هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی به روایت خرمشاهی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی» جدیدترین اثر حافظپژوه، قرآنپژوه و ادیب پرکار، بهاءالدین خرمشاهی است که با همکاری شهابالدین خرمشاهی و عارف خرمشاهی تهیه و تدوین شده است. این اثر گردآوری و بهگزینی 956 حکایت و 1174 عبارت از متون عرفانی فارسی یا ترجمه شده به فارسی است. دامنه تاریخی آثار انتخاب شده از سرآغاز نثر عرفانی (قرن سوم و چهارم هجری قمری) و آثاری چون دستورالجمهور، اخبار حلّاج و تاجالعارفین شروع میشود و تا پایان شکوفایی نثر عرفانی (پایان قرن نهم هجری) و آثاری چون بهارستان و نفحاتالانس جامی ادامه مییابد.
در این اثر چکیدهای از شیرینترین و خواندنیترین حکایات و عبارت عرفانی از آثار شاخص عرفانی همچون کشفالمحجوب، طبقاتالصوفیه، کیمیای سعادت، کشفالاسرار، اسرارالتوحید، تذکرةالاولیا، مقالات شمس، مرصادالعباد، فیه مافیه، انسان کامل، فصوصالحکم، مصباحالهدایه و ... انتخاب شده و ضمن معرفی کوتاهی از این آثار، ارائه شده است. این کتاب در 86 بخش یا فصل فراهم شده و در هر بخش ابتدا معرفی کتاب آمده و سپس به ترتیب حکایات و عبارات انتخابی از آن کتاب نقل شده است.
ترتیب کتابها نیز به ترتیب وفات نویسنده آنها است. خرمشاهی خود در پیشگفتار کتاب میگوید: این مجموعه، تخصصی و اختصاصی نیست و مخاطب آن همه دوستداران عرفان اسلامی ایرانی و زبان و ادب فارسی کهن است.
خرمشاهی همچنین در پیشگفتار این کتاب به بررسی تاریخی کوتاهی از کتابهای هزار مدخلی مانند هزار و یک شب، هزار افسان و هزار حکایت صوفیان میپردازد و میگوید: هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی نه اولین اثر در این زمینه است و نه آخرین، و هر حُسنی هم که داشته باشد به هنر حکایتنویسان و شخصیتهای حکایات مربوط است که همگی از بزرگان فرهنگی این سرزمین و جهان اسلام بودهاند.
کتاب هزار حکایت و هزار عبارت عرفانی را نشر قطره در 920 صفحه و با قیمت 75 هزار تومان منتشر و به دوستداران ادبیات عرفانی عرضه کرده است.
انتهای پیام/4072/4104/پ
انتهای پیام/