2 سکوی فاز ۲۴-۲۲ پارس جنوبی تا پایان دی به بهرهبرداری میرسد
به گزارش گروه نفت وانرژی خبرگزاری آنا از شرکت ملی نفت ایران، مجری طرح توسعه فازهای ۲۴-۲۲ پارس جنوبی گفت: فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی، در بخش پالایشگاهی به پیشرفت ۹۳,۴ درصد، در بخش ساخت سکوهای گازی به ۹۴ درصد، در بخش حفاری چاههای دریایی به پیشرفت ۸۷ درصد و در بخش خطوط لوله انتقال گاز از دریا به خشکی به پیشرفت ۹۱ درصدی رسیده است.
فرهاد ایزدجو درباره وضع نخستین زنجیره تولید گاز در این طرح هم اظهار کرد: عملیات حفاری ۶ حلقه چاه برای هر یک از سکوهای گازی این بخش شامل دو سکوی ۲۲ و ۲۴A، تکمیلشده است.
شرکت نفت و گاز پارس بهعنوان توسعهدهنده فازهای گازی پارس جنوبی، متعهد است تا پایان امسال بهرهبرداری نیمی از زنجیره تولید هر یک از طرحهای درحالتوسعه پارس جنوبی را آغاز کند.
مجری طرح توسعه فازهای ۲۴-۲۲ پارس جنوبی با اشاره به تکمیل عملیات مشبککاری چاههای موقعیت سکوی ۲۲ گفت: طبق برنامه از پیش تعیینشده و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، عملیات راهاندازی نخستین عرشه دریایی این طرح با استفاده از شناور ابوذر ۱۲۰۰ آغاز خواهد شد و پیشبینی میشود دریافت گازترش از موقعیت سکوی اصلی ۲۲ در نیمه نخست دیماه آغاز شود.
وی درباره وضع ساخت و بارگیری دومین عرشه گازی طرح توسعه فاز ۲۴-۲۲ پارس جنوبی نیز گفت: با تکمیل عملیات مشبککاری چاههای گازی موقعیت این سکو در چند روز آینده، عرشه دریایی ۲۴A آماده بارگیری و انتقال به موقعیت دریایی خود در خلیجفارس خواهد شد.
ایزدجو پیشبینی کرد در صورت مساعد بودن شرایط جوی سکوی اقماری ۲۴A در پایان دیماه به بهرهبرداری برسد، بهاینترتیب زنجیره تولید یک میلیارد فوت مکعب گازترش از طرح توسعه فاز ۲۴-۲۲ پارس جنوبی در زمستان امسال محقق میشود.
مجری طرح توسعه فازهای ۲۴-۲۲ پارس جنوبی بابیان اینکه احداث خطوط لوله انتقال گازترش از سکوی اقماری ۲۴A به سکوی اصلی ۲۲ و انتقال گاز از سکوی اصلی ۲۲ به پالایشگاه این طرح پایانیافته است، افزود: مراحل اتصال نخستین خط لوله دریایی این طرح به پالایشگاه فاز ۲۴-۲۲ پایانیافته است و پس از راهاندازی سکو به بهرهبرداری میرسد.
وی با یادآوری اینکه ردیفهای نخست و دوم شیرینسازی گاز پالایشگاه فاز ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی هماکنون با دریافت گازترش از فازهای ۶ تا ۸ در مدار تولید قرار دارند، یادآور شد: پس از راهاندازی دو سکوی یادشده، دریافت گازترش از فازهای ۶ تا ۸ قطعشده و پالایشگاه، گازترش سکوهای ۲۲ و ۲۴A را دریافت خواهد کرد.
به گفته ایزدجو، همزمان با تکمیل بخش دریایی این طرح برای استحصال گازترش، واحد ۱۰۳ پایدارسازی میعانات گازی، ۴ مخزن ذخیرهسازی میعانات گازی، واحد جداسازی پروپان و بوتان و همچنین واحد تولید اتان مستقر در پالایشگاه خشکی نیز آماده بهرهبرداری میشود.
تولید روزانه ۵۶,۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه ۱.۰۵ میلیون تن گاز مایع (ال پی جی) و یکمیلیون تن اتان بهمنظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی از اهداف این طرح است.
انتهای پیام/4094/
انتهای پیام/