دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1397 - 17:17
سید جعفر قنادباشی:

تحلیل رهبر انقلاب از اوضاع سوریه رعب و وحشت در دل آمریکا انداخت

یک تحلیلگر امور بین‌الملل گفت: تحلیل مقام معظم رهبری درباره تخلیه خاک سوریه از حضور نظامیان آمریکایی رعب و وحشت در دل دولت واشنگتن انداخت.
کد خبر : 348000
636745924147055144_md.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه محافل دیپلماتیک واشنگتن را شوک‌زده کرد. نخستین واکنش به این تصمیم را جمهوری‌خواهان نشان دادند که خطاب به ترامپ گفتند خروج از سوریه به معنای پیروزی ایران، روسیه و بشار اسد است. پیروزی از آن جهت به‌شمار می‌آید که در وهله نخست، رهبر انقلاب اسلامی از ماه‌ها و شاید حدود یک سال پیش این روز را پیش‌بینی کرده بودند؛ روزی که آمریکایی‌ها سرافکنده و مقهورِ قدرت محور مقاومت و ارتش عربی سوریه خاک این کشور را ترک می‌کنند.


«مارک دبو ویتز»، مدیر اجرایی و «رائول مارک گرشت»، از اعضای ارشد لابی صهیونیستی-آمریکایی مؤسسه موسوم به «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» با انتشار گزارشی با عنوان «ترامپ پیروزی را تحویل ایران داد»، نوشتند: «نقطه تمایز دونالد ترامپ در سخنرانی‌های دوران تبلیغات انتخاباتی، نحوه بیان سیاست خارجی در قبال ایران بود، ولی نباید فراموش کنیم زمانی که وی پیروز انتخابات ریاست جمهوری شد، رهبر ارشد ایران از پیروزی کشورش بر آمریکا و خروج آنها از خاورمیانه سخن گفته بود».


طبق گزارش این مؤسسه تحقیقاتی، رهبر انقلاب اسلامی توانایی زیادی در ارزیابی نقاط ضعف و قوت دشمنان و دوستان ایران دارد. خروج ترامپ از سوریه به‌شدت سیاست دولت آمریکا را در قبال ایران تضعیف و بار دیگر خستگی، ناپایداری و ترس تاجر آمریکایی را نشان داد و باعث شد تا موضع متحدان آمریکا نیز در منطقه تضعیف شود.


«سید جعفر قنادباشی»، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: «همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرموده‌اند آمریکا از منطقه خارج می‌شود و دیگر نمی‌تواند در  اینجا حضور یابد. این یک واقعیت بسیار مسلّم است؛ زیرا آمریکایی‌ها در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارند که این بحران را در لابه‌لای سخنان ترامپ می‌توان به‌خوبی مشاهده کرد. وی بدون اینکه بخواهد به‌طور مستقیم به بحران داخلی و شکست سیاست‌هایش در منطقه اعتراف کند، بارها درباره هزینه‌هایی که دولت آمریکا در منطقه متحمل شده سخن به میان آورده است». 


وی افزود: «این موضوع نشان‌دهنده آن است که طرح‌های آمریکا در منطقه شکست خورده است؛ آنها قصد داشتند، منطقه را صحنه تاخت‌و‌تاز خود کنند ولی آن طرح اکنون به نتیجه دست نیافته است و اکنون با بن‌بست مواجه هستند. از سویی ناتوانی نظامیان آمریکایی و از سوی دیگر هزینه‌های انسانی و حیثیتی زیادی که برایشان دربرداشته باعث شده است تا نتوانند نقشه‌های خود را در منطقه کامل کنند».


«قنادباشی» تصریح کرد: «آنها چندین سال است که در شرق فرات درصدد ایجاد یک هسته‌ نظامی و سیاسی هستند تا از آن برای تجزیه سوریه استفاده کنند و تلاش کردند در راستای تضعیف دولت سوریه سود بجویند، ولی همه آن تلاش‌ها بر باد رفت، به‌ویژه اینکه پس از خروج نظامیان آمریکا نیروهای کُردی که به آنها امید بسته بودند به آغوش دولت سوریه بازگشتند. همه این عوامل نشان می‌دهد تبلیغات و مانور روانی آنها علیه کردها و همه هزینه‌هایی که آمریکایی‌ها متحمل شده بودند بدون نتیجه بود».


این کارشناس امور بین‌الملل تصریح کرد: «چرخش کُردها به‌سمت نظام سوریه نشان می‌دهد آمریکایی‌ها در جایی  فعالیت می‌کنند که کُردها خیلی دوست ندارند با سیاست آمریکا همراه باشند و اگر پشت آمریکا را خالی می‌کنند پیش‌تر نیز چنین سابقه‌ای وجود داشته است و موضوعی نیست که یک‌‌شبه به‌ وجود آمده باشد».


«قنادباشی» با بیان اینکه تبلیغات آمریکا و جنگ روانی‌ای که در منطقه به راه می‌اندازند نباید ما را فریب بدهد، گفت: «آمریکایی‌ها در منطقه بسیار دچار مشکل هستند. پیشتر در زمان باراک اوباما، رئیس‌ جمهور سابق آمریکا می‌خواستند با ادعای اینکه قصد انتقال نیروهایشان به‌ سمت جنوب شرقی آسیا را دارند، خروج‌ از منطقه را توجیه کنند، ولی نتوانستند و شرایط اجازه نداد. لابی‌های صهیونیستی ابراز نگرانی کرده‌اند که حضور نداشتن آمریکایی‌ها باعث می‌شود رژیم صهیونیستی زیر فشار قرار بگیرد و باعث شدند تا باز هم در منطقه بمانند و هر چه ماندن‌شان طولانی‌تر شد، دچار بحران شدند». 


«سید جعفر قنادباشی» درباره جنگ روانی‌ای که رهبر انقلاب اسلامی با فرمایش خود علیه آمریکا به‌ پا کردند، گفت: «جنگ روانی و تبلیغات موضوع مهم و بسیار اثرگذاری است. طرف‌های صادقی هستند که سخنان درست و  کارشناسانه‌ای مطرح می‌کنند که در نزد مخاطبان اعتبار بسیار زیادی دارد؛ لذا می‌بینید در پیچیده‌ترین جنگ‌های تبلیغاتی و جنگ‌های روانی، شخصی همچون سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان همه فضاسازی رژیم صهیونیستی را تنها با یک جمله خنثی می‌کند».


وی افزود: «این موضوع در نزد مقام معظم رهبری به مراتب شدیدتر و در سطوح عالی مشاهده می‌شود. بارها مشاهده کرده‌ایم که ایشان سخنان و پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌هایی که از آینده منطقه داشته‌اند با واقعیت انطباق داشته است. پیروزی در جنگ 33 روزه را ایشان به سید حسن نصرالله وعده داده و گفته بودند که شما در این جنگ پیروز می‌شوید، درحالی‌که طبق همه محاسبات، حزب‌الله در برابر رژیم صهیونیستی شکست می‌خورد و امکان پیروزی حزب‌الله کم بود، ولی تحلیل رهبر انقلاب محقق شد». 


این تحلیلگر امور بین‌الملل تصریح کرد: «اینکه مقام معظم رهبری در تحلیل‌های خود بارها بر خروج و تخلیه خاک سوریه از حضور نظامیان آمریکایی تأکید کردند، طبیعتاً رعب و وحشت در دل آمریکایی‌ها انداخت و آنها احساس کردند که این حرف، حرف ساده‌ای نیست. پیشتر تحلیل رهبر انقلاب در جنگ 33 روزه محقق شد و این در زمانی بود که هیچ کارشناس نظامی‌ای هرگز این موضوع را پیش‌بینی نکرده بود».


به گزارش آنا، خروج نظامیان آمریکا از خاک سوریه بُعد دیگری دارد و آن این است که تحلیلگران آمریکایی مجبور شدند مداوم از این عبارت استفاده کنند: «ایران، روسیه، رئیس‌ جمهور سوریه، حزب‌الله لبنان، گروه‌هایی از شیعیان عراق و رئیس‌ جمهور ترکیه کسانی هستند که از خروج آمریکا از سوریه نفع می‌برند و در عوض، اردن، اسرائیل، مخالفان حزب‌الله در لبنان و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌ (فارس) از این تصمیم خسارت می‌بینند.»


در این تحلیل‌ها با تأکید بر این حقیقت که آمریکا در مسیر اذعان به پیروزی محور مقاومت در منطقه گام برداشته است، آمده: «باید سخنرانی اوایل سال جاری مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و تعیین ۱۲ شرط برای اعمال فشارهای حد‌اکثری علیه ایران را به یاد آورد که در آن واشنگتن وعده داده بود برای مقابله با ایران، سیاست فشار حداکثری را در پیش گیرد، اما حال روشن شده است که سخنرانی وزیر امور خارجه، برای ترامپ انتظار بیش از حدی بوده است».


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب