سیامین پاسگاه محیطبانی استان تهران در پارک ملی لار افتتاح شد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، کیومرث کلانتری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در حاشیه افتتاح سيامين پاسگاه محيطبانی در استان تهران با اشاره به این که بر اساس تقسیم بندی اتحادیه جهانی حفاظت مقررات خاصی بر پارک ملی حاکم است ، افزود: ما در کشور بیش از 20 پارک ملی داریم که این پارکهای ملی ذخیرهگاههایی هستند که ضمن استفاده اصولی این نسل باید برای آیندگان حفظ شوند.
وی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در این مناطق کفیل قانونی همه دستگاههاست و هیچگونه حق واگذاری ندارد و بهرهبرداری در این مناطق نیز باید اصولی و پایدار باشد تا بتوانیم این امانت الهی را به نسلهای بعد تحویل دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با بیان اینکه امروز شاهد افتتاح پنجمین پاسگاه محیط بانی استان در سال 97 بودهایم، تصریح کرد: پارک ملی لار یک اکوسیستمی است که در بین 2 استان مازندران و تهران قرار گرفته و تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران است.
کلانتری با اشاره به اینکه منزلت پارک ملی لار در رده پارک ملی گلستان و پارک ملی دریاچه ارومیه است، افزود: وجود چشم اندازهای زیبا و کمنظیر از قله دماوند، تأمین آب شرب کلانشهر تهران که یکی از بهترین آبهای باکیفیت تهران بوده و همچنین وجود مجموعه چشمهها و رودهایی که حدود 340 میلیون مترمکعب آب را میتواند جمعآوری کند از جمله ویژگیهای حائز اهمیت این منطقه است .
وی اذعان کرد: در حال حاضر حدود 170 میلیون متر مکعب آب از این منطقه به تهران منتقل میشود و از طریق وزارت نیرو طرحهایی برای انتقال بیشتر آب برای مصرف شرب کلانشهر تهران در حال پیگیری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه چالشهای متعددی در پارک ملی لار وجود دارد، تصریح کرد: یکی از اصلیترین چالشها در این منطقه موضوع ساخت و سازهاست و اگر جلوی آن گرفته نشود و برخورد صورت نگیرد این منطقه نیز مانند بسیاری از مناطق دیگر دچار تخریبهاي غيرقابل جبران می شود.
کلانتری افزود: موضوع دیگر تملک و توسعه اراضی کشاورزی در منطقه است که این موضوع نیز باید به طور جدی توسط محیط زیست و دستگاههای متولی پیگیری شود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مهمترین چالش ها چرای بی رویه دام در پارک ملی لار است ، موضوع تخلفات شکار و صید را نیز در این منطقه با اهمیت دانست و اظهار داشت: این منطقه زیستگاه یکی از بهترین گونه ماهی قزل آلای خال قرمز بوده و از سال 1336 رودخانه لار حفاظت شده است و این نشان از باارزش بودن اين پارك ملي بوده و حفظ و حراست از آن بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان با بیان اینکه شغل محیطبانی کار سختی است و محیطبانان عاشق این کار و دوستدار طبیعت بوده و این شغل با ارزش است، افزود: این پاسگاهها به همت همکاران ما در اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در کوتاهترین زمان احداث شده و امیدواریم بتوانیم از این امکانات به بهترین شکل در جهت حفاظت از محیط زیست منطقه بهره ببریم.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/