برنامههای استراتژیک معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی/ شهریه رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد 50 درصد هزینههاست
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ابطحی با اشاره به اینکه در هفته آینده دانشکده دندانپزشکی واحد بروجرد افتتاح خواهد شد اظهار داشت:«در مجموع دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد واحد تهران، یکی از مجهزترین و بهترین دانشکدههای کل کشور است. همچنین در روز یکشنبه با حضور وزیر محترم بهداشت یکی دیگر از این واحدها به عنوان بهترین دانشکده دندانپزشکی ایران در بروجرد افتتاح می شود. این در حالی است که در شهرهای دیگر کشورمان همچون ساری و دامغان دانشکدههای علوم پزشکی با توان بسیار بالا در حال فعالیت هستند.»
ابطحی اهداف اصلی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ارتقای همزمان کیفیت و کمیت عنوان کرد و افزود: «حضور دکتر میرزاده به عنوان یک فرصت استثنایی در دانشگاه آزاد پیش زمینه ارتقاء کیفی است و یکی از مسائل مهم مدنظر ایشان اصلاح هرم اعضای هیات علمی در این معاونت است.»
جذب 281 عضو هیات علمی
معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «در دو سال اخیر 281 نفر جذب هیات علمی واحدهای پزشکی شدهاند. همچنین 45 پرونده دیگر در دست بررسی است که در نهایت 20 نفر دیگر به این تعداد اضافه شده و این حرکت تاثیر زیادی بر کیفیت آموزشی حوزه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد خواهد گذاشت.»
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به تلاشها برای ارتقای فضای فیزیکی دانشکدههای علوم پزشکی و بیمارستانهای دانشگاه آزاد، گفت: «در این زمینه در حال تجهیز و عقد قرارداد برای راه اندازی 5 بیمارستان آموزشی هستیم. یکی از بهترین بیمارستان های دانشگاه آزاد در تبریز است که با ظرفیت بالای فضای فیزیکی و همچنین امکانات استاندارد در شرف بهرهبرداری است. همچنین لازم به ذکر است حوزه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد تبریز از دانشجویان بسیار با استعدادی برخوردار است.»
ابطحی ادامه داد: « دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر در رشتههای تخصصی 20 نفر دانشجو میپذیرد که تعداد قابل توجهی است اما آنچه این تعداد را افزایش می دهد ایجاد فضاهایی متناسب با الزامات آموزشی است که معاونت علوم پزشکی با سرعت زیادی در حال بازسازی این فضاها و ایجاد امکانات آموزشی در این حوزه است.»
وی همچنین افزایش تعداد اعضای هیات علمی، فضای آموزشی و الزامات آموزشی را از برنامههای بلند مدت و استراتژیک معاونت علوم پزشکی عنوان کرد.
تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به تعامل دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت اشاره و تصریح کرد: «دانشگاه آزاد تمام دستورات و بخشنامه های وزیر محترم بهداشت را به بخشهای مرتبط ارجاع می کند. همچنین برنامهریزیهایی برای همسو بودن برنامهها با سند آمایش سرزمینی مد نظر ما قرار دارد.»
ابطحی افزود: «این معاونت در توسعه رشتههای بین رشتهای یا چندنظمی کارهای زیادی صورت داده که هر هفته دو یا سه رشته جدید در حوزه علوم پزشکی ایجاد می شود. مبحث قابل توجه دیگری که این معاونت دنبال می کند ارزیابی واحدهای علوم پزشکی دانشگاه آزاد است که با تاکید رئیس دانشگاه اگر واحدی با استانداردهای مصوبه خود دانشگاه فاصله داشته باشد امکان داشتن آن رشته از آنها گرفته می شود.»
وی تاکید کرد: «دانشگاه آزاد حاضر نیست دانشجویی سر کار بیاید که بازار کار به تخصص وی نیاز نداشته باشد و یا مهارت کافی را در رشتهای که درس خوانده نداشته باشد.»
ابطحی درباره طرح تجمیع 2 نیز اعلام کرد: «کارشناسان معاونت علوم پزشکی، بر اساس طرح تجمیع دو، در حال آموزش کارمندان این حوزه هستند و اجرای این برنامه را مو به مو نظارت می کنند. همچنین برنامه هایی برای تطبیق نیاز بازار کار با تعداد فارغ التحصیلان در دانشگاه آزاد در حال بررسی است تا نگاه همافزایی ریاست دانشگاه محقق شود.»
برنامه 5 ساله برای ارتقای حوزه علوم پزشکی
وی همچنین به گسترش حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اشاره کرد و بیان داشت: «با توجه به اینکه حوزه علوم پزشکی در دو سال گذشته گسترش زیادی پیدا کرده، برنامه پنج سالهای برای ارتقای این حوزه در دستور کار است که با مدیریت چابک و کوتاه شدن فرآیندهای اداری، با سرعت بیشتری اعمال خواهد شد. مثال بارز این مساله، فرآیند جذب هیات علمی است که به شدت تسریع و کوتاه شده است.»
ابطحی ادامه داد: «در حال حاضر از روز تکمیل پرونده اعضای هیات علمی تا صدور حکم استخدام تنها 145 روز به طول می انجامد که نسبت به گذشته این مسیر سرعت زیادی داشته است. همچنین دانشگاه مد نظر دارد از اساتید بازنشسته و کارآمد در شهرستان ها به عنوان اعضای هیات علمی جدید استفاده کند.»
معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد تصریح کرد: «بر اساس آمار، دانشکدههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 50 درصد هزینه تمام شده را به عنوان شهریه از دانشجو دریافت میکنند و مابقی آن از حوزه رشتههای پیراپزشکی تامین می شود. با توجه به اینکه در سال های اخیر در رشته های پیراپزشکی نیز کاهش دانشجو وجود داشته منابع با هزینه ها همسو نیست و دانشگاه از این بابت متحمل هزینههای زیادی است.»
دکتر ابطحی در پاسخ به سوال خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره همکاری این دانشگاه با وزارت بهداشت در راستای تجهیز بیمارستان های دولتی توسط دانشگاه آزاد گفت: «این برنامه با دستور ریاست عالی دانشگاه در حال اجرا است و قرار شده، بیمارستان هایی که وزارت بهداشت توانایی تجهیز و راه اندازی آنها را ندارد، توسط دانشگاه آزاد تجهیز و راه اندازی شود و دانشگاه آزاد تمام خدمات درمانی را که ارائه می کند طبق تعرفه دولتی با مردم حساب کند؛ اما بیمه این بیمارستان ها بر اساس بخش خصوصی صورت می گیرد.»
وی افزود: «یکی از این بیمارستانها، بیمارستان دولتی سیرجان است که با توجه به اینکه این شهر تردد زیاد و مهاجرت درمانی زیادی دارد، به صورت نیمهکاره طبق قرارداد BOT به دانشگاه آزاد واگذار شده است که به زودی راه اندازی خواهد شد. تا کنون 80 درصد فضای این بیمارستان با 230 تخت تجهیز شده است.»
ابطحی همچنین به رشته های پیراپزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: « یکی از برنامه های دانشگاه آزاد در رشته های پیراپزشکی ارتقاء واحدهای برگزار کننده این رشتهها است. واحدها تا بهمن ماه فرصت دارند تا تجهیزات خود را کامل و به استانداردها برسند که اگر این اتفاق رخ ندهد نمیتوانند امسال دانشجو پذیرش کنند.»
جشنواره لقمان هفته آینده توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد تصریح کرد: «جشنواره لقمان از سال گذشته توسط دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی برگزار می شود. امسال نیز روز سوم شهریور افتتاح این جشنواره است که اولین جشنواره تخصصی حوزه علوم پزشکی در گسترش و افزایش آموزش نوآوری و فناوری حوزه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد محسوب میشود. در این جشنواره تنها از افراد مشغول به کار در دانشگاه آزاد و اعضای هیات علمی خود این دانشگاه در این حوزه تقدیر خواهد شد.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «این حوزه در 4 قسمت آموزشی، پژوهشی، تقدیر از افرادی که به توسعه علوم پزشکی کمک کردهاند و دانشجویی برگزار میشود. دبیر خانه دائمی این جشنواره در مرکز توسعه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی در حال فعالیت است که این موضوع را در سال های بعدی نیز پیگیری خواهد کرد. هدف این جشنواره فعالیت های پژوهشی در حوزه علوم پزشکی و ارتقاء کیفیت آموزشی است.»
انتهای پیام/