بسیج، نماد گرهگشایی از مشکلات کشور
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، هفته بسیج، فرصتی ارزشمند برای نکوداشت شأن و منزلت نهاد سترگی است که با تفکر امام راحل شکل گرفت و با حمایتهای مقام معظم رهبری و هدایتهای روشنگرانه معظمله تداوم یافت و روز به روز در جامعه ایرانی ریشه دواند و گسترش پیدا کرد و امروز به عنوان یکی از شاخصههای اقتدار نظام جمهوری اسلامی مطرح است، به طوری که توانسته است با اقدامات مجاهدانه خود معادله قدرت را در مقابل دشمنان انقلاب اسلامی به نفع جمهوری اسلامی تغییر دهد.
نیروی بسیجی که توانسته با آمادگی خود و جسارت مثالزدنیاش در تمام عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، اثرگذار باشد. آنچه که توانسته است این نیروی بینظیر را از سایر نیروهای مشابهش متمایز کند نه سازمان رزم آن بلکه تفکری است که در این نیرو حکمفرماست. بسیج انقلاب اسلامی ایران بیش از آنکه دارای سازمان رزمی مشخص باشد، دارای فرهنگ و تفکری است که شالوده اصلی آن را تشکیل میدهد. شاخصه متمایزکننده بسیج، اندیشه بسیجی است.
به عبارتی و به یک معنا بسیج همان اندیشه و اعتقادی است که شریفترین و شجاعترین فرزندان امام راحل آن را آگاهانه برگزیدند و تمام فکر و خلق و خوی و عمل خود را با شاخصهای آن، تنظیم کردند تا آنجا که نهاد بسیج انسانهایی را تربیت کرد و پرورش داد که منشأ اثرات بزرگ در کشور و حتی جهان شدند. تفکر بسیجی که صبغهای الهی و جلوهای قرآنی دارد و با رایحه ولایتمداری عجین شده است به تمام و کمال، همان اندیشه و اعتقاد کامل به اسلام ناب محمدی (صلیالله علیه و آله) است.
امروز جامعه ایرانی در شرایط خاصی قرار دارد و با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکند و این شرایط اقتضاء میکند هر نهادی در کشور به تکالیف و وظایف خود بهخوبی عمل کند تا کشور از این مرحله بهشایستگی عبور کند.
یکی از نهادهایی که نشان داده میتواند در شرایط حساس گرهگشای خوبی باشد، نهاد بسیج است. با توجه به انتظاراتی که از این نهاد در جامعه وجود دارد، توقعات نیز از این نهاد برای نقشآفرینی در حل مشکلات بیشتر است. نهاد بسیج باید همه تلاش خود را به کار گیرد تا دولت و جامعه را در برابر مسائل پیش روی جامعه و روشها و راهکارهای عبور از آنها آگاه کند.
نهاد بسیج باید تلاش کند تا راهحلهای علمی و منطقی برای حل مسائل و مشکلات جامعه ارائه دهد و بستری عقلانی برای این کار فراهم سازد. بسیج برای عمل به نقش تاریخی خود باید غوطهور در مسائل جاری جامعه باشد و به فهم درست و دقیقی از مشکلات دست یابد. بسیج باید برای حل مشکلات کهنه و جدید جامعه بیش از گذشته وارد میدان شود تا مردم حضور مؤثر این نهاد مردمی را بیش از پیش احساس کنند تا با این حضور، دلگرم و امیدوار شوند. اگر بسیج توانایی حل چنین مسائلی را نداشته باشد و نسبت به مسائل اجتماعی جاری بیتفاوت باشد، ممکن است دچار چالشهای جدی شود.
با نگاهی گذار به برخی شاخصها و مطالعات صورت گرفته متوجه میشویم که ما امروز با مشکلات و مسائل مختلفی روبهرو هستیم و در سالهای اخیر مشکلات اقتصادی نیز روند رو به رشدی پیدا کردهاند و به همین دلیل در سالهای اخیر از نهاد بسیج این سؤال مطرح میشود که نقش بسیج در حل مسائل و موضوعات فعلی کشور چیست؟
انتظار است که بسیج علیرغم همه موانعی که پیش رویش ایجاد میکنند به نقش خود برای حل مشکلات و معضلات جامعه عمل کند و حضور پررنگتری را داشته باشد. با توجه به امکانات و داشتههای بسیج در این شرایط دو وظیفه از همه پررنگتر است: یکی آگاهسازی جامعه نسبت به فهم درست شرایط و دیگری مطالبهگری از مسئولان که نقش مستقیم و کلیدی در حل مشکلات کشور دارند.
با توجه به شرایط روز جامعه، داشتن فعالیت تازه در مجموعههای مختلف بسیج امری ضروری و حیاتی است. ما در جامعه امروز نیازمند داشتن بسیجی اثرگذار هستیم. قطعاً با رشد و بالندگی که در درون بسیج به وجود میآید و نقشآفرینی که بسیج در حل مسائل کشور ایفا خواهد کرد، اعتماد مردم به این نهاد مردمی بیشتر از گذشته خواهد شد و باعث افزایش امید مردم به حل مشکلات کشور میشود.
تجربه بسیج طی چهار دهه اخیر نشان داده که میتواند با اعتماد به نفس و توکل بر خدا و استفاده از توانمندیهای داخلی مشکلات کشور را حتی در سختترین شرایط حل کند. جنس مشکلات امروز کشور نیز به گونهای است که جز با تفکر بسیجی قابل حل نیست. تجربه تاریخی ما نشان داده که دل بستن به خارج از مرزها و مذاکرات با کشورهای غربی و امید داشتن به سازمانهای جهانی، امری عبث و بیهوده است و تا زمانی که یک ملت خود نتواند مشکلاتش را حل کند، بیگانگان قدمی برای او بر نخواهند داشت. بسیج که سردمدار تفکر اتکاء به خود است میتواند در این شرایط گرهگشا باشد.
انتهای پیام/4071/پ
انتهای پیام/