دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قنبری:

اولین قدم در اقتصاد، احیای پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام است

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اولین قدمی که باید در اقتصاد برداشته شود، احیای پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام است.
کد خبر : 329034
ghanbari-eghtesad.jpg

محمدرضا قنبری در پاسخ به سؤال خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه چگونه دولت می‌تواند پروژه‌های نیمه‌تمام خود را که از سال‌های قبل شروع‌شده است را تمام کند؟ آیا بهتر نیست این پروژه‌ها به بخش خصوصی واگذار شود تا زودتر اجرا شوند؟ گفت: ما سال‌هاست که فریاد می‌زنیم این پروژه‌ها را واگذار کنید؛ این‌ها سرمایه‌های مملکت هستند که خوابیده و راکد مانده و بعضاً آن‌قدر زمانشان طولانی شده که مستهلک‌شده‌اند.


وی افزود: در برخی موارد افراد آمده‌اند زمین را گرفته و یک دیوار بالابرده‌اند اما کار نیمه‌تمام مانده و همین‌طور پروژه زمین‌مانده است. در موارد دیگر ساختمان هم ساخته‌شده و ماشین‌آلات نیز آورده است اما مواد اولیه نیاورده و امکان استفاده از این‌همه سرمایه و امکانات نیست.


استاد دانشگاه علامه طباطبایی بابیان اینکه اولین قدمی که باید در اقتصاد برداشته شود، احیای پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام است، تصریح کرد: دولت باید از پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام لیست برداری کند و شناسایی کامل انجام دهد.


وی با تأکید بر اینکه هرکدام از این پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام مشکلات خاص خودشان رادارند که نیاز به پیگیری دارد، افزود: باید مشکلات پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام را پیدا کنند و متناسب با شرایط، هرچه سریع‌تر به بخش خصوصی واگذار کنند.


قنبری با اشاره به این موضوع که در شرایط فعلی که پول‌های سرگردان زیاد است، توضیح داد: مردم می‌توانند به‌جای اینکه به دنبال ارز و طلا بروند، به سمت سرمایه‌گذاری در بخش پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام سوق پیدا کنند. مردم زیادی هستند و مایل‌اند که درجایی سرمایه‌گذاری کنند و پول خود را در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند؛ اگر این اتفاق رخ دهد، دولت پولی در اختیار خواهد گرفت که دیگر به بخش‌هایی ازجمله ارز و طلا نمی‌رود و از طرفی اقتصاد کشور به سمت تولید می‌رود.


 استاد دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه باید واگذاری واقعی صورت گیرد نه واگذاری خصولتی، نه واگذاری فامیلی و نه واگذاری بر پایه ژن خوب، افزود  باید واگذاری واقعی باشد.


وی ادامه داد: باید برای پروژه‌های اقتصادی نیمه‌تمام قیمت مناسبی مشخص شود و اگر سرمایه‌گذاری قسمتی از سرمایه اولیه را دارد، بقیه‌اش را دولت وام دهد و بانک‌ها هم در این زمینه به سرمایه‌گذاران کمک کند تا این بخش رونق پیدا کند.


قنبری با توضیح درباره اینکه باید لیست پروژه‌های نیمه‌تمام را دولت تهیه کند ادافزود: در پروژه‌های نیمه‌تمام ساختمان‌هایی وجود دارد که تاریخی شده‌اند یا برخی ماشین‌آلاتشان مستهلک‌شده، بعضی‌ها ساختمانشان مستهلک‌شده است؛ باید لیست پروژه‌های نیمه‌تمام تهیه شود و با قیمت‌گذاری واقعی بررسی شود که هرکدام از این پروژه‌ها مشکلش چیست و متناسب با شرایطی که پروژه‌ها دارند، برایش برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری شود.


استاد اقتصاد دانشگاه با توضیح اینکه نمی‌توانیم برای همه پروژه‌های نیمه‌تمام یک نسخه بپیچیم، تأکید کرد: بعضی پروژه‌های نیمه‌تمام را حتی بدون هیچ پیش‌پرداختی می‌توان به یک متخصص و کننده‌کار واگذار کنند و آن متخصص، کار را دست بگیرد.


وی تصریح کرد: در تمام دنیا افراد یا گروهی توانمند و متخصص در مقابل یک مبلغ جزئی،  پروژه‌های نیمه‌تمام را  تحویل گرفته‌اند  و آن‌ها هم تخصصشان را آورده‌اند و این پروژه‌ها را سروسامان داده‌اند؛ این در حالی است که اگر هدفمان سر و پا کردن این پروژه‌هاست، الآن وقت این است که با واگذاری آن‌ها، سروسامانی به آن‌ها بدهند.


انتهای پیام/4092/4071/خ


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
براتعلی فرمانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳
۰
احیای پروژه های اقتصادی خود یک انقلاب اقتصادی است
شیبانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۴
۰
متاسفانه در تمامی شهرک های صنعتی در حوزه خصوصی و در پروژه های ملی از این طرح های نیمه کاره بسیار داریم که می‌بایست تکمیل و به بهره‌برداری برسه و نیاز و اهتمام ویژه دولت را می‌طلبه
گوشتیران
قالیشویی ادیب