دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1397 - 07:00
خیزش نشاط اجتماعی/3

ایجاد نشاط اجتماعی تنها برعهده دولت‌ نیست/راه‌های زمینه‌سازی نشاط

یک روان‌شناس با بیان اینکه راه‌های ایجاد نشاط اجتماعی بسیار است، گفت: افرادی که در کارهای خیریه و کمک به نیازمندان سهیم هستند، نشاط بیشتری نسبت به بقیه دارند.
کد خبر : 328579
FUmosnT99k6l.jpg

حسن قاسم‌زاد در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: نشاط اجتماعی می‌تواند در سلامت روانی افراد یک جامعه تأثیرگذار باشد؛ وقتی نشاط اجتماعی در یک جامعه نهادینه شود آسیب‌های آن جامعه کمتر و در کنار آن انگیزه فعالیت اجتماعی نیز بالا می‌رود.


این روان‌شناس اجتماعی با اشاره به اینکه زندگی امروزه به سمت زندگی مدرن پیش می‌رود، ادامه داد: زندگی مدرن در کنار همه نکات مثبتی مانند افزایش امکانات، بالا رفتن رفاه اجتماعی و ... که با خود به همراه دارد، در کنار آن نکات منفی را نیز ایجاد می‌کند که تأثیر سوء بر زندگی مردم می‌گذارد.


وی افزود: مشکلات اقتصادی سبب شده است که زن و مرد ناگزیر از کار کردن باشند و این موضوع سبب ایجاد استرس‌های روانی، کاهش ارتباطات عاطفی و افزایش حضور افراد در فضاهای مجازی برای فرار از استرس‌های زندگی شود.


قاسم‌زاد در ادامه تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایران رتبه 114 را در حوزه شادی دارد و این آمار خوب و مناسبی برای مردم ما به نظر نمی‌رسد. در چنین شرایطی بسیاری از افراد برای ایجاد شادی کاذب در خود به سمت مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی می‌روند.


وی با اشاره به اینکه در واقع حلقه مفقوده در این میان شادی‌های اجتماعی است، ادامه داد: در حال حاضر بیشتر تفریحات به سمت شادی‌های فردی مثل خیابان‌گردی، بازارچه‌گردی، سینما و حتی تمسخر و جوک گفتن رفته و کمتر به سمت شادی‌های اجتماعی و جمعی می‌رود.


این روان‌شناس اجتماعی با اشاره به اینکه می‌توان با برنامه‌ریزی این نگاه را در جامعه اصلاح کرد، در ادامه سخنانش افزود: این ساختار قابل اصلاح است و می‌توان نشاط اجتماعی را در یک جامعه به وجود و گسترش داد.


وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند در ایجاد نشاط اجتماعی نقش مهمی ایفا کند ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی است، تأکید کرد: وقتی اشتغال ایجاد می‌شود و بیکاری کاهش پیدا می‌کند موانع ازدواج برطرف شده و خانواده شکل می‌گیرد و جامعه خودبه‌خود به سمت نشاط اجتماعی حرکت می‌کند. در چنین شرایطی اعتماد مردم به مسئولان نیز افزایش یافته و مشارکت آن‌ها در مسائل اجتماعی و سیاسی نیز پررنگ‌تر می‌شود.


این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه نشاط اجتماعی می‌تواند شادی درونی ایجاد کند در ادامه گفت: وقتی از نشاط اجتماعی صحبت می‌کنیم منظورمان یک شادی بادوام و درونی است. مثلاً افرادی که از مواد روان‌گردان استفاده می‌کنند شاید به‌طور مقطعی دچار شادی شوند اما پیامدهای اندوه و افسردگی بسیاری پس از مصرف این روان‌گردان‌ها گریبان مصرف‌کننده آن را می‌گیرد. به همین دلیل وقتی صحبت از نشاط اجتماعی می‌شود از برنامه‌هایی صحبت می‌شود که سبب پویایی جامعه می‌شود.


قاسم‌زاد با اشاره به اینکه یکی از راه‌هایی که سبب می‌شود که نشاط اجتماعی در افراد افزایش پیدا کند احساس رضایت درونی در خود است، خاطرنشان کرد: اصولاً افرادی که در کارهای خیریه و کمک به ایتام و نیازمندان سهیم هستند نشاط بیشتری نسبت به بقیه دارند، اما برای آنکه نشاط اجتماعی در جامعه نهادینه شود می‌توان همه باهم در آن سهم داشته باشند. کافی است در برخورد با دیگران لبخند بزنید تا به این طریق در انتقال انرژی مثبت به دیگران نقش داشته باشید.


وی در ادامه افزود: در محیط کار تلاش کنید لباس‌های آراسته و رنگ‌های شاد بپوشید این موضوع می‌تواند در ایجاد نشاط در همکاران نقش تأثیرگذاری داشته باشد. تلاش کنید اعتمادبه‌نفس خود را افزایش داده و ظرفیت تحمل‌پذیری‌تان را بالا ببرید و تلاش کنید که مشکلات تمام زندگی شما را احاطه نکند. از ساعت‌های حضورتان در فضای مجازی بکاهید و تلاش کنید ارتباطات خانوادگی را تقویت کنید. نگاهی به آفریده‌های خدا و پرهیز از گناه نیز می‌تواند شما را به سمت نشاط واقعی رهنمون کند.


انتهای پیام/4087/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب