هورمون مصنوعی دانشمندان آمریکایی برای جلوگیری از پیری
به گزارش خبرنگار گروه پزشکی آنا، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) پی بردهاند که یک ماده شیمیایی آزمایشگاهی میتواند عمر مگسهای میوه را تا 68 درصد افزایش بدهد. این امر بدان معناست که باید نظریههای مربوط به ژنتیک بودن طول عمر و ریشه ژنتیکی فرایند پیر شدن را مورد بازبینی قرار داد.
این دانشمندان برای چند سال در مورد این هورمون و تأثیر آن در ژنهای مگس میوه تحقیق کردهاند. بسیاری از این ژنها تشابه بسیاری با ژن انسانها دارند. با این حال هورمون یاد شده به هیچ وجه طبیعی نیست و باید ساخته شود.
به نوشته سایت futurity.org که اخبار پژوهشهای برتر دانشگاههای معتبر را پوشش می دهد، این پژوهش نشان میدهد که هورمن یاد شده از میزان تخمگذاری مگس های میوه میکاهد و در مقابل، طول عمر این جانور را به شکل چشمگیری بالا میبرد. جان تاور، استاد رشته علوم زیستی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در سالهای گذشته با دستکاری در کدهای ژنتیکی مگسهای میوه در این مورد تحقیق کرده است، گری لندیس و چند عضو دیگر این گروه پژوهش در آزمایشگاه کالیفرنیای جنوبی متوجه شدهاند که یک ماده شیمیایی به نام mifepristone (یا RU-486) که یک آنتی پروژستوژن استروئیدی است و در داروهای ضد بارداری به کار میرود، ژنهایی را در مگسهای میوه فعال میکند که باعث افزایش طول عمر آنها میشود.
پیش از این در چندین پژوهش مشخص شده بود که ارتباطی میان کوتاه شدن طول عمر مگسها و ارگانیزمهای دیگر با فرایند تولید مثل وجود دارد. پروفسور تاور و همکاران او متوجه شدهاند که این هورمون مصنوعی با به نصف رساندن تعداد تخمهایی که مگسهای میوه بهطور معمول میگذارند، طول عمر متوسط آنها را از 56 روز به 94 روز افزایش میدهد.
هورمون مصنوعی mifepristone تأثیر چندانی در طول عمر مگسهای مادهای که جفتگیری نکرده بودند، نداشت و این مگسها در مجموع نرخ بقای بیشتری داشتند و بازه زندگی آنها حداکثر بوده است.
نتایج پژوهشهای پروفسور تاور و همکارانش در ژورنال Aging منتشر شده است.
انتهای پیام/