قانون مبارزه با پولشویی احتمالاً تا پایان دی تصویب میشود
الهیار ملکشاهی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه قانون مبارزه با پولشویی سال 86 در کشور به تصویب رسید، اظهار کرد: قانون 12 مادهای پولشویی در آن مقطع مشکلات این حوزه را پاسخ میداد، اما به مرور زمان نقايص آن پدیدار شد، به صورتی که قانون اصلی 12 ماده بود و 50 ماده آییننامهای برای توضیح آن 12 ماده وجود داشت.
وی با تأکید بر اینکه چنین قانونی نمیتوانست نیازهای کشور برای مقابله با پولشویی را برآورده کند، اضافه کرد: لایحه اصلاح قانون پولشویی برهمین اساس تنظیم و برای بررسی به کمیسیون قضائی مجلس ارجاع داده شد که کمیسیون هم با حساسیت آن را بررسی کرد.
رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وقوع جرم پولشویی را نمیتوان انکار کرد گفت: برخی سعی میکردند پولهای کثیف ناشی از رفتارهای مجرمانه را در فرآیندهای گوناگون وارد چرخه پولی کشور کرده و به آن وجهه قانونی ببخشند و این جرم خسارات زیادی را به سیستم مالی کشور وارد میکرد.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پولشویی رفتار مجرمانهای است که مانند هر جرم دیگری در سراسر دنیا رخ میدهد و طبیعتاً در کشور ما هم وجود دارد. به همین دلیل این قانون را اصلاح کردیم که این اصلاحیه تا حدود زیادی نیازهای کنونی کشور برای مبارزه با این عمل مجرمانه را پاسخ خواهد داد و قضات و وکلا را در تعیین جرم کمک میکند.
ملکشاهی با اشاره به اینکه مبارزه با پولشویی به نوعی درخواست FATF هم هست، اظهار کرد: اصلاح راهکارهای مقابله با پولشویی نیاز قانونی کشور بود که اصلاحهای صورت گرفته این قانون را تقویت میکند.
رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت ایرادهایی به این قانون داشت، خاطرنشان کرد: معتقدم لایحه پولشویی تا پایان دیماه تبدیل به قانون شده و اجرایی میشود.
انتهای پیام/4034/خ
انتهای پیام/