دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سردار جلالی مطرح کرد:

تهدید اقتصاد کشور توسط شبکه‌های فضای مجازی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه جریان «ما نمی‌توانیم» پاسخگوی توسعه کشور نیست، گفت: اقتصاد و امنیت کشور توسط شبکه‌های فضای مجازی تهدید می‌شود.
کد خبر : 348962
59509.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار غلامرضا جلالی ظهر امروز در نشست بررسی عملکرد پیام‌رسان‌های داخلی و نقش نهادهای ذی‌ربط در تقویت یا تضعیف آن اظهار کرد: مأموریت سازمان پدافند غیرعامل کشور پایش و رصد تهدیدها در زمینه‌های مختلف است.


وی با بیان اینکه موضوع شبکه‌های اجتماعی تنها یکی از این حوزه‌هاست، افزود: در بحث فضای مجازی ما با ضعف قوانین تقسیم‌کار و وظایف دستگاه‌های مختلف مواجه هستیم و این موضوع باعث همپوشانی فعالیت‌ها می‌شود.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: در موضوعاتی همچون امنیت ملی و جنگ امنیت ملی و امنیت عمومی امنیت سایبری و امنیت فیزیکی ایرادهای اساسی وجود ندارد و قوانین استنباط‌های دستگاه‌های امنیتی و دفاعی مشخص است، اما موضوع امنیت دفاع و جنگ در فضای مجازی متفاوت است.


جلالی اذعان کرد: تلگرام و برنامه‌های آن بر اساس زمان‌بندی که خودش مطرح کرده می‌تواند در مؤلفه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیت عمومی ما تأثیر بگذارد و این موضوع به‌طور کامل قابل اثبات است.


وی با بیان اینکه ماهیت و نوع نگاه به فضای مجازی متفاوت است، گفت: به دلیل اینکه این فضا در یک پروسه بلوغ قرار دارد هرکسی از یک منظر به آن نگاه می‌کند.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه در خصوص تأثیراتی که تلگرام بر روی مؤلفه‌های مختلف کشور دارد، گفت: درصورتی‌که تنها یک مؤلفه تحت تأثیر این فضا قرار بگیرد ما آن را حوزه حیاتی می‌دانیم و این در حالی است که تلگرام تمامی مؤلفه‌های موجود را که به آن اشاره شد، تحت تأثیر قرار می‌دهد.


جلالی تصریح کرد: انحصار پیام‌رسان خارجی در کشور به معنی آن است که ما حدود ۴۵ میلیون کاربر را به تلگرام واگذار کرده و این به‌نوعی به معنی آن است که ما حکومت را رها کردیم چون این پیام‌رسان در ارتباط با موضوعاتی همچون کسب‌وکار امنیت عمومی فرهنگ و سیاست تأثیرگذار است.


وی افزود: بر همین اساس شورای عالی فضای مجازی تصمیم گرفت تا شبکه‌های پیام‌رسان متنوعی را به مردم ارائه کرده و مردم در ارتباط با آن حق انتخاب داشته باشند، البته درصورتی‌که قابلیت رومینگ پیام‌رسان‌ها به یکدیگر فراهم شود می‌توانیم از آن‌ها در راستای ایفای نقش ملی بهره ببریم.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه از وجود دو جریان ما می‌توانیم و ما نمی‌توانیم سخن به میان آورد و گفت: این جریان‌ها به‌نوعی باعث ایجاد صف‌بندی در جامعه شده‌اند و گروهی که صحبتشان بر ما نمی‌توانیم استوار کرده‌اند چطور می‌توانند پاسخگوی توسعه در توان موشکی کشور باشند که با چهار لایه تحریم در ابزارها و تکنولوژی‌های موشکی می‌توانند اهدافی را در ۷۵۰ کیلومتری به‌دقت مورد هدف قرار دهند، پس ما توانستیم.


جلالی افزود: به نظر می‌رسد جریان ما نمی‌توانیم بیشتر نوعی گرایش سیاسی باشد تا عدم توانایی برای پیشرفت.


 


وی در خصوص لزوم توجه به پیام‌رسان‌های داخلی نیز گفت: در صورتی که ما به پیام‌رسان‌های داخلی فرصت دهیم، آن‌ها می‌توانند نقش مؤثری را در فضای مجازی کشور ایفا کنند، همان‌طور که در زمان انسداد تلگرام تا بازشدن دو پوسته تلگرامی این پیام‌رسان‌ها توانستند در جذب مخاطب در یک بازه زمانی خاص موفق عمل کنند.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه صحبت از انجام عملیات‌های مردم‌محور این شبکه‌های اجتماعی در جامعه سخن به میان آورد و گفت: این شبکه‌های اجتماعی همچون تلگرام با انجام عملیات‌های شناختی سایبری همسو با استراتژی‌های مشخص ذهن مخاطب را در زمینه‌های خاصی تنظیم می‌کند که از آن جمله می‌توان به موضوع صندوق‌های قرض‌الحسنه اشاره کرد که کاربران خود را در فضای مجازی سازماندهی کرد و آشوب آن را به فضای فیزیکی کشاند.


جلالی تصریح کرد: این عملیات‌های شناختی بر موضوع اقتصاد و تبدیل ریال به دلار و دلار به سکه و همچنین فضای ایجاد انبارهای خانگی نقش مؤثری را در بی‌ثباتی جامعه ایفا کرد و با بسیج مردم در فضای مجازی و ایجاد آشوب در فضای فیزیکی امنیت ملی کشور را با مخاطره روبه‌رو کرد.


وی در خصوص انجام عملیات‌های اقتصادی سامانه‌های پرداخت درون شبکه‌های اجتماعی همچون گرام در تلگرام نیز گفت: این سامانه‌ها نظام اقتصادی کشور و بانک مرکزی را از گردونه تبادلات پولی خارج و ارزش پول کشور را با افت شدیدی مواجه می‌کند.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان در خصوص ایجاد شغل مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: ایجاد چنین فضاها و مشاغلی در واقع جمعیت گروگانی را در اختیار شبکه‌ها قرار می‌دهد و هر قدر که میزان این شغل‌ها بیشتر شود ما بیشتر تحت تأثیر این شبکه‌های اجتماعی قرار خواهیم گرفت.


انتهای پیام/ ۴۱۰۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب