آیا ایراد شورای نگهبان به «صلاحیت محاکم جور» رفعشدنی است؟
الهیار ملکشاهی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با توجه به یکی از ایرادهای شورای نگهبان در لایحه CFT مبنی بر اینکه به استناد ماده 7 این لایحه، «پذیرفتن صلاحیت محاکم جور در رسیدگی به جرائم مندرج در این ماده، خلاف موازین شرع است»، گفت: ایراد شورای نگهبان در مورد محاکم جور این گونه است که با تصویب CFT بعضی اطلاعات کشور از طرف دادگاههای غربی، مورد سوءاستفاده قرار میگیرند و شورای نگهبان با این ایراد خواسته تا جلوی چنین مسائلی گرفته شود.
رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه البته چنین ایرادهایی قابل رفع هستند، تصریح کرد: ما پیش از این در کنوانسیون پالرمو و لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی نیز ایرادهای مشابهی را از سوی شورای نگهبان داشتیم که مفادی را به صورت شروط به لوایح اضافه کردیم تا مسئله قابل حل باشد و احتمالاً در مورد CFT هم چنین مواردی قابل رفع هستند.
ملکشاهی درباره اینکه آیا محاکمی مانند دیوان دادگستری لاهه و دادگاه بینالمللی کیفری دادگستری هم در شمول محاکم جور قرار میگیرند، گفت: این محاکم متعلق به کشور خاصی نیستند و مرجع عمومی همه کشورها هستند. ما در مراجعه به این محاکم و حتی محاکم مربوط به کشورهایی که احکامشان را قبول نداریم، زمانی حکمشان را میپذیریم که منافع ملی کشور در آن حکم باشد.
وی افزود: گاهی مرجع رسیدگی به احکام، متعلق به کشور خاصی نیست؛ بلکه مرجع عمومی برای همه کشورهاست و این گونه نیست که بگوییم احکام دادگاه یک کشور خاص را اجرا کردهایم.
رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وقتی دادگاهها مطابق قوانین شرعی کشور ما نیستند و شرایط لازم را ندارند؛ تا جایی که امکان داشته باشد احکام آنان را نمیپذیریم.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/