دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مرداد 1394 - 20:35
در دانشگاه تهران

نگرانی صفارهرندی از خواب‌های آشفته/ توقف روی برجام را خیلی جدی گرفته‌ایم؛ سخنان امروز رهبری معطوف کردن فکرها به چیزی بود

صفارهرندی با اشاره به سخنان امروز مقام معظم رهبری درباره توافق هسته‌ای، این سخنان را حامل پیامی خاص توصیف کرد و گفت: برخی از ما توقف روی متن برجام را خیلی جدی گرفته‌ایم. به نظر من سخنان امروز مقام معظم رهبری مقداری به خاطر این بود که فکر ما باید سر چه چیزی معطوف شود.
کد خبر : 33789

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدحسین صفارهرندی، در دومین روز از شانزدهمین همایش سالیانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور که امروز ـ‌ دوشنبه 26 مردادماه ـ در سالن شهید چمران دانشگاه تهران برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: همانطور که رهبری نیز امروز فرموده‌اند در رابطه با توافق هسته‌ای هنوز چیزی مشخص نشده و زمانی که معظم‌له گفتند تکلیف این موضوع در مراجع قانونی مشخص خواهد شد، نشان‌دهنده این است که ایشان به مراجع قانونی که مجلس یا شورای عالی امنیت یا ترکیبی از هر دوست، اطمینان دارند.








بسیاری از تحلیل‌های سال‌های اخیر ما امروز در زبان و بیان آمریکایی‌ها به صورت خبر تکرار می‌شود

اینطور نیست که موافق برجام، آمریکایی و مخالف آن، انقلابی باشد


وی با بیان اینکه «در ذهن برخی دلسوزان نظام، تصویری از برجام وجود دارد و در ذهن کسانی که از نظام فاصله گرفته و با نظام زاویه دارند، نیز تصویر دیگری وجود دارد»، گفت: البته نمی‌شود گفت هرکس با پذیرش برجام موافق است طرفدار آمریکاست یا مخالف برجام، کاملاً‌ انقلابی است. بحث ما در مورد کسانی است که هنوز تکلیف ماجرا مشخص نشده، با دم خود گردو می‌شکنند و ذوق‌زدگی خود را به نمایش می‌گذارند.


صفارهرندی با ابراز اینکه «تصور برخی این است که با توافق هسته‌ای، نظام از راهی که تا به حال پیموده، منحرف می‌شود»، گفت: البته برخی‌ها هم ساده‌تر هستند و حرف‌های دیگری می‌زنند که باید آن را پای بلاهت‌شان گذاشت.


وی ادامه داد: برخلاف ظواهر، کدهای فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد استیصال از سر و روی آمریکا می‌بارد. بسیاری از تحلیل‌های سال‌های اخیر ما امروز در زبان و بیان آمریکایی‌ها به صورت خبر تکرار می‌شود و اگر امروز کنگره آمریکا فشار می‌آورد که چرا دولت چنین توافقی را انجام داده، آنها می‌گویند که راه دیگری نداشتیم و ایران مانند افغانستان و عراق نیست که بتوان از طریق نظامی اقدام کرد. در گذشته گفتم اگر درست تحلیل کنیم در آینده تحلیل ما خبر می‌شود. می‌بینیم تحلیل‌های درستی که امام(ره) از اوضاع بین‌المللی داشت امروز همانگونه که ایشان می‌گفت در حال رخ دادن است یا اینکه رخ داده است.


وی در ادامه گفت: اگر امروز کسی می‌گوید چاره‌ای نداریم غیر از اینکه با آمریکا بسازیم، باید در صداقت یا در فهم او شک کنیم. ما با جماعتی روبه‌رو هستیم که رسماً‌ می‌گوید هدفشان این است که انقلاب را به زانو دربیاورند. از طرفی هم امروز با آدم‌هایی روبه‌رو هستیم که مدتی است در تعطیلی به سر می‌برند و انقلابی‌گری که هیچ، وطن‌دوستی آنها هم نم کشیده است. آنها می‌گویند اصلا استقلال یعنی چه؟ این جماعت که به دنبال بهانه بودند احساس می‌کنند امروز با شرایط پیش آمده فرصت خوبی پیدا کرده‌اند.


وی اظهار داشت: برخی‌ها می‌گویند باید تاریخ آینده ایران را بر اساس اتفاقی که در بحث هسته‌ای رخ داده، نوشت؛ یعنی تاریخ بعد از برجام و تاریخ قبل از برجام. آنها می‌خواهند القا کنند بعد از انجام توافق هسته‌ای، تاریخ ایران دگرگون می‌شود؛ ما چون با چنین جماعتی روبه‌رو هستیم. ساده‌لوحانه است که به خودمان مشغول باشیم و به جان هم بیفتیم.








می‌گویند اگر توافق شود مک‌دونالد در ایران شعبه می‌زند؛ آیا قرار است اینگونه اقتصادمان احیا شود؟

صفارهرندی گفت: امروز شاهد صحنه‌هایی هستیم که نگرانی‌هایی را دامن می‌زند. امروز برخی از ما توقف روی متن برجام را خیلی جدی گرفته‌ایم. به نظر من سخنان امروز مقام معظم رهبری مقداری به خاطر این بود که فکر ما باید سر چه چیزی معطوف شود.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: طوری بیان می‌شود که چه توافق صورت گیرد و چه توافق نشود، خواب‌هایی را برای ما دیده‌اند. ما نباید بگذاریم آن خواب‌ها تعبیر شود. امروز می‌گویند اگر توافق شود مک‌دونالد در ایران شعبه می‌زند؛ ولی آیا صحبت ما این بود که ساندویچی‌های ما کم است یا اینکه بحث ما فراتر از این حرف‌ها بود.


صفارهرندی ابراز کرد: تا اینکه اندکی قصه توافق جدی شد اولین چیزهایی که توسط برخی از شرکت‌های اروپایی پیشنهاد شد، کالاهای مصرفی بود. آیا قرار است اینگونه اقتصاد کشور احیا شود؟ البته طرف مقابل با برنامه طرف ما می‌آید و ما با بی‌برنامگی به سمت آنها می‌رویم.


وزیر ارشاد در دولت نهم تصریح کرد: تجربیات به ما می‌گویند آنجایی باید نگران باشیم که در جبهه مستحکم داخلی شکافی ایجاد شود. اگر بتوانند میان ما رخنه کنند ما را دور خواهند زد. پس باید مراقب باشیم زیرا اگر بتوانند آدم‌های همفکر و همسو را به جان هم بیندازند، ما با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.


صفارهرندی در ادامه پیرامون این سؤال که «چرا برخی نمایندگان نسبت به بررسی برجام بی‌تفاوت هستند و اینکه آیا این بی‌تفاوتی به خاطر این نیست که می‌ترسند محبوبیت خود را برای انتخابات از دست دهند؟»، گفت: نمی‌شود گفت در دل نمایندگان مجلس چه می‌گذرد؛ اما اگر کسی حرفی زده باشد می‌توان گفت چه چیزی در دل دارد و اگر مشخص باشد کسی در رابطه با برجام بی‌تفاوت است، می‌توان گفت دچار وادادگی شده است. انقلاب همواره دچار ریزش‌هایی بوده است اما تا خود افراد نگویند که ما کم آورده‌ایم و به بن‌بست رسیده‌ایم، نباید آنها را به زور از جمع خودمان بیرون کنیم.


وی اظهار داشت: اگر کسی می‌گوید من در جبهه اصولگرایی و در جبهه انقلاب هستم نباید او را به ضدانقلاب بودن محکوم کنیم؛ البته ممکن است این فرد حرفی را هم بزند که درست نباشد و احتمالا در فهم صحیح دچار مشکل شده باشد.








اگر کسی بگوید متن منتشر شده و مذاکرات صورت گرفته باعث شده تمام منافع کشور لگدمال شود را نمی‌پذیرم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه درباره اینکه «چرا قبل از اینکه متن برجام منتشر شود گفتید توافق معتدل است؟»، گفت: این حرفی که من در یک مصاحبه زدم؛ یک حرف کلی بود. البته ما می‌دانستیم درباره چه چیزی حرف می‌زنیم و چیز پنهانی وجود نداشت. من گفتم چیزی که تهیه شده نسبت به متن‌های قبلی متوازن‌تر است.


صفارهرندی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم یک قضاوت عادلانه داشته باشیم من مبتنی بر یافته‌هایم می‌گویم این توافقی که صورت گرفته چیز خوبی نیست ولی نمی‌شود گفت خیلی هم بد است چون یکسری از خواسته‌های ما در آن وجود دارد.


وی اضافه کرد: اگر کسی بگوید متن منتشر شده و مذاکرات صورت گرفته باعث شده تمام منافع کشور لگدمال شود را نمی‌پذیرم اگر کسی هم بگوید ما به همه چیز رسیده‌ایم و وضعیت گل و بلبل است را هم نمی‌پذیرم.


وی افزود: من خیلی در مورد مباحث هسته‌ای سخن نگفته‌ام چون تخصص آنچنانی ندارم و ورود تخصصی به این موضوع نداشته‌ام؛ البته مواضع کلی را مرور کرده‌ام.


وزیر اسبق ارشاد ادامه داد: من گفته‌ام اگر خطوط قرمز هم لگدمال شده بود، مردم و رهبری از آن حمایت نمی‌کردند. به نظر من اگر رهبری در جایی ببینند انحرافی صورت گرفته سکوت نخواهند کرد البته ممکن است انتقاداتی باشد که ما نیز انتقاداتی داریم.


صفار هرندی در رابطه با سؤال یکی از دانشجویان درباره تحریف شخصیت امام (ره) گفت: کسانی که سعی در منحرف کردن شخصیت امام (ره) و انقلاب دارند به خودشان ضربه می‌زنند.


وی افزود: من معتقدم کسانی که امروز خاطراتی نقل می‌کنند که اگر به عقبه آن برگردیم ریشه‌اش را پیدا نمی‌کنیم، دست خودشان را خالی کرده‌اند.


صفار هرندی در خاتمه اظهار داشت: برخی از حرف‌هایی که در تحریف شخصیت امام(ره) زده می‌شود، درست معکوس چیزهایی است که قبلا‌ً‌ می‌گفتند و بسیار مضحک است. تا به حال یک نفر هم نگفته امام موافق رابطه با آمریکا بوده و همه عکس این حرف را می‌زنند. من دلم برای کسانی که چنین حرف‌هایی را می‌زنند می‌سوزد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته