اجرای طرحهای مطالعاتی مرتبط با صنعت راهداری در دانشگاه امیرکبیر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در راستای توسعه ارتباط بین صنعت و دانشگاه، بهرهگیری از ظرفیت همكاریهای علمی و استقرار نظام سیاستگذاری و تصمیمگیری بر مبنای اصول مدیریت راهبردی، موافقتنامهای میان دانشگاه صنعتی امیركبیر و سازمان راهداری و حملونقل جادهای كشور به امضا رسید.
با امضای این تفاهمنامه، نسبت به ایجاد بستری برای استفاده از ظرفیتهای علمی و اجرایی طرفین در شناسایی، انجام و پیادهسازی طرحهای مطالعاتی با موضوعات راهبردی، آموزشی، نوآورانه و تجاریسازی مورد نیاز سازمان راهداری اقدام خواهد شد.
بر این اساس دانشگاه صنعتی امیرکبیر متعهد شد تا در زمینه تأمین خدمات علمی، انسانی، تخصصی و تجهیزاتی مورد نیاز برای تدوین اسناد راهبردی و طرحهای مطالعاتی و عملیاتی سازمان راهداری با استفاده از ظرفیت دانشگاه و ایجاد و تسهیل استفاده از كلیه توانمندیها و امكانات دانشگاه نظیر قطبهای علمی، مراكز پژوهشی، نوآوری و فناوری، آزمایشگاهها، كتابخانه، خدمات پشتیبانی و پایگاههای تخصصی اقدام کند.
در اختیار گذاشتن فضای مناسب تجهیزشده به متراژ حدود 200 متر مربع به منظور تثبیت ارتباط مستمر با دانشگاه و پیگیری مشترک انجام طرحها و اجرای تفاهمنامه، فراهم کردن امكان ارتباط و تأمین الزامات اجرای تفاهمنامه از طریق ایجاد ارتباط كارآمد با سایر دانشگاهها، مراكز علمی، شركتهای دانش بنیان، دستگاهها و ارگانهای كشور بر حسب اعلام نیاز سازمان راهداری و كمک به انتقال دانش فنی و اجرای طرحهای مورد نیاز با استفاده از ظرفیت دانشگاهها، شركتها، مراكز و قطبهای علمی از دیگر تعهدات دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
اولویتدهی به دانشگاه و مراجع زیرمجموعه در واگذاری انجام طرحها، كمک به تأمین اطلاعات و دادههای مورد نیاز برای انجام طرحهای تعریفشده در راستای اجرای تفاهمنامه، فراهم کردن امكان استفاده از ظرفیت مراكز آموزشی سازمان در برگزاری دورههای علمی و آموزشی، حمایت مالی و معنوی از انجام پایاننامههای مورد تأیید سازمان در مقطع تحصیلات تكمیلی دانشگاه و اولویتدهی در بهكارگیری نخبگان و استعدادهای برتر فارغالتحصیل در انجام طرحهای سازمان از جمله تعهدات سازمان راهداری در این موافقتنامه است.
همچنین مقرر شد طرفین در بهكارگیری ظرفیتهای موجود و انجام حمایت عملی در راستای تحقق اهداف و حسن اجرای موافقتنامه، تشكیل كمیته مشترک به منظور تعیین و اولویتبندی موضوعات و پیگیری نحوه اجرای موافقتنامه و معرفی نماینده ثابت به عنوان فرد رابط برای تسریع و تسهیل اجرای موافقتنامه اقدام کنند.
مدت زمان اعتبار تفاهمنامه از زمان مبادله سه سال تعیین شده است و در صورت رضایت طرفین به طور خودكار برای سه سال دیگر تمدید شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به چالشهای همکاری دانشگاهها با بخشهای صنعتی و خدماتی گفت: پیشنهاد ما این است که بخش صنعتی چالشها را به ما ارائه دهند و در صورتی که توانستم این مشکلات را برطرف کنیم، هزینههای لازم را پرداخت کنند.
سید احمد معتمدی در مراسم امضای موافقتنامه با سازمان راهداری گفت: دانشگاهها در تلاش هستند تا از بخشهای صنعتی و خدماتی پروژههایی را دریافت کنند ولی ما در این زمینه رویکردها را تغییر دادیم.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است دانشگاهی پروژهای را از بخش صنعت دریافت کند و تحویل دستگاه سفارشدهنده دهد ولی نتایج به دست آمده کارآمدی برای دستگاه سفارشدهنده نداشته باشد از این رو ما با تغییر این رویکرد از بخشهای صنعتی و خدماتی درخواست داریم تا مشکلات و چالشهای خود را به ما ارائه دهند.
معتمدی ادامه داد: ما از درون این چالشها میتوانیم پروژههایی را اجرایی کنیم و در صورتی که چالش حل شد، هزینههای لازم را به دانشگاه پرداخت کند در غیر این صورت اعتباراتی از بخش صنعت پرداخت نخواهد شد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر اینکه برای اجرای چنین پروژههایی کنسرسیومی متشکل از سرمایهگذاران، بخشهای خصوصی و حتی مشاوران خارجی حضور دارند، یادآور شد: نمونه این اقدام، همکاری ما با وزارت نفت در زمینه ازدیاد برداشت از میدان نفتی دارخوین است.
وی اضافه کرد: در این همکاری ما دهها پروژه تحقیقاتی اجرایی کردیم ضمن آنکه کنسرسیومی با حضور مشاور خارجی تشکیل دادیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اقتصادی بودن طرح را از ویژگیهای مهم طرحهای ارائه شده از سوی دانشگاهها به صنعت نام برد و اظهار کرد: ما آمادگی داریم تا با همکاری اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه، اقدام به رفع چالشهای بخشهای صنعتی و خدماتی کنیم.
انتهای پیام/4060/پ
انتهای پیام/