داعش اسم رمز فرانسویها میشود!
به گزارش خبرنگار حوزه آمریکا و اروپا گروه بینالملل خبرگزاری آنا، اظهارات اخیر وزیر دفاع فرانسه و ابراز نارضایتی شدید وی از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه موضوعی نیست که بتوان بهسادگی از کنار آن گذشت. فرانسویها که از سال 2011 میلادی تاکنون، در کسوت یکی از اصلیترین حامیان گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه و عراق مشغول به فعالیت هستند، هماکنون نگران آثار و تبعات تکثیر گروههای تروریستی و بازگشت شر آنها به کشور خود هستند. دقیقاً مانند اتفاقاتی که در سال 2016 میلادی رخ داد!
واکنش اخیر فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه نسبت به تصمیم اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از سوریه، در نوع خود قابل تأمل است: «مأموریت ما در سوریه تمام نشده است. ما تحلیلهایی را که میگویند داعش نابود شده تأیید نمیکنیم و بر این باوریم که این مأموریت باید انجام شود. تأکید میکنم که هنوز به شکل کامل شکست نخورده است. گروه تروریستی داعش باید در آخرین پایگاهشان در سوریه از نظر نظامی شکست داده شوند. پاریس به تعهدات نظامی خود در سوریه پایبند میماند!»
در خصوص اظهارات وزیر دفاع فرانسه نکاتی وجود دارد که نمیتوان بهسادگی از کنار آنها گذشت. مهمترین نکته در این خصوص، به مشی کلی فرانسویها در قبال گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه و عراق باز میگردد. نهتنها فرانسویها بر خلاف ادعای صورت گرفته، اقدامی در راستای نابودی داعش در این منطقه صورت ندادهاند، بلکه هدف آنها تمرکز تروریسم تکفیری در منطقه غرب آسیا بوده است. فرانسه نیز بهمانند آمریکا، انگلیس، عربستان سعودی و رژیم اشغالگر قدس در تشکیل و استمرار حیات شوم گروه تروریستی داعش نقش پررنگی ایفا کرده است.
فرانسویها نیز بهمانند دیگر بازیگران نامبرده، درصدد ایجاد بحرانهای مزمن امنیتی در منطقه غرب آسیا، در راستای مداخله نظامی، سیاسی و اقتصادی در این منطقه هستند. از این رو ادعای مقامات کاخ الیزه مبنی بر مقابله با داعش صحت ندارد. تقسیمبندی تروریسم به دو دسته خوب و بد، نکته دیگری است که باید به رصد و تحلیل آن از دیدگاه مقامات فرانسوی پرداخت.
مسلماً «تروریسم» به هر شکل آن مذموم است، اما مذمومتر از خود تروریسم، خطکشی میان تروریستها و تقسیمبندی آنها بر اساس مکان و نحوه عملیات آنهاست. اصلیترین و خونبارترین خطر غرب که عواقب و تبعات آن در جهان امروز قابل مشاهده است، تقسیمبندی تروریستها به دو دسته خوب و بد است.
بر این اساس اگر تروریستها در محدوده جغرافیایی جهان اسلام هرروزه دست به سر بریدن، آتش کشیدن انسانها بهصورت زنده، قربانی کردن آنها به فجیعترین نحو ممکن، بمبگذاری و اقداماتی از این قبیل بپردازند، مقامات رسمی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه نهتنها واکنشی از خود نشان نمیدهند، بلکه در پشت پرده چنین اقداماتی را تحسین کرده و از آن حمایت میکنند.
صادرت تسلیحاتی کلان فرانسه به عربستان سعودی در جریان جنگ یمن و ناآرامیهای سوریه و عراق نشاندهنده همین موضوع است. مقامات فرانسوی (اعم از مقامات دولتهای سارکوزی، اولاند و مکرون) بهخوبی میدانستهاند که این سلاحها به دست گروه تروریستی و تکفیری داعش، جبهة النصره و ...خواهد رسید. با این حال فرانسویها در حال تکمیل پازل خونینی بودند که به همراه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی مشغول چینش آن بودند.
هماکنون، درست در زمانی که غرب چارهای جز اعتراف نسبت به شکست کامل در سوریه ندارد، مقامات فرانسوی سخن از مقابله با داعش در سوریه! به میان میآورند. این وقاحت از یکسو نشاندهنده بر هم ریختن معادلات استراتژیک و حتی تاکتیکی ترسیمشده از سوی پاریس و از سوی دیگر، نشاندهنده چهره منافقانه فرانسویها در مواجهه با تحولات منطقه است.
بدون شک، منظور فرانسویها از مقابله با داعش، همان «حمایت از داعش» است، هر چند که مقاماتی مانند وزارت دفاع فرانسه نمیتوانند صراحتاً درین خصوص سخنی به میان آورند. در این میان، «داعش» صرفاً اسم رمزی است که مقامات فرانسوی از آن بهعنوان انتقال پیامهای مشترک منطقهای خود با آمریکا استفاده میکنند. زمان زیادی است که تاریخ مصرف این بازی به پایان رسیده است.
انتهای پیام/4095/پ
انتهای پیام/