دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اسلامی مطرح کرد:

ضرورت توجه ویژه به اقتصاد دریامحور

وزیر راه و شهرسازی گفت: با اتصال ریل به بنادر شاهد توسعه اقتصادی در بخش حمل‌ونقل خواهیم بود.
کد خبر : 329204
وزیر راه وشهرسازی.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از سازمان بنادر ودریانوردی، وزیر راه و شهرسازی در سیزدهمین همایش بین‌المللی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی (ICOPMAS ۲۰۱۸) که با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و متخصصان داخلی و خارجی در هتل المپیک برگزار شد، اظهار کرد: پیام مشخص چنین برنامه‌هایی حرکت در مسیر توسعه و اندازه‌گیری پیشرفت است که ماحصل آن طی کردن مسیر توسعه اقتصادی با همکاری دستگاه‌های مختلف است.


محمد اسلامی با تأکید بر اینکه شاهد پویایی در حوزه بندری و دریایی هستیم، گفت: ایران با دسترسی به آب‌های آزاد و قرار گرفتن در نقطه استراتژیک باید به اقتصاد دریا توجه ویژه داشته باشد و توسعه دریایی را به‌عنوان پیشران در دستور کار قرار دهد، هرچند آن‌گونه که بایدوشاید در حوزه دریا رشد نکرده‌ایم اما باید خدا را شاکر باشیم که به یک باور مشترک رسیده‌ایم و توسعه دریایی را هدف مشترک می‌دانیم و به‌عنوان عاملی برای استحکام اقتصاد ملی به آن نگاه می‌کنیم.


عمر جوان‌ترین بناهای تاریخی ایران از عمر تمدن کشور آمریکا بیشتر است


وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در شدیدترین شرایط تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی قرار داریم، بیان کرد: دشمن باید بداند که عمر جوان‌ترین بناهای تاریخی ایران از عمر تمدن کشور آمریکا بیشتر است و آن‌ها مقابل کشوری قراردارند که از سرمایه بزرگ انسانی و ذخایر عظیم برخوردار است و به‌عنوان یک کشور تأثیرگذار در منطقه به‌شمار می‌رود.


اسلامی با تأکید بر اینکه ایران در برابر رفتارها و تحریم‌های ظالمانه منفعل نخواهد بود، اظهار کرد: ایران کشوری است که در مسیر توسعه خود به‌سمت شکوفایی پیش می‌رود.


وی با اشاره به موضوعات اثربخش در حوزه دریایی، گفت: ایجاد ظرفیت و قابلیت سازی در صنعت دریایی و دریانوردی، خدمات دریایی، کشتی‌سازی و شرکت‌های حمل‌ونقل ترکیبی مسائل مهمی هستند که باید به آن توجه داشت و مهم‌ترین مقوله در این راستا، رشد ترانزیت است.


اسلامی همچنین به اهمیت بالای توسعه کریدور شمال–جنوب برای کشورهای آسیای میانه اشاره و تصریح کرد: اتصال دریایی به اقیانوس هند، منطقه قفقاز و آسیای میانه، مطالبه کشورهای همسایه است و با توجه به تمایل روسیه و هند به توسعه این محور، باید کار را با شتاب بیشتری پیش ببریم و باید بدانیم که این کریدور به پروتکلی چندجانبه تبدیل‌شده است.


توسعه خطوط ریلی زمینه‌ساز اتصال به کشورهای همسایه خواهد بود


وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه توسعه خطوط ریلی زمینه‌ساز اتصال به کشورهای همسایه خواهد بود، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت‌های مکمل به نحو مطلوب استفاده کرد که بااتصال ریل به بنادر شاهد توسعه اقتصادی در بخش حمل‌ونقل خواهیم بود و از همه فعالان اقتصادی در این حوزه درخواست می‌کنیم که به ظرفیت‌های بندری و دریایی توجه ویژه داشته باشند و در این راستا از حمایت‌های دولت برخوردار خواهند بود.


اسلامی همچنین به نیروی انسانی در ایران به‌عنوان یک ثروت ملی اشاره و عنوان کرد: ایجاد زیرساخت‌ها و بسترهای تربیت نیروی انسانی در رشته‌های تخصصی به‌ویژه تربیت نیروی انسانی کارآمد در حوزه دریانوردی موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد و از ظرفیت‌های دانشگاهی و علاقه ایرانی‌ها به این رشته در شرایط فعلی که با تحریم روبه‌رو هستیم به نحوی مطلوب بهره برد.


انتهای پیام/4094/خ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب