جزئیات واگذاری سرخابیها/ اهمیت اهلیت خریداران
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، میرعلی اشرف پوریحسینی شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری شبکه دو درباره واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: میلِ داشتنِ این دو باشگاه در دولت صفر نشده ولی بخش مثبتش سنگینی میکند. اینکه این دو باشگاه در سالهای قبل واگذار نشدند، فکر نکنیم که همهاش تقصیر شخص خاصی بود.
یک عده معتقدند اگر این دو باشگاه را به دست بخش خصوصی بدهیم، مشکل امنیتی برای کشور به وجود میآورند و در انتخاباتها دخالت میکنند. به اینکه آیا این اعتقاد درست است یا نه، کاری ندارم ولی این موضوع تصمیم هیأت وزیران را تحتالشعاع قرار میدهد.
وی ادامه داد: در چهار مزایدهای که برگزار کردیم، آنهایی که دوست داشتیم بیایند، جلو نیامدند که باشگاه را خریداری کنند. بعضی از آنهایی که در مزایده آخر آمدند، شاید توصیهای و سفارشی جلو آمدند.
متقاضیان بدهکار
رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به اینکه شما دوست داشتید چه کسانی برای خرید جلو بیایند، گفت: آنهایی که با ورزش بزرگ شدند و ورزش را درک میکردند. خودروساز چه نسبتی با ورزش دارد؟ به نظر میآید سایپا و ایرانخودرو با توصیه جلو آمدند. متأسفانه وقتی وضعیت مالی اینها را بررسی کردیم، از بعضی بخشهای خصوصی که آمدند جلو، بهمراتب وضعیتشان بدتر است و بهمراتب بدهکارترند.
وی با بیان اینکه متقاضیان هم در این موضوع مقصر بودند اظهار کرد: بعضی از ستارگان تیم ملی در آن زمان با من تماس گرفتند و گفتند خیالتان راحت؛ ولی آنها هم نیامدند. آنها هم مقصر هستند. اگر کار ما عیب داشت به ما میگفتند. اگر شرایط بد بود، میگفتند.
مسئله اهلیت
پوریحسینی افزود: بحث اهلیت بحث بسیار پیچیدهای است. اکثر فسادهایی که در مزایدهها به وجود میآید و تیشه به ریشه خصوصیسازی میزند، همین کلمه اهلیت است. اهلیت یعنی اینکه یک چاقوی تیز را دست هرکس بدهی که هر جایی را که دلش خواست قطع کند.
حق تشخیص به عدهای میدهید. البته ما در سازمان خصوصیسازی یک اهلیت عمومی برای همه مزایدهها داریم ولی در مزایدههای سوم و چهارم، سه اهلیت جدید برای استقلال و پرسپولیس گذاشتیم که یکی از مواردش این بود که از نظر امنیتی تأیید شود. تشخیص این سه مورد را به سه بزرگوار دادیم که افراد فرهیختهای هم بودند.
وی ادامه داد: وزیر اقتصاد، وزیر ورزش و وزیر دادگستری آن سه شخص بودند ولی آنها متر مشخص و تعریفشدهای برای تشخیص آن موارد نداشتند. وقتی ما یک تعریف جامع و مانع برای اهلیت نداریم، تهش این میشود که از هر کس خوشمان بیاید، برندهاش میکنیم و از هر کس خوشمان نیاید برندهاش نمیکنیم و این یعنی مزایده کشک است! ما این کارها را در سازمان خصوصیسازی انجام ندادیم.
جزئیات قیمتگذاری
رئیس کل سازمان خصوصیسازی درباره قیمتگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با اشاره به اینکه ۹۰ درصد بدهیهای این دو باشگاه داده شده است، گفت: تازه ۱۰ درصد مانده که این دو باشگاه به صفر برسند. آیا از خودمان نمیپرسیم که دولتی نگه داشتن بنگاهها و باشگاههای دولتی به چه قیمتی؟
اگر بخش خصوصی یک چنین استقلال و پرسپولیسی را تحویل ما میداد آیا ما سرزنشش نمیکردیم؟ دستگیر و زندانیاش نمیکردیم؟ از بخش خصوصی واقعی کسی توقع دارد که ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی داشته باشد؟ اگر یکی از بخشهای خصوصی که از ما شرکت خریده است، اینطور شرکتداری کند در موردش چه میگوییم؟ نتیجه ۴۰ سال حضور دولت در این دو باشگاه چه بوده؟ الان میگویند که تلاش کردیم تازه ۱۰ درصد بدهی مانده، حالا اگر سازمان خصوصیسازی این شرکت را به صفر ریال دهد کار بدی کرده؟ سودی داشته؟
با اینکه دولتیها بلد بودند با اجبار دولتی بودن اسپانسرها را مجبور به اسپانسری کنند، این دو باشگاه در این ۴۰ سال به کجا رسیدهاند؟ ریالی سود داشته؟ وقتی ریالی سود نداشته، بخش خصوصی به چه امیدی پول دهد؟
تفاوت ماهوی واگذاری
وی درباره قیمت دو باشگاه نیز گفت: من برای قیمت عددی را نمیتوانم بگویم. هیأت کارشناسی قیمتگذاری میکند و به هیأت واگذاری میدهد. این هیأت به موجب اختیارات قانونی هر قیمتی میتواند بگذارد. تصورم این است که این بار واگذاری استقلال و پرسپولیس با چهار سال قبل یک تفاوت ماهوی دارد.
دقت کنید که چهار سال قبل برند به علاوه یک ورزشگاه میفروختیم ولی الان داریم شرکت میفروشیم که بدهی، تعهدات و ذخایر هم در آن هست. یعنی هر کس این دو باشگاه را بخرد، مسئول بدهیهای احتمالی هم هست. پوریحسینی درباره زمان مزایده دو باشگاه نیز اظهار کرد: اگر صورتهای مالی آماده باشد، اوایل اسفندماه شرایط مزایده را اعلام میکنیم که برای اواخر این ماه مزایده انجام شود.
انتهای پیام/4083/خ
انتهای پیام/