کرگدن آهنی؛ تنها و دلشکسته در شهر
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مصطفی علیزاده در مجموعه داستان «کرگدن آهنی» در قالب یازده داستان کوتاه، وضعیت انسانهایی را روایت میکند که روزمرگی و تنهایی ماهیت مشترک آنهاست.
همچون بسیاری از کتابهایی که در قالب مجموعه داستان نوشته شدهاند، عنوان این کتاب همنام طولانیترین داستان آن است. 9 داستان از این کتاب توسط اول شخص روایت میشود که همین مسئله، همذاتپنداری خواننده و درک تنهایی و انزوای شخصیتهای آن را آسانتر میسازد.
این تنهایی و انزوا خود را به شکل تصمیم برای خودکشی، طرد شدن از جامعه و یا اقداماتی برای شکستن چارچوبهای پذیرفته شده نشان میدهد. از سوی دیگر به جز آخرین داستان کتاب یعنی زنجیری از کلمات که در سبک رئالیسم جادویی به نگارش درآمده است، سایر داستانها فضایی واقعگرایانه دارد.
مصطفی علیزاده که علاوه بر نویسندگی از منتقدان شناخته شده حوزه ادبیات داستانی نیز هست، توانسته است با قلمی جذاب، ساده و روان این یازده داستان را در فرمهای مختلف به خوبی در یک مجموعه به هم پیوسته ارائه دهد. برفراز چراغهای خطر، قبل از خودکشی حرفهایت را بزن، ماهیهایی که همیشه هستند، شاعر توالتها و این صداهای لعنتی نام عناوین تعدادی از داستانهای این کتاباند. در یکی از داستانهای کرگدن آهنی میخوانیم: نمیدانم چه کسی گفته و کجا خوانده یا شنیدهام که آدمها هرچه بیشتر در شغلشان فرو میروند، بیشتر به آن شبیه میشوند. این حرف را باید طلا گرفت. شغل آدمها جنس و رنگ و بو دارد و میرود توی گوشت و پوست و روحشان. مثلاً همین احمدکالباس؛ هربار که به صورتش نگاه میکنم، این حرف فیلسوفانه برایم معنادارتر میشود. احمدآقا از بس صبح تا شب بین رولهای انواع کالباس وول خورده و لبهی رولها را با چاقو باز کرده و گذاشته روی دستگاه کالباسبر و ورقهورقه روی هم انداخته و وزن کردهشان و از بس که ورقههای بد بریدهشده یا کهنه و خشکشدهی سرِ رول را خورده، خودش شده شبیه کالباس. صورتش بیرنگ و کمخون است. مثل صورت مِیّت.
مجموعه داستان کرگدن آهنی نوشته مصطفی علیزاده در 104 صفحه و به قیمت 7 هزار و 500 تومان توسط انتشارت مروارید منتشر شده است.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/