دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1397 - 16:25
محمدکاظم انبارلویی

مقابله با تهاجم فرهنگی چه شد؟

سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب اسلامی فرهنگی، فرصتی است که به کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن بیندیشیم.
کد خبر : 343183

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، شورای عالی انقلاب فرهنگی قله اصلی تصمیم‌گیری فرهنگی کشور است. سران قوا، مسئولان فرهنگی کشور و نمایندگان رهبری در این شورا به رصد تحرکات دشمن در حوزه فرهنگی کشور مشغولند و به تناسب آن در مقام تصمیم‌گیری و تصمیم سازی برمی‌آیند.


شورای عالی انقلاب فرهنگی به تعبیر مقام معظم رهبری قرارگاه اصلی فرهنگ و علم کشور است و مدیریت راهبردی کشور را در این باره متکفل شده است.


دشمن در رأس اهداف خود مسئله حذف دین از تمام جنبه‌های زندگی ملت ایران را دنبال می‌کند. صدها کانال ماهواره‌ای و سایت‌های خبری،‌ تحلیلی به رواج اندیشه‌های سکولار، اباحی گری، سبک زندگی غربی مبتنی بر تجمل‌گرایی و لذت‌گرایی را تبلیغ و ترویج می‌کنند. آن‌ها در حوزه‌های گوناگون مؤلفه‌های خانوادگی، نوع معماری،‌ ورزش، چیدمان شهری و نوع سرگرمی‌ها حرف دارند، مدل ارائه می‌دهند و مردم را زیر آواری از تولیدات فرهنگی قرار داده‌اند.


دشمن، فروپاشی فرهنگی و اجتماعی، بی‌اعتمادی و بی‌هویتی را در تمامی حوزه‌های یاد شده دنبال می‌کند.


در عرصه  سیاسی و بین‌المللی، تفرقه، تسلیم و کوتاه آمدن از ارزش‌های دینی و تسلیم در برابر فرهنگ منحط غرب را تبلیغ و ترویج می‌کنند و برخی رسانه‌های داخل هم در این رهگذر با آن‌ها همراهی می‌کنند.


تحلیل محتوای سریال‌های شبکه‌های فارسی‌زبان نشان می‌دهد خیانت به همسر، رفتارهای جنسی زننده، تجاوز جنسی، بارداری قبل از ازدواج،‌ سقط‌جنین و روابط نامشروع را تبلیغ و ترویج می‌کنند و هدف‌گذاری کرده‌اند.


دشمن از روی نقشه عمل می‌کند. سؤال کلیدی آن است که  نقشه مهندسی فرهنگی که 36 جلسه از جلسات شورا را به خود اختصاص داد، چه شد؟ کجا عملیاتی شده است؟ تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های آن چگونه نظارت و پی گیری می‌شود؟ سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش 25 جلسه از جلسات شورا را به خود اختصاص داد. اجرای این سند چه مراحلی را می‌گذراند؟ یک مدتی که سند را کنار گذاشتند، سند 2030 را اجرا کردند، وقتی صدای همه نخبگان کشور و مراجع درآمد، آن را کنار گذاشتند!


سؤال این است که آیا سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش اکنون در این وزارتخانه عملیاتی شده است؟ گزارش کار آن در کجا دیده و ارزیابی شده است؟


روند شتاب آلود تحولات فرهنگی و اجتماعی با توسعه  ارتباطات و انفجار اطلاعات و گردش سریع آن هر روز پیچیده‌تر می‌شود و ما در برابر سؤالات مهم‌تر و کلیدی‌تری قرار می‌گیریم. جنس آسیب‌های اجتماعی تغییر کرده است، سن آسیب‌پذیری در حال کاهش است و ما در این حوزه با صدها  پرسش بی‌پاسخ قرار داریم. شورا برای آن‌ها چه کرده است؟ آیا به مسئولیت تاریخی خود در این باره  می‌اندیشد؟ گفته می‌شود برخی مصوبات شورا با آنکه از مسیر تصویب گذشته، توسط رئیس‌جمهور ابلاغ نمی‌شود. دلایل عدم ابلاغ چیست؟ یک جنگ تمام‌عیار رسانه‌ای در فضای مجازی برای تسخیر و مدیریت اذهان جامعه وجود دارد. برخی آن را  انکار، برخی با آن همراهی و برخی هم لزوم تسلیم در برابر دشمن را ترویج می‌کنند. بسیاری از زیرساخت‌های این نبرد نابرابر را برخی در داخل با سرویس دادن به پیام‌رسان‌های خارجی و تضعیف رسانه‌های داخلی سامان داده‌اند. اما واکنش مناسب در برابر این پدیده شوم و خیانت‌آمیز به طور جدی دیده نمی‌شود.


این روزها  سالروز تأسیس نهاد مقدس شورای عالی انقلاب اسلامی فرهنگی توسط امام خمینی (ره) بنیان‌گذار نظام جمهوری اسلامی است. فرصتی است که به کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن بیندیشیم و آن را ارزیابی کنیم.


توصیه  می‌کنیم شورای عالی انقلاب فرهنگی به وظایف ذاتی خود عمل کند و نقش تاریخی خود را در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن ادا کند.


انتهای پیام/4071/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب