جلد سوم درامنویسان جهان منتشر شد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از سوره مهر، کتاب «درام نویسان جهان» حاصل زحمت و کوشش منصور خلج است تا موثرترین و جریانسازترین درامنویسانی را که در بازه زمانی 500 سال پیش از میلاد مسیح تا پایان قرن بیستم زیستهاند را به مخاطبان ایرانی معرفی کند.
از آنجایی که این مجموعه به معرفی مؤثرترین نویسندگان جهان میپردازد، برای دانشجویان رشتههای ادبیات و ادبیات نمایشی و همچنین علاقهمندان به نمایشنامه مناسب و مفید است. این مجموعه اطلاعات مختصری از درامنویسان جهان در دسترس مخاطبان قرار میدهد ولی برای کسب اطلاعات جامعتر و مفصلتر درباره این نویسندگان باید به کتابهای دیگر مراجعه کرد.
در این کتاب اطلاعاتی همچون زندگینامه، آثار و نقد و تحلیلهای کوتاه که بیانگر سبک و شیوه نگارشی و موقعیت هنری نویسنده های مطرح جهان هستند گنجانده شده است.
خلج در مقدمه جلد اول این مجموعه آورده است: «شرح احوال و آثار نمایشنامهنویسان بزرگ جهان که آثارشان امروزه در زمره گنجینه ادبیات جهان محسوب میشود برای خواننده یادآور این نکته است که چگونه بارقههای شخصیتی این اشخاص عمدتاً از زمانشان فراتر رفته و زندگی عملی آنها گاه از شخصیتهای آثارشان جذابتر است، تا آنجا که گاه بیان ما در توصیف این همه شور و پشتکار عاجز است.
زندگی این هنرمندان و سپس بازتاب آن به صورت آثار هنری، جذاب و ستودنی است. آنها همگی به گونهای مصرانه در مفاهیم زندگی به جستجو و کنکاش برخاسته و هر کدام در افق اندیشه خود چشماندازهایی از هوش و نبوغ بشری را به روی ما میگشایند. آنها به واقع فرزندان زمان خود و همه اعصارند.»
در جلد نخست نمایشنامهنویسانی مانند اشیل، سوفکل، اوریپید، آریستوفان، مناندر، پلوتوس، ترنس، سنکا، کریستوفر مالرو، ویلیام شکسپیر، بن جانسن، پیر کرنی، ژان راسین، مولیر، گوته، ایبسن، چخوف، پیراندللو، لورکا، ویلیامز، برشت، آنوی، بکت، یونسکو، پینتر و آلبی آمده است.
در میان چهرههای جلد دوم میتوان به سهآمی موتوکیو، کارلو گولدونی، ویکتور هوگو، اسکار وایلد، ویلیام باتلرپیتز، تی.اس. الیوت، ژان کوکتو، توفیقالحکیم، ناظم حکمت، لیلیان هلمن، ویلیام سارویان، امه سه رز، ژان ژنه، پیتر وایس، داریو فو، آرمان گاتی، گونترگراس، اسلاومیر مروژک، آئول فوگارد، آرنولد وسکر، فرناندو آرابال، تام استوپارد، پیتر هانتکه، ادوارد باند و سام شپارد اشاره کرد.
همچنین در جلد سوم این اثر که به تازگی منتشر شده است، نویسندگانی چون هرمان هایرمن، ویتوریو آلفیهری، آرتور کوپیت، الکساندر پوشکین، دیوید مامت، الکساندر دوما (پدر) ، جولیوس اسلواکی، فردریش ولف، فردریش هبل، میخائیل لرمونتوف، دیه گو فابری، الکساندر دوما(پسر)، لئو تولستوی، ویلیام داونانت، بالزاک، جان گی، سیمون دو بووار، ولتر و ... معرفی شده و گوشهای از زندگینامه آنها به اختصار آورده شده است.
منصور خلج نویسنده اثر، در این مجموعه سهجلدی به ازای هر نمایشنامهنویس مطرح جهان به موازات تاریخ تئاتر، یک تصویر(عکس، مجسمه و...) را انتخاب کرده و در کنار نام و نامخانوادگی، تاریخ تولد و مرگ او قرار داده است. در کنار عکس، یک معرفی و مقدمه کوچک و مختصر آورده و بعد متن اصلی که در آن شرح زندگی و آثار و تحلیل آمده و سر آخر نوبت به پانوشت و بیان منبع تحقیق شده است.
منصور خلج متولد آبان 1329 تهران است که تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در کرمانشاه سپری کرد. در سال 1350 وارد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران شد، و سپس مدرک کارشناسی ارشدش را از دانشگاه هنر گرفت و دارای مدرک درجه یک هنری است.
ضمن تحصیل در دانشگاه، برای مدت 6 سال، به عنوان مربی تئاتر، در کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در تهران و شهرستانها، مشغول کار بود. در مقام کارگردانی نمایشنامههایی چون «جاری مثل جویبار»، «ماهی سیاه کوچولو»، «هُدهُد»، «گفتوگوی فراریان»، «خشیار تا کجا را»، «شازده کوچولو» و... را به صحنه برد. در سال 1369 به دعوت انستیتو بینالمللی تئاتر iTi در سمینار تئاتر آمریکای لاتین شرکت داشت.
لازم به ذکر است جلد سوم کتاب «درامنویسان جهان» با تیراژ 1250 نسخه و در 282 صفحه بهتازگی منتشر و روانه بازار کتاب شد.
انتهای پیام/4072/4104/خ
انتهای پیام/