پشتیبانی از معلولان، حمایتی همهجانبه میطلبد
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- میثم خاکپور؛ سوم دسامبر برابر با 12 آذر ماه تحت عنوان روز جهانی معلول است که از سال 1992 توسط مجمع عمومی سازمان ملل با این عنوان نامگذاری شده است.
هدف از تعیین این روز تنویر افکار عمومی درباره معلولیت و افزایش آگاهی نسبت به حضور این افراد در جنبههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
با وجودی که در چندساله اخیر تلاشهایی از جمله قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده ولی همچنان اقدام عملی چندانی برای حضور این افراد در اجتماع و مشارکت آنان در فعالیتهای اجتماعی صورت نگرفت.
این در حالیاست که فقط در استان تهران 136 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و از این تعداد حدود 6 هزار و 400 خانواده دو معلولی، 370 خانواده سه معلولی، 94 خانواده چهار معلولی و 15 خانواده پنج معلولی هستند. البته خانوادهای هم با داشتن هفت معلول وجود دارد که این معلولیتها شامل معلولیتهای جسمی، حرکتی، ذهنی، نابینا، ناشنوا، اعصاب و روان میشود.
با توجه به اینکه سازمان بهزیستی بهعنوان متولی اصلی حمایت معلولان در ساختار حاکمیتی تعریف شده و گستردگی معلولیتها در کشور امکان حمایت همهجانبه این قشر از جامعه را دشوار کرده است، اما بودجهای که برای معلولان درنظر گرفته شده بسیار ناچیز است و در حال حاضر مددجویان 108 هزار تومان به صورت ماهانه مستمری میگیرند؛ این در حالی است که در اظهار نظری جدید خط فقر برای ایرانیان 5 میلیون تومان تعیین شده است.
بعضاً اتفاق میافتد که تسهیلاتی نیز برای این افراد در نظر گرفته میشود ولی مادهها و تبصرهها و همچنین بروکراسیهای متداول اداری که حتی افراد سالم را از پیگیری مطالبهشان باز میدارد، خود میتواند سد راهی برای بهبود وضعیت زندگی این افراد باشد.
بنابر این گزارش، داریوش بیاتنژاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص برنامههای بهزیستی برای افراد معلول اظهار کرد: در طول یکسال گذشته بیش از 946 خانواده دو معلول و بیشتر را صاحب مسکن کردیم.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان تهران با ارائه آماری گفت: 2 هزار و 650 نفر معلول دارای ضایعات نخاعی، بیش از 4 هزار و 180 دانشآموز معلول و حدود یکهزار و 760 دانشجوی معلول تحت پوشش این سازمان هستند،.
وی با اشاره به مراکزی که برای ارائه خدمات به معلولان درنظر گرفته شده است، افزود: فعالیت 18 مرکز توانبخشی که بهصورت خدمات در منزل به مددجویان فعالیت میکنند، حدود 142 مرکز نگهداری شبانهروزی به ارائه خدمات توانبخشی معلولان ذهنی، جسمی و حرکتی، سالمندان و بیماران اعصاب و روان میپردازند، همچنین 102 مرکز حرفهآموزی به معلولان سطح استان تهران در حوزه توانبخشی خدمات به معلولان ارائه میدهند که اینها تنها بخشی از آمار در حوزه معلولین است که در استان تهران خدمت دریافت میکنند.
البته در این میان سازمانها و نهادهای دیگری نیز در راستای تسهیل شرایط زندگی معلولان به فعالیت میپردازند که از آن جمله میتوان به ستاد مناسبسازی شهرداری، تشکیل ۳۵۲ کانون اجتماعی بهنام کانون معلولین برای مشاوره در جهت اعلام نظرات آنان در مدیریت شهری در شهر تهران میتوان اضافه کرد.
با توجه به فراوانی این آمار و ارقام و همچنین افزوده شدن جمعیت سالمندان و یا مددجویانی که بهواسطه بروز بلایای طبیعی به این جمعیت مددجویان اضافه میشود، لزوم حمایت همهجانبه از این افراد چه در حوزه قانونی و چه اجرایی امری اجتنابناپذیر است.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/