تقاضا برای کالاهای گران قیمت متوقف شده است
مرتضی عزتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا اظهار کرد: تعیین قیمت واقعی ارز، چندان معنادار نیست و قیمت واقعی از سوی بازار تعیین میشود.
استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: اما بازار ممکن است تحت تاثیر واقعیتهای ملموس و یا توانها و ظرفیتهای اقتصادی و یا تحت تاثیر جو و جریانات انتزاعی و ذهنی به قیمتگذاری ارز مبادرت کند. بخشی از آنچه که در بازار در حال رخ دادن است تحت تأثیر انتزاع و عوامل ذهنی و غیر واقعی است.
وی ادامه داد: آنچه که واقعیت اقتصاد کشورمان اجازه میدهد این است که بیشتر از 12 هزار تومان نرخ دلار منطقی نیست و نباید قیمت ارز بالاتر باشد. اگر قیمت ارز بالا رود تقاضای واقعی به شدت کاهش مییابد. آنچه که در حال رخ دادن است خارج از اراده بازار ارز بوده و متکی به عوامل دیگری از جمله انتظارات بیش از حد ظرفیت اقتصاد و فرار سرمایه و ... است.
این کارشناس اضافه کرد: اگر تقاضای واقعی بازار ارز مد نظر قرار گیرد قطعا بازار امروز اجازه چنین افزایش قیمتی را نمیتواند صادر کند و باید نرخ دلار بین 10 تا 12 هزار تومان باشد. افزایش قیمت ارز منجر به افزایش قیمت کالا و خدمات میشود و تقاضای کالاهای خارجی به شدت افت میکند.
عزتی تصریح کرد: اکنون تقاضا برای کالاهایی که قیمت آنها تا سه برابر افزایش یافته کاملا متوقف شده و کسانی که تقاضای واقعی دارند این نوع کالاها را تهیه میکنند.
رئیس انجمن اقتصاد اسلامی ایران گفت: عموم مردم از تقاضای کالاهای خارجی و یا چند برابر قیمتگذاری شده دوری میکنند و قطعا به سمت استفاده از کالاهای اساسی حرکت میکنند. این مهم نشانه ملموسی از ظرفیت واقعی بازار بوده که عرضه و تقاضا را با هم یکسان خواهد کرد.
انتهای پیام/4071/4102
انتهای پیام/