دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1398 - 14:30
پاسخ مقاومت از صنعا؛

ابابیل‌های انصارالله که معادلات ترامپ و سلمان را تغییر دادند+جدول

ارتش و نیروهای مردمی یمن در چند سال اخیر حملات پهپادی زیادی به منافع محور سعودی-آمریکایی صورت دادند که اوج آن در حمله اخیر به تأسیسات نفتی آرامکو بود.
کد خبر : 381452
n82891887-72296080.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-محمدعلی حسن‌نیا، نیروهای ائتلاف سعودی هیچگاه این تصور را نداشتند که حمله به یمن برای آنها تا این حد دردسرساز شده و با یک سونامی نظامی و مقاومت مردمی روبرو شوند.


از سال 2011، بیداری اسلامی بسیاری از کشورهای دیکتاتوری غرب‌آسیا را فرا گرفت و مردم یمن هم که 30 سال از استبداد «علی عبدالله صالح» در رنج بودند، علیه وی قیام کردند. بر اثر قیام انقلابی مردم یمن علیه عبدالله صالح، وی در اواسط سال 1390 از قدرت کناره‌گیری و استعفای خود را در ریاض قرائت کرد. 


عربستان سعودی که یمن را حیاط خلوت خود می‌دانست، درصدد بود با حمایت از «عبد ربه منصور هادی» معاون عبدالله صالح، او را حاکم بر یمن کند و به همین دلیل در انتخاباتی یکطرفه منصور هادی تنها نامزد حاضر رئیس‌جمهور یمن و در نهایت پیروز شد. 



(بدرالدین رهبر انصارالله یمن)

نیروهای مردمی و انصار‌الله دو سال به وی برای از بین بردن فساد و مقابله با تورم و گرانی فرصت دادند؛ اما او هم راه عبدالله صالح را در پیش گرفت. به همین علت مردم و نیروهای مقاومت مردمی یمن دست به قیام زدند. آنها در 27 شهریور سال 1393 به سمت صنعا حرکت کردند و دوباره به منصور هادی فرصت دادند که اوضاع کشور را سر و سامان دهد؛ اما وی به جای اینکار از سمت ریاست‌ جمهوری استعفا داده و این تقاضای او توسط پارلمان یمن پذیرفت شد.


17 بهمن همین سال، گروه‌های مردمی یمن و انصار‌الله کنترل کامل صنعا را برعهده گرفتند، مجلس و قانون اساسی موقتی برای یمن پایه‌گذاری شد و تمام گروه‌های موجود در این کشور در دولت توافق ملی حضور یافتند. بعد از این، دولت‌های سعودی و امارات که منافع خود در یمن را در معرض خطر دیدند در 6 فروردین سال 1394 حمله‌ای سراسری از دریا، هوا و زمین به یمن را آغاز کردند. هدف اصلی این هجمه که توسط ژنرال عسیری، سخنگوی ائتلاف عربی اعلام شد، بازگرداندن منصور هادی به قدرت، خلع سلاح انصارالله و از بین بردن مقاومت مردم یمن بود. آنها برای این کار خود زمانی مشخص کردند و نام عملیات خود را که فرماندهی آن برعهده «محمد بن سلمان» بود، عاصفة الحزم( طوفان قاطعیت) نامیدند که باید سریع انجام می‌شد.


با اینکه ارتش‌های عربی به سرکردگی عربستان سعودی تا دندان مسلح بودند، نتوانستند کاری از پیش ببرند و با مقاومت شدید گروه‌های مقاومت و انصار‌الله روبرو شدند. به گفته‌ سعودی‌ها آنها قصد داشتند ظرف چند روز صنعا را تسخیر کنند؛ اما برای بازپس‌گیری عدن، جنوبی‌ترین شهر یمن ماه‌ها جنگیده و از هوا، دریا و زمین مردم این کشور را محاصره کردند. بعد از این زمان بود که عربستان نام عملیات خود را از طوفان قاطعیت به عملیات «احیای امید» تغییر داد تا بتواند ناامیدی در نیروهای خود را جبران کند.


یکی از مهم‌ترین بخش‌های جنگ مردم یمن در مقابل تجاوز عربستان سعودی، جنگ موشک‌ها و پهپادهای یمن بود. برای نخستین بار در همان سال 1394 نیروهای موشکی و رزمی یمن به مواضع نیروهای سعودی حمله کردند و این نقطه عطفی در تغییر معادلات جنگ یمن بود. اما مهم‌ترین تغییر استراتژیک در جنگ عربستان علیه مردم یمن مربوط به حضور پهپادهای این کشور بود.



نیروهای یمنی در سال 2018 میلادی بالغ بر 28 حمله پهپادی در داخل خاک یمن و 10 حمله در خارج از این کشور علیه متجاوزان سعودی-اماراتی انجام داده است. بخشی از مهم‌ترین حملات مردم یمن را در جدولی آورده‌ایم.


نقطه عطف تحولات یمن از هشتم اسفند سال 95 آغاز شد. در این روز برخی از رهبران و نیروهای نظامی یمن با حضور شهید صالح الصماد، رهبر فقید شورای عالی سیاسی از نمایشگاه پهپادهای یمن رونمایی کردند. در این مراسم از پهپادهای «راصد»، «قاصف ۱»، «هدهد ۱» و «رقیب» رونمایی شد. در تشریح جزئیات این پهپادها آمده است که عمق راهبردی برخی از این تجهیزات نظامی هوایی از 15 کیلومتر تا 150 کیلومتر می‌رسد. البته عبدالمالک بدرالدین رهبر گروه انصارالله طی یک سخنرانی اعلام کرد که این گروه قصد دارد از پهپادهای جدیدی رونمایی کند تا توان موشکی و هوایی خود را به آمریکایی‌ها نشان دهد.



در خبر روز گذشته اعلام شد، هفت فروند پهپاد نیروهای مردمی یمن با نفوذ به عمق هزار کیلومتری عربستان سعودی بخش‌هایی از تأسیسات نفتی آرامکو متعلق به سعودی‌ها را بمباران کرده‌اند. در همین زمینه  وزارت انرژی عربستان اعلام کرد که دو ایستگاه پمپاژ نفت متعلق به شرکت سعودی آرامکو هدف حملات محدود قرار گرفته‌اند که باعث شد این شرکت نفتی دولتی عملیات در این منطقه را متوقف کند تا به ارزیابی خسارات وارده بپردازد. این ایستگاه‌های پمپاژ، نفت را از شرق کشور به بندر ینبوع در ساحل غربی انتقال می‌دهند. این  تأسیسات نفتی در دو استان الدوادمی و عفیف در غرب ریاض و نزدیک شهر «ینبع» در غرب این کشور قرار دارند.


در همین زمینه سید هادی سیدافقهی، کارشناس ارشد مسائل منطقه و غرب‌آسیا، حمله اخیر انصارالله یمن به تأسیسات عربستان سعودی را بسیار استراتژیک ارزیابی کرد و گفت: مردم یمن، انصارالله و ارتش یمن در پنج سال اخیر مقاومت جانانه‌ای علیه متجاوزان سعودی و آمریکایی داشتند».


این حمله موشکی به حدی در رسانه‌های جهانی بازتاب داشته است که برخی آن را با تهدیدهای اخیر آمریکا علیه ایران بی‌ارتباط نمی‌دانند. بر همین اساس، مجتبی امانی، دیپلمات برجسته ایران در غرب‌آسیا و کشورهای عربی نیز تصریح کرد که انصارالله یمن حق دارد برای دفاع از خود و متحدانش در مقابله با خطرات احتمالی واکنش نشان دهد. وی افزود: «حملات پهپادی انصارالله و نیروهای مردمی یمن به عربستان سعودی دارای اثرات شگرف منطقه‌ای و بین‌المللی هم هست».



(حمله انصارالله به پایگاه العند و مقر فرماندهی مزدوران سعودی)

امانی درباره اینکه چه ارتباطی بین حمله اخیر انصارالله و حضور ناوهای آمریکا در منطقه وجود دارد هم پاسخ داد و گفت: انصارالله یمن می‌تواند حضور ناو آمریکا در منطقه را خطری جدی برای خود و متحدانش در منطقه قلمداد کرده و واکنش نشان دهد. وی افزود: هر خطری که در خلیج فارس و دریای سرخ وجود دارد، می‌تواند از اهداف انصارالله یمن باشد.


امانی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه حمله انصارالله به تأسیسات نفتی عربستان چه پیامی برای آمریکا و ناو آبراهام لینکلن در خلیج فارس دارد، تصریح کرد: «قطعاً به علت حمایت همه‌جانبه آمریکایی‌ها از عربستان سعودی در جنگ یمن حضور ناوهای آنها بی‌ارتباط با انصارالله یمن نیست».


برای مطالعه دقیق و بهتر حملات پهپادی و موشکی انصارالله یمن در چند سال گذشته علیه محور سعودی-اماراتی جدولی از حملات مهم این گروه در ادامه تقدیم می‌شود.
















































































ردیف حملات تاریخ حملات پهپادی انصارالله ضد ائتلاف سعودی محل حمله نیروهای یمنی علیه عربستان سعودی
1 اول اردیبهشت 97 حمله پهپادی به پایگاه «العند» نیروهای سعودی-اماراتی و منصور هادی
2 پنجم اردیبهشت 97 حمله پهپادی به مواضع فرماندهان ائتلاف سعودی-امارتی در بندر عدن
3 هشتم تیر سال 97 حمله پهپادی به مواضع سعودی‌ها در منطقه جیزان
4 27 تیر سال 97 حمله پهپادی به تأسیسات نفتی آرامکوی عربستان
5 سوم مرداد 97 حمله پهپادی و موشکی به ناو دمام عربستان در دریای سرخ
6 چهارم مرداد 97 حمله پهپادی به فرودگاه ابوظبی امارات در عمق 1500 کیلومتری
7 5 شهریور 97 حمله پهپادی به فرودگاه دُبی امارات
8 15 شهریور 97 حمله پهپادی به فرودگاه اسماء در غرب عربستان
9 هشتم مهر 97 حمله پهپادی به فرودگاه دُبی امارات
10 پنجم دی 97 حمله پهپادی به یگان عربستان 
11 20 دی 97 رونمایی از پهپادی‌های راهبردی با بُرد بلند
12 21 دی ماه 97 حمله پهپادی به فرماندهی عسیر عربستان
13 23 اردیبهشت 98 حمله پهپادی به تأسیسات شهر «ینبع» در عمق هزار کیلومتری عربستان
     

در مجموع نیروهای انصارالله 28 حمله پهپادی در داخل خاک یمن و 10 حمله پهپادی در خارج علیه مواضع سعودی و اماراتی انجام داده‌اند.


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب