دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1397 - 11:23
معاون آموزش‌وپرورش:

فضای مجازی یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج است

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش با بیان اینکه فضای مجازی از دلایل بالارفتن سن ازدواج است، گفت: بسیاری از آسیب‌های دانش‌‌آموزان از فقدان مهارت‌ ناشی می‌شود.
کد خبر : 330987

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا کاظمی صبح امروز در نشست علمی و تخصصی دختران دهه 80 و تأثیر فضای مجازی بر دختران دانش‌آموز گفت: راه برون‌رفت از فضای پیچیده‌ای که در حال حاضر با آن روبه‌رو هستیم بر اساس گفته قرآن نماز و توکل به خدا  است.


وی با اشاره به بحث فضای مجازی ادامه داد: جهان در زمان کنونی در نقطه عطفی قرار گرفته است و نگاه به سلسله زندگی انسان نشان می‌دهد انسان ابتدا عصر کشاورزی و پس از آن عصر صنعت را پشت سر گذاشت، اما دوره بعد عصر دانش بود که با  اختراع کامپیوتر شبکه‌های اختصاصی و اطلاعاتی را فراروی بشر قرار داد.


معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش در ادامه تصریح کرد: امروز شاهد موج چهارم زندگی انسان هستیم که عصر فناوری اطلاعات نامیده می‌شود و هزاران تسهیل در اختیار بشر قرار داده و علاوه بر اینکه فوایدی دارد مضراتی هم دارد که برای حل آسیب‌های آن  نیاز به برنامه دادیم.


کاظمی با اشاره به اینکه حوزه تربیتی دانش‌آموز نیز طی سال‌ها تغییر کرده است، ادامه داد: پیش از این  از نظر تربیتی نهاد مدرسه را داشتیم که تربیت را شکل می‌داد و خانواده‌ها و مدرسه این نقش را بر عهده داشتند اما کمی بعد نهاد دیگری به آن اضافه شد و آن  نهاد جامعه بود که می‌توان از رسانه به عنوان مهمترین نهاد تربیتی در این حوزه نام برد؛ البته امروز فضای مجازی به‌عنوان فضای دیگری به این سه نهاد اضافه شده و ضریب نفوذ این فضا از سایر عوامل بیشتر است. اعداد و ارقام می‌گوید تأثیرگذاری فضای مجازی بیشتر از بقیه است و این ظرفیت ارزشمندی در اختیار آموزش و پرورش است به شرط آنکه زیرساخت آن فراهم شود.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانش‌آموز با چند فضا روبه‌رو است. فضای فیزیکی که همان خانه و مدرسه است؛فضای  خیالی که ذهن دانش‌آموز با خیالپردازی دانش‌آموز شکل می‌گیرد و فضای سوم شهر بی در و پیکر فضای مجازی است که اگر دانش‌آموز در آن رها شود در این فضا گم می‌شود.


معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در فضای غیرقابل کنترل مجازی کسی مواظب دانش‌آموز نیست، افزود: اطلاعات بی‌کیفیت، غلط، پخش شایعات، کاهش ارتباطات واقعی و از همه بدتر شبهه‌افکنی در حوزه اعتقادی از آسیب‌های جدی در این حوزه است.


کاظمی یا اشاره به اینکه آمار و ارقام نشان می‌دهد افراد بین 20 تا 80 ساعت در هفته درگیر فضای مجازی هستند، ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد زمان خواب و ایمنی بدن به هم خورده و کم‌تحرکی را به دنبال دارد.


وی در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر یک سری مشکلات خانوادگی به وجود آمده که عمده آن شکاف گفتمانی بین خانواده است و افراد را به سمت افسردگی سوق داده است و در خانواده، اختلال در روابط زناشویی ایجاد کرده است.


معاون پرورشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش در ادامه خاطرنشان گرد: فضای مجازی سبک زندگی را تغییر داده و آمارها اعلام می‌کند حدود 68 درصد طلاق‌های ثبت‌شده در 150 کشور به دلیل ارتباط یکی از زوجین با فردی در فضای مجازی است.


کاظمی ادامه داد: فضای مجازی در یادگیری دانش‌‌آموزان اختلال ایجاد کرده است که نتیجه آن کاهش سرانه کتاب بوده است و تقریباً باعث شده است که دقت در حوزه‌های مختلف را کاهش دهد.


وی با بیان اینکه یکی از دلایل مهم بالارفتن سن ازدواج، فضای مجازی است، ادامه داد: بسیاری از آسیب‌های دانش‌‌آموزان ناشی از فقدان مهارت‌هاست و باید سواد رسانه‌ای و مهارت‌های دانش‌آموزان را در برابر فضای مجازی بالا ببریم و در این راستا آموزش مربیان باید در سرفصل قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۰۸۷


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب