دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1397 - 04:13

ترامپ دوباره رئیس‌جمهور می‌شود؟

رئیس‌جمهور آمریکا در حالی اعلام کرده است که برای انتخابات آینده ریاست جمهوری نامزد خواهد شد که پیروزی مجدد وی در هاله‌ای از ابهام است.
کد خبر : 328591
636430747500229283.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از پولتیکو، دونالد ترامپ می‌گوید شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای هیچ ربطی به وی ندارد. وی می‌گوید وقتی در انتخابات 2020 مجدداً شرکت کند، اوضاع متفاوت خواهد بود.


بااین‌حال بسیاری از رؤسای جمهوری که حزبشان در اولین انتخابات میان‌دوره‌ای شکست سختی خورده بودند، بار دیگر انتخاب شدند؛ اما این مسئله درباره ترامپ صدق نمی‌کند، زیرا در نتایج انتخابات این ماه چراغ‌های هشدار قرمز برای دور دوم ریاست جمهوری وی روشن شده است.


برخلاف بسیاری از رؤسای جمهور قبل از وی، ترامپ رئیس‌جمهور نامحبوبی است و میزان محبوبیت وی تاکنون 40 درصد بوده است. بر اساس نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ، وی تنها رئیس‌جمهور در دوران مدرن است که میزان محبوبیتش هرگز از 50 ‌درصد بالاتر نرفته است.


تنها مایه امید و تسلی جمهوری‌خواهان، روسای جمهوری هستند که در گذشته حزب آن‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست خورده بود؛ اما دو سال بعد، بار دیگر توانسته بودند به پیروزی برسند.


برای مثال «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا 63 کرسی مجلس نمایندگان و 6 کرسی سنا را در انتخابات میان‌دوره‌ای 2010 از دست داد؛ اما در انتخابات سال 2012 رقیب خود «میت رامنی» را شکست داد.


در 1982 «رونالد ریگان»، 26 کرسی را در مجلس نمایندگان از دست داد؛ اما دو سال بعد در مقابل «والتر موندیل» معاون سابق رئیس‌جمهور آمریکا، تقریباً همه آرای الکترال را از آن خود کرد و در 49 ایالت به پیروزی رسید.


هرچند پیروزی ریگان برای جمهوری‌خواهان مایه تسلی است؛ اما برای آن‌که آن پیروزی برای ترامپ تکرار شود، میزان محبوبیت وی باید به سطح بی‌سابقه‌ای افزایش یابد. محبوبیت ریگان در انتخابات میان‌دوره‌ای سال 1982 حدود 40 درصد بود اما در نظرسنجی گالوپ پیش از انتخابات 1984 به 58 درصد افزایش یافت.


جمهوری‌خواهان به‌این‌علت در انتخابات 2010 به پیروزی رسیدند که کسانی که به اوباما رأی داده بودند، در انتخابات میان‌دوره‌ای رأی ندادند؛ به‌طوری‌که در انتخابات میان‌دوره‌ای 2008، حدود 120 میلیون و 700 هزار نفر شرکت کردند، درحالی‌که دو سال بعد، شرکت‌کنندگان 86 میلیون و 900 هزار نفر بودند.


بااین‌حال، ترامپ گفته است بسیاری از رأی‌دهندگانی که از وی حمایت می‌کنند، در روز انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در خانه‌های خود مانده بودند.


بر اساس نظرسنجی‌ها از هر دو حزب، شانس پیروزی ترامپ تا حدودی به افزایش محبوبیت وی بستگی دارد که وی تاکنون موفق به افزایش آن نشده است.


در تازه‌ترین نظرسنجی پولتیکو، 45 درصد از رأی‌دهندگان به عملکرد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور رأی مثبت دادند. در دو نظرسنجی دیگری که مؤسسات دیگر برگزار کرده‌اند نیز همین نتایج حاصل شد. این در حالی است که محبوبیت ترامپ در سال گذشته نیز بین 40 تا 47 درصد بود.


«لین واورک» استاد دانشگاه کالیفرنیا و عضو هیأت مشورتی مطالعات انتخابات ملی آمریکا گفت: «تردید دارم که افکار عمومی درباره ترامپ در دو سال آینده تغییر چندانی کند.»


این موضوع نشان‌دهنده آن است که ترامپ راه سختی برای باقی ماندن در کاخ سفید خواهد داشت و احتمال عدم انتخاب وی در 2020 بسیار زیاد است.


انتهای پیام/4106/4093/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب