افزایش بیش از 10 برابری پزشکان کشور پس از انقلاب
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی افزود: تعداد پزشکان عمومی و متخصص و دندانپزشکان فارغ التحصیل داخل و خارج و دارای شماره نظام پزشکی در سال 1356 برابر 13 هزار و 428 نفر بود که از این تعداد به دلیل بازنشستگی و فوت و مهاجرت و موارد دیگر کم شده به طوری که افراد فعال و ارائهکننده خدمت در حدود 10 هزار نفر هستند، چراکه در آن سالها قریب به 6 هزار پزشک از آسیای جنوبی نظیر پاکستان، بنگلادش و هند در کشور حضور داشتند.
وی گفت: بهرغم این که در سالهای بعد انقلاب هم با موجی از مهاجرت گروه پزشکی مواجه بودیم، با برنامهریزی و اقدامات وسیعی که بعد از انقلاب اسلامی انجام شده است، در ابتدای سال 95، بیش از 39 هزار متخصص و فوق تخصص، بیش از 42 هزار پزشک عمومی و بیش از 26 هزار دندانپزشک عمومی و متخصص به صورت فعال در حال ارائه خدمت هستند و تا آخر وقت اداری دیروز، تعداد پزشکان عمومی و متخصص و دندانپزشکان فارغالتحصیل داخل و خارج و دارای شماره نظام پزشکی کشور به عدد 173 هزار و 130 نفر رسیده است و شماره نظام پزشکی خود را دریافت کردهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: افزایش بیش از 10 برابری پزشکان کشور تأثیر بسیار زیادی در بهبود بسیار قابل توجه شاخصهای بهداشتی درمانی کشور در 40 سال اخیر داشته است که به تفصیل در چند هفته آینده، شاخصهای مربوطه بیان خواهد شد.
بیش از 125 هزار پرستار مشغول به کار هستند
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که هم اکنون در وزارت بهداشت، مجموعاً 125 هزار و 369 نفر در کادر پرستاری شامل کارشناسان پرستاری و پرستاران دارای مدارک بالاتر، فارغالتحصیلان رشتههای اتاق عمل، هوشبری و نیز، دارندگان مدارک بهیاری، کمک پرستاری و کمک بهیاری در حال فعالیت هستند، افزود: بیش از 90 هزار نفر از این تعداد از پرستاران، لیسانسیه و یا مدرک بالاتر دارند.
وی با اشاره به این که بانوان، 78 درصد کادر پرستاری و آقایان 22 درصد کادر پرستاری وزارت بهداشت را تشکیل میدهند، افزود: 53 درصد کادر پرستاری به صورت استخدام رسمی و پیمانی، 23 درصد در حال گذراندن دوره طرح و تعهدات و 24 درصد دیگر هم، عمدتاً به صورت شرکتی و قرارداد خرید خدمت، مشغول به کار هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: در سال 97 تعداد پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی 10 هزار نفر، در مقطع کارشناسی ارشد 1320 نفر و در مقطع دکترای تخصصی 110 نفر در 192 دانشکده پرستاری کشور در دانشگاههای دولتی و آزاد است.
انجام بیش از 2 میلیون و 100 هزار زایمان طبیعی رایگان در بیمارستانهای دولتی در مدت اجرای طرح تحول سلامت
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که از اردیبهشت 93 تاکنون 35 میلیون و 500 هزار بیمار در بیمارستانهای دولتی بستری شدهاند و از یارانههای مالی و تجهیزاتی و خدماتی طرح تحول سلامت استفاده کردهاند، افزود: در مدت اجرای طرح تحول سلامت، بیش از 2 میلیون و 100 هزار زایمان طبیعی رایگان در بیمارستانهای دولتی سراسر کشور در جهت اجرای سیاستهای جمعیتی و حمایت مالی از مردم انجام شده است.
وی در ادامه افزود: در 4.5 سال اخیر که از اجرای طرح تحول سلامت میگذرد، 2 میلیون و 700 هزار متر مربع، فضای بستری بیمارستانی موجود بازسازی شده و 45 هزار تخت بیمارستانی کشور با استفاده 100 درصدی از تولیدات داخلی به طور کامل نوسازی شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 2 هزار و 420 تخت مراقبتهای ویژه (ICU، (CCU تأمین و تحویل شده است و 75 هزار و 500 قلم تجهیزات پزشکی سرمایهای برای بیمارستانهای موجود و جدیدالاحداث تأمین شده و 131 هزار قلم تجهیزات هتلینگ در بیمارستانها مستقر شده است.
حریرچی همچنین گفت: 1800 واحد اختصاصی زایمان (LDR) در 366 بیمارستان ساخته شده است و 17 مرکز جدید درمان ناباروری با تمرکز بر مناطق محروم به ویژه در 6 استان فاقد مرکز (سیستان و بلوچستان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، گلستان و لرستان) ایجاد شده است.
وی در ادامه افزود: ۲۵۰ پلی کلینیک تخصصی جدید شامل 6 هزار و 440 مطب در بخش دولتی ساخته و تجهیز و 125 بخش اورژانس در بیمارستانهای تروما و اصلی کشور ساخته شده است. همچنین بخش اورژانس اکثر بیمارستانهای کشور نوسازی شده و 1500 تخت اورژانس جدید ایجاد شده و 180 بخش بستری اورژانس در سراسر کشور بهسازی و استانداردسازی شده است.
۳۹ پایگاه اورژانس هوایی در کشور ایجاد شده است
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که 1300 تخت جدید بستری روانپزشکی و 15 بخش اورژانس روانپزشکی جدید در بیمارستانها ایجاد شده است، افزود: ۳۹ پایگاه اورژانس هوایی در کشور ایجاد شده و 13079 بیمار و مصدوم طی 9022 سورت پروازی به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدهاند.
حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که برنامه ملی درمان پیشرفته سکتههای قلبی (به عنوان اولین علت مرگ ایرانیان) به صورت شبانه روزی در 54 بیمارستان کشور در 24 شهر اجرا شده است، افزود: طی اجرای این برنامه، به 35400 نفر خدمت پیشرفته و حیاتی باز کردن عروق قلبی به وسیله آنژیوگرافی ارائه شده است.
وی همچنین گفت: با اجرای برنامه ملی درمان پیشرفته سکتههای مغزی (به عنوان دومین علت مرگ ایرانیان) به صورت شبانه روزی در 55 بیمارستان کشور در 25 شهر 3520 نفر از خدمت ترومبولیتیک تراپی و باز کردن عروق مغز بهره مند شدند.
انتهای پیام/4044/
انتهای پیام/