دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1397 - 13:20
رئیس‌جمهور:

فعالیت‌های اقتصادی کشور مثبت و امیدوارکننده است

رئیس‌جمهور فعالیت‌های اقتصادی کشور را مثبت و امیدوارکننده دانست و تأکید کرد: آمریکایی‌ها به اهداف خود برای جلوگیری از صادرات نفت و مشتقات آن دست نخواهند یافت.
کد خبر : 349236
154641898717582500.jpg

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، با بیان اینکه در جلسات این هفته هیئت دولت، وزرا و مسئولان گزارش‌های خوبی از اقدامات خود ارائه کردند که لازم می‌دانم ملت عزیز ایران از آن باخبر باشند، گفت: در 9 ماهه گذشته تراز تجاری ناشی از صادرات غیرنفتی با رقم حدود 750 میلیون دلار، دارای تراز مثبت بوده که این رقم نشان‌دهنده تلاش‌های موفقیت‌آمیز فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی است.


رئیس‌جمهور افزود: بر اساس گزارش وزیر نفت، فروش نفت به همان صورتی که مدنظر بود ادامه دارد و برخی مشکلات جزئی که وجود دارد قابل‌حل بوده و به‌زودی برطرف خواهد شد.


روحانی با اشاره به گزارش ارائه‌شده درزمینهٔ اشتغال تصریح کرد: این آمار در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 623 هزار نفر اشتغال خالص را نشان می‌دهد و این با توجه به شرایط کشورمان امیدوارکننده است و برای اولین بار آمار اشتغال خالص تقریباً به مرز 24 میلیون نفر رسیده است و این در حالی است که در آغاز دولت، تعداد شاغلان 20 میلیون و 600 هزار نفر بود و طی سال‌های گذشته در مجموع 3 میلیون و 309 هزار نفر به میزان اشتغال خالص افزوده شده است.


رئیس‌جمهور تصریح کرد:  این آمار نشان می‌دهد ما می‌توانیم بیکاری را مهار کنیم.


 روحانی با اشاره به آمار رئیس بانک مرکزی گفت که این آمار هم امیدوارکننده بود و نشان می‌دهد که التهاب قیمت‌ها در حال کنترل است. آمار بانک مرکزی همچنین به شاخص قیمت‌های تولیدی در سطح عمده‌فروشی مربوط می‌شود و بر این اساس در ماه آذر نسبت به ماه آبان 4.5 درصد کاهش داریم و این خبر بسیار خوشحال‌کننده‌ای است.


رئیس‌جمهور افزود: آمار تورم در تولید، همیشه پیشخوان اعلام اقتصاد ماه‌های آینده است و این نشان می‌دهد مسیری که دولت و ستاد اقتصادی دولت انتخاب کرده، مسیری درست و امیدوارکننده است و ان‌شاءالله این مسیر ادامه می‌یابد.


روحانی با اشاره به گزارش دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه‌های دفاعی گفت: وزیر دفاع گزارش بسیار خوبی درباره  پیشرفت‌ها درزمینهٔ موشک‌های برد متوسط، برد بلند و همچنین موشک‌های هوا به هوا،  زمین به دریا، دریا به دریا و همچنین پهپادها ارائه دادند و کار بسیار خوبی در این زمینه‌ها انجام گرفته است.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه درزمینهٔ تقویت و ارتقاء قدرت دفاعی سرزمین خود هیچ‌وقت تردید نمی‌کنیم، اظهار کرد: یکی از اهداف بلند دولت یازدهم و دوازدهم، تقویت بنیه دفاعی بوده و همه آمار و ارقام نشان می‌دهد که عملکرد این دولت نسبت به دولت‌های قبل درزمینهٔ تقویت بنیه دفاعی پیشتاز بوده است.


روحانی گفت: این آمار نشان می‌دهد علیرغم اینکه بعضی‌ها ادعا می‌کنند دولت چشم به آسمان و زمین و غرب و شرق دوخته است، چشم ما ابتدا به رحمت خداوند بزرگ است که رزق و قدرت از اوست و دوم به بازوان پرتوان ملت عزیز ایران و نه کسی دیگر است.


رئیس‌جمهور بهره‌گیری از همه فرصت‌ها در مسیر آبادانی کشور را ضروری خواند و درعین‌حال تأکید کرد: این بهره‌گیری از فرصت‌ها البته بدان معنا نیست که امید ما به دیگران است. ما باید از همه فرصت‌ها استفاده کنیم و بحمدالله پیشرفت‌های خوبی در این زمینه حاصل‌شده است و گزارش امروز در این حوزه، گزارش امیدوارکننده‌ای بود.


روحانی در ادامه خطاب به اعضای هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی گفت:  ما امسال باوجودی که تا حدودی مشکلات اقتصادی داشتیم، موفق شدیم لایحه بودجه را به‌موقع تقدیم مجلس شورای اسلامی کنیم و این کار بسیار مهمی است.


رئیس‌جمهور با قدردانی از تلاش سازمان برنامه‌وبودجه  و همه وزرا و معاونان درروند تدوین بودجه اظهار کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش می‌کنم که به دو اصل 52 و  126 قانون اساسی توجه کنند. اصل 52 اگر با اصل 126 دیده نشود، ممکن است مسیر غیردقیق انتخاب کنیم، طبق اصل 126 قانون اساسی، مسئولیت برنامه‌وبودجه کشور، مسائل اداری و استخدامی، مستقیماً در اختیار رئیس‌جمهور و با مسئولیت رئیس‌جمهور  است و این نه صرفاً برای دستگاه‌های اجرایی بلکه تمام بودجه کشور برای همه بخش‌ها است.


روحانی با تأکید بر اینکه تمام برنامه کشور، مسائل اداری و استخدامی، طبق قانون اساسی صرفاً به عهده شخص رئیس‌جمهور است، گفت:  رئیس‌جمهور در این حوزه‌ها یا شخصاً تصمیم می‌گیرد و یا نماینده‌ای را انتخاب می‌کند و ما باید توجه کنیم قدرت‌ها و حدودی که در قانون اساسی تبیین شده، مخلوط نشود.


رئیس‌جمهور افزود: البته بودجه سالانه هم طبق اصل 52 به مجلس ارسال می‌شود و نمایندگان لایحه بودجه را مورد رسیدگی و بررسی قرار داده و تصویب می‌کنند، اما اصل برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کار دولت و کار دستگاه اجرایی است، همان‌طور که پیوسته با مجلس همکاری و هماهنگی کردیم امسال نیز با همکاری و هماهنگی، این بودجه به تصویب می‌رسد و در اختیار ما قرار می‌گیرد.


روحانی در ادامه به تشریح و تبیین مسائل منطقه‌ای پرداخت و گفت:  ما اخیراً شاهد حادثه مهمی در منطقه بودیم. آمریکایی‌ها از سال 2003 میلادی مدعی هستند که عراق و افغانستان را نجات داده‌اند اما اگر این ادعا درست است چرا شما سفر رسمی علنی به عراق  انجام نمی‌دهید تا در خیابان‌های بغداد و بصره ببینید عراقی‌ها چگونه از شما استقبال می‌کنند؟!  اینکه مخفیانه و در شب تاریک وارد یک پایگاه کوچک نظامی می‌شوید و با چند نظامی عکس می‌گیرید و صحبت کوتاهی کرده و یکی دو ساعت بعد نیز از عراق خارج می‌شوید، این به معنای شکست شما  است.


رئیس‌جمهور خطاب به سردمداران کاخ سفید افزود: این حرکت همچنین بدان معناست که شما موفق نبوده‌اید و می‌دانید مردم عراق از شما ناراضی هستند و جرئت آن را ندارید که در میان آنان ظاهر شوید، حالا سوریه، لبنان و یمن را که اصلاً جرئت رفتن ندارید. پس کدام کشور منطقه و در میان کدام ملت منطقه شما محبوب هستید. امیدوارم این درس‌ها، در سال 2019 برای کاخ سفید آموزنده باشد و از مداخله در زندگی ملت‌ها به‌ویژه ملت فلسطین و  موضوع قدس شریف که مربوط به جهان اسلام و همه مسلمان‌هاست، دست بردارد و با درس گرفتن از گذشته، در چارچوب قانون و مقررات عمل کند.


روحانی با بیان اینکه دست برداشتن آمریکا از مداخله در امور منطقه به معنای ایجاد منطقه امن و باثبات خواهد بود، اظهار کرد: هدف ما در این منطقه امنیت و ثبات کامل است و می‌خواهیم مردم در یک مردم‌سالاری که به دست خودشان حکومتشان برقرار می‌شود، بتوانند زندگی کنند.


رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم توجه به همبستگی ملت ایران، گفت: همواره همه اقوام، مذاهب و همه استان‌ها در سراسر کشور در کنار هم بودیم و وقتی در کنار هم هستیم به معنای آن است که کارمان پیش می‌رود و دشمن از ما هراس دارد و البته تقویت همبستگی به اقدامات و  علامت‌هایی نیاز دارد که اقدام اخیر وزارت خارجه در اینکه یک خانم بلوچ و از اهل تسنن را به‌عنوان سفیر انتخاب کرده، یک علامت بسیار خوبی برای همبستگی ملی است.


وی افزود: شاید برای اولین بار در تاریخ ایران است که یک خانمی از اهل سنت مسئولیت سفارت یک کشورمان را به عهده می‌گیرد و این بدان معناست که در کشور ما کرد، بلوچ، ترکمن، عرب و آذری‌ها، همه در کنار هم هستیم.


روحانی تصریح کرد: زبان، لهجه، مذهب و سلیقه‌های مختلف، مانعی برای اینکه همه ما یکپارچه در کنار اهداف بلندمان باشیم، نخواهد بود و با هم این راه را طی خواهیم کرد.


رئیس‌جمهور در ادامه به انتخاب استانداران خراسان رضوی، قم، شیراز و یزد اشاره کرد و گفت: امروز با رأی قاطع هیئت‌وزیران، استانداران 4 استان بسیار مهم انتخاب شدند که 3 استان آن مقصد زیارتی همه مردم ایران است و تعداد زیادی زائر در طول سال به زیارت این بقاء متبرکه می‌روند و این سه استان از دیدگاه معنوی بسیار ارزشمند هستند، به همین دلیل هم در این سه‌نقطه سه حوزه علمیه بسیار بزرگ وجود دارد.


روحانی اضافه کرد: از برکت حضرت فاطمه معصومه (س) بزرگ‌ترین حوزه علمیه تشیع و شاید یکی از بزرگ‌ترین حوزه‌های علمیه جهان اسلام در قم قرار دارد و چشم همه مردم جهان در فقه، اصول، تاریخ، فلسفه، کلام، تفسیر و حدیث حداقل در بعد تشیع به حوزه علمیه قم است و در آنجا مراجع، علما و محققین بزرگی هستند که مورداحترام مسلمان‌ها هستند، در مشهد و سایر شهرها نیز حوزه‌های علمیه عظیمی وجود دارد..


رئیس‌جمهور این 4 استان را از  مراکز گردشگری دانست و لزوم توجه به این ظرفیت را مورد تأکید قرار داد و گفت: این استان‌ها  از سابقه تاریخی علمی و فرهنگی بزرگی برخوردار هستند که می‌توان در مسیر معرفی و آبادانی از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.


رئیس‌جمهور یکی از مسائل مشترک این 4 استان را موضوع آب برشمرد و اظهار کرد:  زندگی  و بخش صنعت و کشاورزی این استان‌ها  باید با آب بیشتر و بهتر احیاء شود و باید برای رفع مشکل آب فکر جدی کنیم، و باید وزارت نیرو در این زمینه برنامه‌ریزی کند.


 روحانی همچنین با تأکید بر ضرورت توجه به مسائل زیست‌محیطی گفت: همه این استان‌ها تقریباً در حاشیه کویر قرار گرفتند و این کویر ضمن اینکه یک نعمت بزرگ و جای بزرگ گردشگری است و منابع و معادن بسیار غنی دارد، مهار گردوغبار و شن‌های روان، موضوع بسیار مهمی است و در این زمینه وزارت کشاورزی و محیط‌زیست باید تلاش کنند.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه در غرب کشور شاهد قدم‌های بسیار خوبی درزمینهٔ تحول در کشاورزی و آب کشاورزی خواهیم بود، خاطرنشان کرد:  برای فلات مرکزی ایران هم باید درزمینهٔ صرفه‌جویی و هم آبی که باید وارد شود، برنامه‌ریزی شود.


 روحانی اضافه کرد: اگر کل کشاورزی مدرنیزه و سامانه‌های نوین آبیاری حاکم شود، تحول زیادی ایجاد می‌کند لذا گام اول برای سرمایه‌گذاری در کشاورزی، سرمایه‌گذاری در آب است. باید کشت گلخانه‌ای و سامانه‌های نوین آبیاری را تقویت کرد و در کنار آن اگر آب دیگری هم نیاز باشد باید به این استان‌ها انتقال یابد. تا زمانی که دریای عمان، خلیج‌فارس و دریای خزر است، هیچ‌وقت مشکل آب پیدا نمی‌کنیم. باید کار و تلاش کنیم این آب را شیرین کرده و  سراسر ایران را از آن بهره‌مند سازیم و لذا اگر برنامه‌ریزی درستی انجام گیرد، هیچ موقع مشکل آب نخواهیم داشت.


 روحانی با تأکید بر اینکه باید حتی لحظه‌ای در برنامه‌ریزی و تلاش کوتاهی نکنیم، اظهار کرد: صندلی‌های دولت برای خدمت است و باید بنشینیم و برنامه‌ریزی و فکر کنیم. دیگران برای مواجهه با مشکلات چه‌کار کردند؟ کشورهای جنوب خلیج‌فارس، آب را از کجا آوردند؟ غیرازاین است که همین آب دریا را شیرین کرده و در اختیار مردم گذاشتند. ما نیز باید این کارها را بکنیم. البته ممکن است راه‌های دیگری هم باشد، که نباید نفی کرد و استفاده از آن‌ها نیز اشکال و مانعی ندارد. امروز خراسان رضوی، یزد و فارس و کرمان و سمنان و سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر، مشکل آب دارند و اساساً در سراسر کشور نیاز به آب داریم که باید طراحی کنیم و کشور را نجات بدهیم.


رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه استاندارهایی که برای 4 استان خراسان رضوی، قم، شیراز و یزد انتخاب شدند، افرادی باسابقه در سمت‌های مختلف بوده‌اند، گفت: از آقای رزم‌حسینی که برای خراسان رضوی انتخاب شدند، تجربه بسیار خوبی از کار ایشان در کرمان سراغ داریم. اولاً آرامش کرمان را کامل حفظ کرد. در کرمان همه گروه‌ها، احزاب و جناح‌ها از آقای رزم‌حسینی راضی بودند، واقعاً با همه رفتار متعادلی داشت و از همه نیروها استفاده می‌کرد.


 روحانی با تأکید و توصیه به کاستن از فاصله‌های  جناحی در این شرایط سخت کشور، گفت: شاید نتوان رقابت را هیچ‌وقت حذف کرد اما می‌توان آن‌ها کم کنیم. شرایط کنونی، شرایطی نیست که این‌همه بر سر مسائل جزئی جنگ‌ودعوا شود. امام‌جمعه‌ها، حوزه‌ها، جناح‌های مختلف، قوه قضائیه، قوه مقننه، صداوسیما و رسانه‌ها و نیروهای مسلح باید به کمک دولت بیایند. ما یک کشور واحد هستیم و یک رهبر و یک قانون اساسی داریم و باید در کنار هم باشیم. امروز دشمنان، دشمنی آشکارتر علیه ما انجام می‌دهند. باید آن‌ها را مأیوس کنیم و حتماً آن‌ها را مأیوس خواهیم کرد. اشکال ندارد که یکی چپ، یکی راست و یکی وسط باشد. ولی  باید میمنه، میسره و میانه میدان جنگ باشد، در میدان جنگ وقتی با دشمن می‌جنگیم، جناح راست، چپ و وسط داریم ولی هر سه با هم علیه دشمن می‌جنگند نه اینکه میمنه با میسره بجنگد. چنین چیزی در تاریخ وجود ندارد. در میدان جنگ، لشکرها از سمت و سوی مختلف به هم کمک می‌کنند و در یک نقطه به هم می‌رسند، نه اینکه این لشکر با آن لشکر بجنگد.


رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: جناح راست، میمنه نظام و لشکر اسلام است، جناح چپ، میسره و جناح وسط، جناح میانه و قلب لشکر است. همه باید با هم جلو برویم و  دشمن را زمین بزنیم. با چشم غره رفتن به یکدیگر به جایی نمی‌رسیم باید به دشمن چشم غره بیاییم. همه جزو یک ملت هستیم، همه مسلمان و انقلابی هستیم.


 روحانی خدمت به مردم و تلاش برای آبادانی کشور را از معیارهای اصلی انقلابی بودن برشمرد و تصریح کرد: معلوم نیست برخی‌ها دماسنج‌های انقلاب و تقوا را از کجا پیدا کرده‌اند؟ همین‌طوری نگاه می‌کنند می‌گویند دماسنج ما نشان می‌دهد این انقلابی نیست یا میزان  انقلابی بودنش کم یا بالاتر است.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه کسی با شعار انقلابی نمی‌شود و همه شعار دادن بلد هستند، اظهارکرد: باید در عمل انقلابی بود امروز هرکس برای آبادانی ایران کمک کرد، انقلابی است. هر کس آب را به مردم ساکن فلات مرکزی برساند و هر کس معتدل رفتار کرد و هر کس به تولید و صادرات کشور کمک کرد، هر کس توانست بازار را آرام نگه دارد و جلوی التهاب را بگیرد، انقلابی است، انقلابی بودن به این معناست و انقلابی دیگری نداریم.


 روحانی با بیان اینکه فحاشی، سخن درشت، دروغ و تهمت اصلاً نسبتی با انقلاب ندارد، اظهار کرد: اصلاً انقلاب شد برای اسلام، اسلام هم برای اخلاق است و ما برای راستی، وفای به عهد، خدمت به همدیگر، برادری و اخوت آمدیم. والا اگر بنا باشد در کشور خدای ناکرده، دروغ و تهمت شایع باشد هر که را می‌خواهیم مسئول یک جا بگذاریم یک عده شروع می‌کنند در فضای مجازی دروغ و راست علیه آن فرد به دروغ‌پراکنی. این چه اخلاق، ادب و چه منافع ملی است؟


رئیس‌جمهور افزود: در مطالب دروغ و تهمت آلودی که می‌نویسند و پخش می‌کنند، نویسنده مرتکب گناه بزرگ می‌شود، تهمت می‌زنند، خواننده مرتکب گناه بزرگ می‌شود، آن‌ها را بیخودی می‌خواند. سومی مرتکب گناه می‌شود آن را پخش می‌کند، چهارمی فوروارد می‌کند و همه گناه می‌کنند. برای یک نفر که می‌خواهد مسئول شود، چقدر گناه می‌شود؟ و چقدر فرمان خدا زیر پا گذاشته می‌شود برای اینکه این آقا مسئول بشود یا آن آقا بشود؟ چه فرقی می‌کند. مگر همه برای کشور و انقلاب نیستیم.


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در آستانه بهمن ماه همه  باید خودمان را برای یک جشن بزرگ 40 سالگی انقلاب آماده کنیم، گفت: مظهر آن جشن راستگویی است، آن نیست که چراغانی کنیم و پرچم نشان دهیم، مظهر آن جشن، کمک به همدیگر است، مظهر آن جشن وفای به عهد، ایستادگی، وحدت و اتحاد است.40 سالگی را باید اینگونه جشن بگیریم، متحد شویم و در کنار هم قرار بگیریم و ان‌شاءالله دشمن را مأیوس کنیم.



انتهای خبر/4071/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
محمدرضا کیانفر
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۶
۰
رئیس جمهور حسن روحانی گفت: ما می‌توانیم بیکاری را مهار کنیم.

آقای روحانی،
مهار بیکاری فقط زمانی میسر است که سیل سرمایه به کشورمان سرازیر گردد و بتوانیم موادخاممان را که مفت می فروشیم تبدیل به فرآورده نماییم سپس بفروشیم تا در اثر آن بیست میلیون شغل در کشور ایجاد شود،
سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که همصدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
قالیشویی ادیب