دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1397 - 07:50
امام جمعه اهل‌سنت تهران:

انقلاب اسلامی عدالت را برای اهل‌سنت گسترش داد

امام‌جمعه اهل‌سنت تهران با بیان اینکه به وضعیت اهل‌سنت در ایران خوشبین است، گفت: انقلاب اسلامی عدالت را برای اهل سنت گسترش داد.
کد خبر : 330268
photo_2018-12-07_14-25-26.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مولوی عزیز بابایی امام‌جمعه اهل سنت مسجد صادقیه تهران در بازدیدی از خبرگزاری آنا به سؤالات خبرنگاران این خبرگزاری درباره مسائل مختلف و  شهدای مدافع حرم صحبت کرد. مولوی عزیز بابایی از علمای اهل سنت اردبیل است که از سال ۱۳۸۱ در مسجد صادقیه تهران امامت جمعه اهل سنت را برعهده‌ دارد. وی درباره شهدای مدافع حرم، ضرورت وحدت در جامعه اسلامی و همچنین خدمات انقلاب اسلامی در  چند دهه‌ گذشته صحبت‌های جالبی مطرح کرد. مشروح گفتگوی وی با خبرگزاری آنا را مطالعه کنید.


آنا: نظر شما و اهل سنت درباره شهدای مدافع حرم چیست؟  نظر علمای اهل سنت چگونه است؟


مولوی عزیز بابایی: بسیاری از علمای اهل سنت این موضوع را تحلیل می‌کنند و می‌بینند که داعشی‌ها چه کارهایی انجام داده‌اند. داعشی‌ها به نام اسلام و اهل‌ سنت جنایت می‌کنند. از طوایف دیگر و مذاهب عراق و سوریه نیز بسیاری را به شهادت رساندند.


مدافعان حرم بسیاری از مردم نظیر ایزدی‌ها را از دست داعشی‌ها نجات دادند و این کار قابل تحسین است. جوانان ما باید آماده باشند هر موقعی که اقتضا کرد مسجدالاقصی را از دست دشمنان صهیونیستی نجات دهند و هیچ عالمی اعم از شیعه و سنی بدش نمی‌آید که چنین جوانان غیوری داشته باشیم.


برخی اوقات، خوب نتوانستیم دشمنی را تببین کنیم و به دروغ عده‌ای می‌گویند که شیعیان می‌روند تا اهل سنت را به قتل برساندند. دشمن این‌گونه قلمداد می‌کند که ایران می‌خواهد همه را شیعه کند و هلال شیعه راه بیندازد, ولی وقتی که به این ماجرای تکفیری‌های نگریسته می‌شود، نشان می‌دهد اصلاً شیعه و سنی مطرح نیست، بلکه عده‌ای ظالم آلت‌دست ظالمان دیگری شده‌اند و این‌ها می‌خواهند در حقیقت یک فتنه‌ای در این منطقه غیر از رژیم صهیونیستی ایجاد کنند که این رژیم امنیت داشته باشد.


آنا: چهل سال از انقلاب اسلامی گذشته است، ارزیابی شما از وضعیت اهل سنت قبل و بعد از انقلاب چیست؟


بابایی: سال گذشته که یکی از علمای اهل سنت نامه‌ای به رهبر انقلاب درباره برخی مسائل اهل سنت نوشتند، ایشان در پاسخ به این نامه گفتند: هیچ فرقی در ایران و نزد ایشان برای اهل سنت و شیعه وجود ندارد. اهل سنت در کشور فرماندار، نماینده مجلس، بخشدار و تا معاون وزیر دارد و این خود نشان می‌دهد پیشرفت‌هایی وجود داشته است.  مثلاً در نیروهای نظامی و انتظامی اهل سنت وجود دارد. بلوچ و کرد به‌عنوان بسیجی در امنیت مرزهای بلوچستان و کردستان به کشور کمک می‌کنند. باید یک مقایسه‌ای کرد از این خدماتی که انقلاب اسلامی برای اهل سنت ایجاد کرده است. تعداد دانشجویان، استادان، ائمه جمعه و پزشک و تمام موارد افزایش یافته است که خود نشان از پیشرفت خواهد بود، ولی باید کمک‌های بیشتری نیز صورت گیرد. انقلاب اسلامی عدالت را برای اهل‌سنت گسترش داد.


در همین دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجویان اهل سنت در حال تدریس و تحصیل هستند و فرقی برای این دانشگاه نمی‌کند. من بارها به دانشجویان اهل سنت که در دانشگاه تدریس می‌کردم، گفته‌ام که تخصص برای کشور حرف اول را می‌زند. من به دستاوردهای انقلاب اسلامی بسیار خوشبین هستم. خاطره‌ای بگویم؛ یک‌بار خبرنگاری از آمریکا آمده بود و به من گفت شما در بین این‌همه شیعه چه‌کار می‌کنید؟! به وی گفتم: ما ایرانی و متمدن هستیم و با خوبی در کنار یکدیگر زندگی می‌کنیم و هیچ مشکلی نداریم.


آنا: خاطره‌ای از این نمونه از وحدت‌ها دارید؟


بابایی: چندی پیش یک مسجدی بودیم و مراسم داشتیم. نماز مغرب بود، امام آمد، هیأت امنای مسجد آمدند و گفتند شما پیش‌نماز باشید، یعنی آنقدر در انقلاب اسلامی برای موضوع وحدت پیشرفت وجود دارد. همین که داعش نتوانست از اهل سنت جز  اندک شماری نیرو جذب کند، یعنی وحدت ایجاد شده است.  ولی باید تلاش کنیم از طلبه و رسانه‌ها هم برای وحدت کار کنند. هنرمندان، نقاش و شاعر همه باید برای این کار تلاش کنند. در بسیاری از مواقع یک نمایش و شعر اثر بیشتری نسبت به سخنرانی و غیره دارد.


آنا:  اگر نکته دیگری وجود دارد، بیان کنید.


باباییدانشگاه آزاد اسلامی و رسانه این دانشگاه از برکات انقلاب اسلامی و از  ثمرات آن است که بسیاری از دانشجویان، مهندسان و دکترهای این کشور را به ثمر رسانده است و هم‌اکنون استادهای اهل سنت نیز در این دانشگاه تدریس دارند که بسیار برای وحدت مؤثر خواهد بود.


گفتگو از محمدعلی حسن‌نیا


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب