشور بر منابع گاز مشترک با ایران خواهد شد و این درحالی است که  مقامات کشورمان تأکید دارند ایران به‌تازگی میزان برداشت خود را به قطر نزدیک کرده است.


انتهای پیام/4083/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب