دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در قالب کارگاه برگزار شد؛

آموزش تهیه کرم‌های گیاهی و پمادهای طبیعی در دانشگاه آزاد میانه

کارگاه آموزشی تهیه کرم‌های گیاهی و پمادهای طبیعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد.
کد خبر : 327968
IMG_0109.jpg

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از میانه، گیاهان دارویی و فرآورده‌های شیمیایی و طبیعی مستخرج از آن، نقش کلیدی در پیشگیری و درمان بیماری‌‌های جوامع بشری داشته و تجارت دارو از جمله داروهای طبیعی به‌عنوان یکی از بزرگترین بازارهای سودآور به‌شمار می‌رود.


مدیر پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در حاشیه کارگاه آموزشی تهیه کرم‌های گیاهی و پمادهای طبیعی اظهار کرد: تقاضای جهانی به کشت و توسعه گیاهان دارویی به طور فزاینده‌ای در حال افزایش بوده و کشورهای مختلف نسبت به برنامهریزی برای کشت و فرآوری در سطوح صنعتی و بهره‌برداري از آنها در قالب فعالیت‌های اقتصادی مانند صنایع دارویی، بهداشتی و آرایشی اقدام می‌کنند.



رضا وجدی ادامه داد: فرآورده‌هاي گياهي به صورت خام و یا فرآوری ‌شده به‌منظور مصرف در امور پزشکی، دامپزشکی و گیاه‌پزشکی و نیز کاربردهای تجاری، صنعتی، غذایی و بهداشتی استفاده می‌شوند.


مدیر پژوهشی واحد میانه با بیان اینکه برگزاری کارگاه‌هایی در خصوص نحوه استفاده از گیاهان دارویی و فرآوری موجب تبادل فکری بین متخصصان امر و انتقال تجربه‌های کاری در زمینه‌های تولید، فرآوری، صادرات، شناخت و بررسی خصوصیات دارویی انواع گیاهان دارویی می‌شود، گفت: در این راستا و به همت معاونت پژوهش و فناوری و همکاری مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، کارگاه یک روزه‌ای با عنوان تهیه کرم‌­های گیاهی و پمادهای طبیعی امروز چهارشنبه به صورت نظری و عملی در آزمایشگاه گیاهان دارویی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد.



وجدی افزود: در بخش تئوری، توضیحاتی در خصوص روش­‌های مختلف استخراج اسانس و عصاره از گیاهان دارویی و روش‌های استفاده از آنها در تهیه کرم‌های گیاهی و پمادهای طبیعی توسط مدرسان دوره، حسن نورافکن عضو هیات علمی و استادیار گروه علوم باغبانی و امید علیزاده جعفری دانشجوی دکتری علوم باغبانی گرایش گیاهان دارویی، ادویه‌ای و نوشابه‌ای ارائه شد.


وی بیان کرد: در بخش عملی نیز ساخت فرآورده‌های ترکیبی به صورت کرم و پماد برای انواع پوست‌های معمولی، چرب، خشک و چرب و خشک انجام شد.


مدیر پژوهشی واحد میانه با اشاره به تولید انواع کرم‌ها و پمادهای طبیعی تهیه شده در این کارگاه تصریح کرد: از کرم‌های دیگر تهیه شده در این کارگاه می‌توان کرم‌های درمانی برای ادرار سوختگی نوزادان، تبخال، اگزما و پیچ خوردگی مفاصل را نام برد.


وجدی خاطرنشان کرد: از نکات جالب توجه کارگاه، حضور افراد از مشاغل مختلف تولید، آموزش، فروش و فرآوری گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و مرتبط با سلامت و بهداشت جامعه از قبیل کارشناسان و متخصصان گیاهان دارویی و پزشکان از شهرهای مختلف تبریز، اردبیل، خلخال و میانه بود.


 ویگفت: با توجه  به برگزاری موفق این دوره، درخواست‌­های مکرری از سوی علاقه‌مندان برای برگزاری دومین دوره کارگاه به دفتر پژوهش و فناوری واحد میانه ارسال شده و به‌زودی تاریخ برگزاری از طریق سایت و کانال اطلاع‌رسانی دانشگاه اعلام خواهد شد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب