جنگل ارسباران شهرت جهانی دارد/ زیستگاه نادرترین پرنده دنیا
به گزارش خبرنگار حوزه گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اگر تا چند سال پیش به منطقه ارسباران سفر میکردید نامی از اسم کنونی آن نمیشنیدید، زیرا قدیمیها به این جنگل قره داغ میگفتند، البته هنوز محلیها این نام را برای این جنگل به رسمیت میشناسند.
جنگل ارسباران در گذشتهای دور، دارای وسعت زیادی بوده، اما قطع درختان آن برای ساختن زغال سبب شد این جنگل وسعتش را از دست بدهد.
در این جنگل بیش از ۱۰۷۲ گونه گیاهی وجود دارد که بلوط اوری، بلوط سفید، ممرز، کرب، کرکو، کیکم، سرخدار، بارانک، گیلاس وحشی، آردوج، بنه، تیس، ملچ، اوجا، ذغال اخته، قره غات، آل و ... از انواع اینگونهها هستند و حدود ۴۵۰ میلیمتر نیز بارندگی در آن گزارش شده است.
این جنگل گونههای زیستی متفاوتی را نیز در خود جای داده است و محل زندگی سیاه خروس که یکی از نادرترین پرندگان دنیاست در این جنگل قرار دارد اما در کنار آن خرس قهوهای، پلنگ، سیاهگوش، گراز، شوکا، کل و بز، کبک دری، کبک چیل، قرقاول و... نیز زندگی میکنند.
جنگلهای ارسباران در زمره جنگلهای هیرکانی قرار میگیرد و شباهت زیادی به جنگلهای خزری و جنگلهای کناره دریای سیاه دارد با این تفاوت که بهجای درختان راش و توسکای جنگلهای شمال کشور و درختان کاج حاشیه دریای سیاه، درختان بلوط و ممرز در جنگلهای ارسباران روییده است.
زیبایی زائدالوصف این جنگل توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر دارد و گیاهان دارویی ویژه این منطقه نیز بحث توریست سلامت را نیز در این منطقه فعال کرده است.
این منطقه یکی از سحرانگیزترین مناطق کشور و جلوهگاه شکوه طبیعت در ایران است. کوههای زیبا و سر به فلک کشیده این منطقه سبب شده چهره استواری را به این منطقه ببخشد.
اکوسیستم این جنگل دارای ویژگیهای منحصربهفردی است که مجموعهای از عناصر هیرکانی و قفقازی و خصوصیات دیگر مناطق گیاهی کشور را در خود جایداده است.
ارسباران از نظر تنوع جانوری یکی از مناطق کمنظیر در دنیاست و کل و بز وحشی و پلنگ و سیاهگوش این منطقه شهرت جهانی دارند.
نکته جالب در جنگلهای ارسباران وضعیت برگ درختان است که مابین جنگلهای شمال و جنگلهای زاگرس است.
جنگلهای ارسباران یک منطقه حفاظتی است و یونسکو آن را بهعنوان منطقهای حفاظتی و ذخیرهگاه بیوسفر (ژنتیکی) در کره زمین معرفی کرده است
انتهای پیام/4087/ن
انتهای پیام/