دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 دی 1397 - 13:43
البناء تشریح کرد:

پمپئو و تقلای بیهوده برای مهار پیروزی سوریه

یک نشریه مشهور عرب‌زبان تصریح کرد که وزیر امور خارجه آمریکا برای کنترل آثار پیروزی سوریه در دو مسیر، بیهوده تلاش می‌کند.
کد خبر : 351211
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از البناء، از زمانی که دولت ترامپ تصمیم گرفت تسلیم پیروزی بشار اسد در سوریه شود، برنامه‌ای برای سازگاری با نتایج این پیروزی طرح‌ریزی و هم‌زمان، تلاش کرد از پیامدهای این پیروزی بر طرح آمریکایی – صهیونیستی و بازوان آن‌ها در جهان عرب و به‌طورکلی غرب آسیا بکاهد.


اگر نگاهی کوتاه به دور سفرهای «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به منطقه عربی داشته باشیم، درمی‌یابیم که رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا به دنبال آن است تا هم‌پیمانان آمریکا و دولت‌های وابسته به آن را در راستای پیشبرد برنامه مذکور، باهدف کنترل آثار پیروزی سوریه و هم‌پیمانان آن در محور مقاومت، با خود همراه کند؛ ازاین‌رو، در دو مسیر متمرکزشده است:


مسیر نخست تلاش برای حرکت دولت‌های عربی به سمت سوریه، از سر گرفتن روابط با نظام اسد و ارائه تمام اشکال حمایت از بازسازی سوریه که درنتیجه جنگ با تروریسم ویران‌شده است. این تلاش باهدف مهار فرماندهی سوریه و جلوگیری از گرایش بیشتر آن به سمت رادیکالیسم در موضع‌گیری‌های ملی، قومی و عربی مقاوم در برابر طرح استعماری آمریکا، رژیم صهیونیستی و دولت‌های عربی وابسته به آن‌ها صورت می‌گیرد؛ همان‌طور که ایالات‌متحده تلاش کرد با استفاده از ثروت دولت‌های عربی، دولت ملی سوریه را سرنگون کند، اما با شکست مواجه شد. در واقع، اکنون ترامپ و همدستان مرتجعش به دنبال آن هستند تا با وعده هبه‌های هنگفت برای بازسازی سوریه، رهبران سیاسی این کشور را فریب داده و مانع از تمایل بیشتر آن‌ها به سمت ایران شوند.


مسیر دوم، انجام اقداماتی برای منحرف کردن اذهان از شکست بزرگی است که طرح آمریکایی-صهیونیستی در سوریه، یمن و عراق متحمل شد، تا به این شکل، آمریکا تمام تلاش خود را در نقطه عداوت با جمهوری اسلامی ایران، متمرکز کرده و به رهبران سوریه در جهت از بین بردن ائتلافش با ایران، فشارهایی استثنایی وارد کند تا درنتیجه، نظام سوریه خواستار خروج مستشاران ایرانی حاضر در این کشور عربی شود.


بدیهی است که یکی از اهداف جنگ تروریستی هشت‌ساله در سوریه، تفکیک یا به عبارت بهتر، تجزیه ائتلاف دمشق - تهران و به عزلت کشاندن ایران بود، اما پس‌ازآنکه این هدف از جنگ محقق نشد و حتی مبارزه با تروریسم، تحکیم بیشتر روابط بین ایران و سوریه را رقم زد، آمریکا و رژیم صهیونیستی تمام تمرکز خود را متوجه اخراج مستشاران ایرانی از سوریه کردند.


شکی نیست که این نقشه آمریکا برای مهار پیروزی سوریه، از این حیث برای ایالات‌متحده حائز اهمیت بود که قصد داشت از این طریق، مانع از گسترش جبهه مقاومت و جان گرفتن طرح آزادی‌خواهی در تمام کشورهای عربی باشد و در ادامه، اجازه ندهد تا سوریه به پایگاه اصلی این طرح جامع تبدیل‌شده و بار دیگر، روح قومیت عربی را بر پیکر کشورهای عرب‌زبان بدمد؛ همچنان که مصرِ عبدالناصر پس از پیروزی‌اش بر تجاوز سه‌گانه در سال 1956، به چنین مرکزی تبدیل شد.


آنچه باعث نگرانی مراکز سیاست‌گذاری در واشنگتن و تل‌آویو شده، آن است که سوریه و محور مقاومت به قبله اعراب تبدیل شود و به‌این‌ترتیب، رژیم صهیونیستی محاصره و تضعیف شود. این مسئله می‌تواند خطر بزرگ و بی‌سابقه‌ای برای موجودیت صهیونیست‌ها و هر نوع حضور استعماری دیگری در تمام جهان عربی باشد.


اما قطعاً فرماندهی محور مقاومت در سوریه، ایران و لبنان، به‌خوبی از ابعاد نقشه‌های واشنگتن آگاهند و می‌دانند که هدف اصلی سفر پمپئو به منطقه چیست. درنتیجه، همه تلاش خود را برای نقش‌بر‌آب‌‌کردن برنامه‌های آمریکا به کار می‌بندند. همان‌طور که رئیس‌جمهور سوریه به‌سرعت این مسئله را دریافت و تأکید کرد که بازسازی سوریه به دولت‌هایی که به دنبال توطئه علیه این کشور هستند و در جنگ علیه آن، در کنار دشمنان ایستادند، هیچ ارتباطی ندارد. مقامات دولت سوریه همچنین خاطرنشان کردند که برای بازسازی کشور خود نیز به هم‌پیمانان قدرتمندی که در کنارشان ایستادند و در رأس آن‌ها، ایران، روسیه و چین هستند، اتکا می‌کنند.


علاوه بر اینکه در وهله اول، بر ظرفیت‌های ملی خود تکیه می‌کنند؛ همان‌گونه که در سال 2014 نسبت به ایجاد صندوق ملی ویژه بازسازی سوریه اقدام کردند و تمام کمک‌ها و هبه‌های دوستان و هم‌پیمانان این کشور، به این صندوق واریز می‌شود. سوریه‌ای که به‌خوبی می‌داند چطور پایداری کرده و در جنگ پیروز شود، قطعاً از عهده بازسازی و تصمیم‌گیری‌های مستقل در این زمینه نیز برمی‌آید، تا به قلب تپنده عربیت و قلعه دائمی مقاومت تبدیل شود.


انتهای پیام/4106/خ


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب